נעים להכיר, בובתי הראשונה ומלא שאלות

ננהננה

New member
נעים להכיר, בובתי הראשונה ומלא שאלות

הי ביום שישי הגעתי לפורום והחלטתי לעשות בובה לראשונה (איזה כיף, לא מבינה איך לא ניסיתי קודם). נתקלתי בכמה בעיות ורציתי עצות ממי שיוכל לעזור. קניתי יריעת ספוג בפנאי לי, בעובי של ס"מ וחצי בערך, האם טוב להשתמש בעובי הזה או שהדק עדיף? לאיזה מטרה כל אחד טוב? בטוטוריאלים שראיתי ברשת, נדמה היה לי שהספוג אצלם קשה יותר מהספוג שאני מצאתי, האם יש באמת סוגים שונים ואיפה אפשר למצוא אותם? איפה קונים גושי ספוג? מה תהליך העבודה הנכון ליצירת בובה מגוש ספוג? מגלפים את החומר ואז מרוקנים את הפנים? איך מגיעים לפיסול פרטים קטנים? המספריים שלי ממש לא עושות עבודה טובה, נדמה לי שהלהבים עבים מדי. (אלה מספריים גדולות, של מטבח...) איזה מספריים מתאימות לזה מהנסיון שלכם? עם סכין יפני גם קשה לחתוך פרטים קטנים. בעיקר להחליק. אחרי שהוצאתי גזרה סימנתי אותה בטוש שחור והדבקתי בדבק מגע. בגלל זה עגשיו יש פסים שחורים על הבובה. כמו כן באיזורים של ההדבקה, החומר של הדבק מגע לא נחתך יפה וגם מתכווץ אחרי הרבה התעסקות עם הבובה. איך פותרים את זה? אני רוצה את הבובה לבנה בעיקר. איך עכשיו אני צובעת אותה או מצפה אותה בבד? איזה מין בד? האם יש חומר שאפשר לסתום איתו מקומות שבטעות נגזרו יותר מדי? האם יש איפשהו הסברים איך לצפות בובה שכזאת בבד? הייתי רוצה לשמור על המראה של הספוג, אני אוהבת את איך שהאור עובר דרכו. יש אפשרות להציל את המודל הזה אחרי הטוש והדבק מגע? טוב, יש לי עוד המון שאלות אבל נראה לי שגם ככה שאלתי יותר מדי לפעם אחת. אז יש כאן תמונה. בימין זה הבובה כפי שהיא עכשיו ובשמאל עברתי עליה בפוטושופ כדי לחפש מה אני רוצה. מחקתי את הקווים השחורים והוספתי קצת ענייני עיצוב ורעיון לצביעה. אשמח לעזרה. תמשיכו לעשות דברים יפים, תודה

feyoula

New member
מה שעשית הפוטושופ ממש מגניב

האמת שאני לא גורעת בספוג, (עובדת עם חומרים קצת אחרים) אז אין לי הרבה תשובות אבל בתור בובה ראשונה זה ממש מרשים, הייתי חייבת להגיד לך, כל הכבוד!

למעלה