נעים להכיר

smile2life

New member
נעים להכיר

אני מסתובב בפורומים השונים של
כשנתיים ומעולם לא חשבתי להכנס לפורום פיוזיטרפיה.
למען ההגינות וכדי להוסיף קצת פלפל אציין כי יש לי ידע תיאורטי רב אבל באותה המידה ישנו בעיקר חוסר במוטיבציה
אני נכה צה"ל בן 28, נפצעתי מפגיעת ראש חודרנית (TBI) בהמיספירה הימנית פרונטלית, במסגרת שירותי הצבאי ונכון להיום אני (בערך) המיפלג => המיפרזיס ביד שמאל ו-DRPFOOT של כף רגל שמאל. לפני כשנתיים הייתי גמיש בצורה יוצאת דופן, בעקבות התעסקותי בטאיצ'י ויוגה בנוסף על טיפולי פיזיו בבית הלוחם ת"א מצד צוות מסור. לפני כשנה וחצי הופסקו לי טיפולי הפיזיוטרפיה ובעקבות כך הזנחתי את עצמי מבחינת פעילות גופנית. את היוגה והטאי-צ'י הפסקתי מכיוון שהרגשתי שמיציתי את עצמי בנושא הזה (מה שבד"כ לא קורה אצל אנשים "נורמאליים") בכלל כל השרירים והגידים ברגל התקצרו ובמיוחד הגיד בנקודה שמאחורי הרבך (מקום שהקפדתי לתחזק ולהגמיש), אזור גיד אכילס ונטייה לנקוע את המללאוס. אני אמור ללכת עם סד פיני או DICTUS אך לא מוצא לנכון לנעול נעליים ולכן אני הולך בעיקר עם סנדלים או יחף. יש לציין כי צליעתי אינה מורגשת אלא אם אני עייף מאוד. השאלה שלי היא איך אני מתגבר על חוסר המטוביציה שלי לטפל בגופי (ציינתי שעליתי בשנה האחרונה כ15 ק"ג?). קיבלתי הפנייה לטיפולים של חודשיים (שני טיפולים בשבוע) ממשרד הבטחון ואני מרגיש ששוב אין לי מוטיבציה וחבל לי לייאש את המטפלת שלי ואותי בחוסר תוצאה. אני יודע שאין "פתרונות קסם" ודברים יקרו רק אם אני אגרום לם לקרות, במיוחד בכל הנוגע לשיקומי הפיזי ולכן אני גם מתוסכל מחוסר היכולת שלי לחזור ולעבוד על עצמי באותה ההתלהבות שהייתה לי לפני כשנה וחצי-שנתיים. אנא תנו לי תשובה לגבי מה אני עונה לעצמי ואיך אני מושך את עצמי מהספה ומהמחשב ומתחיל לעבוד.... בבקשה.....|הצילו|

smile2life

New member
מקצה תיקונים

המיספרה ימנית-פרונטלית צריך להוסיף
של המוח = המיספירה ימנית פרונטלית של המח|
DRPFOOT
צריך להיות
DROPFOOT
הדגש|הרבך צריך להיות
הברך
המטוביציה צריך להיות
המוטיבציה
|הצילו| אמור היה להיות אמוטיקון שהורידו וחבל.... תודה על הסבלנות, מני

קישקוש

New member
שאלת מליון הדולר..

"איך להגביר מוטיבציה?" אם תמצא את התשובה- אנא שגר אותה אליי במהרה!

smile2life

New member
זו בדיוק הנקודה

איך אני - אחרי 9 שנים - כשאני מודע למצבי ויודע שהרבה אי-אפשר לשנות אצלי, אלא רק "לשמור" מצב קיים, הווה: לשמור על טווחים ביד וברגל, כשאני מודע לזה שהיד לעולם לא תהיה יותר מיד עזר עם טונוס משתנה בהתאם למצבי הרוח שלי ובכלל כשכולם אומרים לי (מטפלים ורופאים) שנדיר מאוד שפצועים עם פגיעת ראש, כמו שלי, חוזרים להיות כמו שהיו - אם בכלל. הדיון הזה נראה לי מעניין הן בתור מטופל והן בתור מי שלמד מטיפולים ובעל אוריינטציה לתחום. חג עצמאות
שמח
לכולנו

קישקוש

New member
טוב, נו...

אני חושבת שהשיטה הכי טובה היא לשלם למישהו שיטפל בך (או לחילופין, קבוצת התעמלות, או משהו). כשזה עולה כסף אז בד"כ יש יותר מוטיבציה להשקיע.. זה הרעיון הכי טוב שאני יכולה לתת לך.. בהצלחה!

smile2life

New member
שווה ניסוי

תשלום דורש מחוייבות. אולי ברגע שארגיש כאילו הכיס ייפגע אז אהיה מחוייב לתוצאות. ממתין לרעיונות נוספים - הרי לא לכולם יש אמצעים לשלם באופן פרטי לפיזיוטרפיסטים שיגיעו אליהם הביתה או למכון פרטי כדי לקבל טיפול מחייב

אני מסכימה עם שאלת מיליון הדולר ../images/Emo35.gif

האם לעוד אנשים יש רעיון מה אפשר לעשות כדי לשפר את המוטיבציה? אשמח לשמוע רעיונות נוספים. חג שמח

טוגי

New member
לפעמים כשמתחילים מחדש

טיפול, גם אם אין מוטיבציה עצם ההגעה עוזרת ומעוררת מחדש מוטיבציה ומחויבות. שווה 'להכריח' את עצמך ללכת פעם או פעמים ולראות אם אתה מצליח להכנס לזה. אם כן, מה טוב. אם לא, תדע שניסית ואולי גם תצליח למצוא תשובות 'ללמה אין מוטיבציה'.

למעלה