נעים להכיר

• פותח הנושא kbg
  • פורסם בתאריך

kbg

New member
נעים להכיר

שלום לכולן,
שמי קרן, בת 36 אמא לילדה.
לפני 7 שנים אובחנתי עם אנדומטריומה בשחלות. מאז השתנו חיי...
כאבתי במשך שבועיים כל חודש מחדש. לא תפקדתי, שקעתי והתכנסתי בתוך עצמי, לא היה לי סבלנות למשפחה, זוגיות, עבודה, חברים וגם לעצמי.
הרגשתי בתוכי שהגוף מאותת לי שיש חוסר זרימת אנרגיה בגוף שלי, ששום דבר לא קורה סתם.
סרבתי לעבור ניתוח וסרבתי לקרוא לאנדומטריוזיס "מחלה". למרות הקושי והכאב עשיתי שינוי, התחברתי יותר לעצמי, ניסיתי להבין מה הכאב רוצה להגיד לי ועברתי דרך ארוכה יחד עם הכאב.
עברתי טיפולי פוריות בהצלחה, ויחד עם הלידה המדהימה שהיתה לי האנדומטריוזיס נעלם.
זה הכי בקצרה שיש...

שיהיה לכולנו בהצלחה ואנחנו חזקות מהכל.
באהבה

kikona126

New member

זה מה שאני עשיתי גם

אחרי הרבה זמן של כאבים וטיפולים שלא צלחו, החלטתי לשנות פאזה ולהכיר באנדו כחלק ממני ולא כחלק שאני צריכה להלחם בו עם גלולות ומשככי כאבים... או בכלל לפחד ולהבהל כשהמחזור מגיע.
&nbsp
ויש משהו בשינוי גישה הזה ששינה לי את החיים. כי אם פעם הייתי מפחדת מהמחזור והייתי מתעלפת בזמן מחזור או מקיאה או נשארת במיטה מספר ימים. אז היום כשהוא מגיע, אני דיי מופתעת, כי אין תסמינים מקדימים, והוא לא מביא איתו כל מיני כאבים וזרמים של דם מוגזמים... כאילו ונולדתי מחדש. (אפילו המגרנות כמעט ונעלמו ואם הן מגיעות הן ממש חלשות, והן גם לא הורמנליות כמו פעם, הן מגיעות יותר מחוסר שתיה או חום אבל כבר לא לפני או אחרי מחזור או ביוץ)
&nbsp
אני חושבת שהוא נעלם כי שינית גישה, יותר מאשר בגלל הלידה.
&nbsp

kbg

New member
מדהים!!

וואו כיף לשמוע!!!
כל כך חשוב להקשיב לגוף ולדעת שיש בנו את כל הכוח לשנות ולבחור איך אנחנו רוצות לחיות. זה אמנם תהליך לא פשוט אבל לגמרי אפשרי.

והגדרת את זה ממש נכון "נולדתי מחדש.."

שיהיה בהצלחה!!!

kikona126

New member
תודה!

גם לך

אני חושבת ושתיקות הפורום שחווה איתי מגרנה ״קטלנית״ לא יאמינו אם אני אספר שאני כבר כמעט ללא כדורי מגרנה (לא לוקחת את החזקים יותר, אדויל יכול לעזור וגם מזה אני נמנעת כי הן ממש חלשות וגם אותן למדתי לשחרר
)
&nbsp
הרבה ממה שהגוף שלנו מרגיש נובע מפחדים או מתגובות לא נכונות שלנו. פעם כשהמחזור היה מגיע הייתי בהיכון, זה הולך לכאוב, מה אני שהחברים לא ידעו שאני במחזור (קיבלתי בגיל 10 את הראשון), כל התוכניות שלי היו משתנות, ויתרתי על עבודות ספציפיות כי ידעתי או יותר נכון חשבתי שהמחזור יפריע לי. אבל בעיקר הכל התחיל מהעבודה שמהמחזור הראשון, לא רציתי שהוא יגיע, לא אהבתי את הנוכחות שלו, ואז אחרי הניתוח עוד יותר שנאתי אותה... הרגשתי כל פעם שהוא הגיע שהוא מלכלך אותי. וניסיתי כל הזמן להלחם בזה, אבל איך אפשר להלחם במשהו שהוא כרוני? הוא חלק ממני, והחלטתי ללמוד לחיות איתו ולקבל אותו, משהו בגישה שינה לי משהו בגוף...
&nbsp
המחלה הזאת לימדה אותי הרבה על עצמי, וכן אני אקרא לה מחלה כי היא הביאה אותי לתחתית ומשם כל שנשאר לי לעשות הוא לתפס למעלה.היא לימדה אותי להקשיב לגוף שלי ולעצור עוד לפני שהוא צועק, מה שדרבן אותי ללכת לפיזיותרפיה ולטפל בכל פציעות הספורט שיש לי, להחליף תחום ספורט, היה בה משהו שלימד אותי לעמוד על שלי, משהו שלימד אותי להבדיל בין כאב/תסמין של מישהו אחד ולא לבדוק או להלביש אותו על עצמי. הרבה מאוד הקשבה עצמית.
&nbsp
דרך אגב היום זה יום האנדו הבינלאומי שנחגג השנה באיחור (ב17 לחודש אם אני לא טועה)
&nbsp
אני שמחה לשמוע שיש עוד מישהי בגישה שלי, כל פעם שאני מספרת את זה לבנות עם אנדו מתנפלים עלי, הותיקות פה מכירות אותי ויודעות מה עברתי... אני לא סתם איזה טרול...

kbg

New member
כל כך מזדהה

את לא מבינה כמה אני מזדהה איתך!במיוחד עם "ההיכון" לפני המחזור.. מכינה את את עצמי לכאב ובטח כתוצאה מזה יצרתי לי כאב.. עצבנית, מדוכאת, מכינה את בן זוגי שזה מתקרב.. מסדרת לי את הלו"ז בהתאם, לא נפגשת עם חברים, בקושי עובדת והדבר שהכי רציתי זה פשוט להעלם!!
שמחתי להכיר ועוד יותר שמחתי להזדהות איתך!! כיף לחלוק ולשתף...

aa02

New member
שאלה

איך את יודעת שהאנדו׳ נעלם?
אני לא סובלת מכאבים, לא מתייחסת בשוטף לאנדו׳ ולכך שיש לי מחלה, ילדתי לפני 5 חודשים ומאז על גלולות ועדיין השבוע הייתי אצל ד״ר אייזנברג באולטרסאונד ואני לגמרי פצצה מתקתקת - הכל דבוק להכל ויש מעורבות מעי, שלפוחית ומה לא... אף אחד לא מבין איך אני לא סובלת מכאבים עם כל הסלט שיש לי בבטן. אגב, עברתי גם ניתוח קיסרי (הקטנצ׳יק סרב להתהפך) והמנתח במקרה הבין באנדו׳ וגם אמר לי שיש המון הידבקויות.
אם תוכלי להרחיב קצת יותר על הדרך שעברת אפילו בפרטי אשמח.

kikona126

New member
תשובה

כי אצלי האנדו היה כואב גם אחרי הניתוח, הצחזור היה מגיע 3-2 בחודש, עם כאבים עם תסמינים עם מגרנות שלא ברא השטן (אישפוזים בגלל מגרנות) וציסטות.
&nbsp
&nbsp
אין תסמינים, אין מגרנות, אין ציסטות! הבדיקות תקינות, גם הבדיקות ההורמונליות שלי יוצאות תקינות וגם הca.
&nbsp
הדרך שעברתי? הרבה עבודה עצמית...

למעלה