נעים להכיר

אליתום

New member
נעים להכיר

אמנם אני כבר קורא בפורום מספר שבועות, אבל להצעתה של המנחה אציג את עצמי באופן יותר מסודר. בן זוגי גרג ואני גרים בניו-יורק, ולנו תאומים בני כמעט 3. אני כאן יותר מעשר שנים, מאז שבאתי ללימודים מתקדמים ולצורך יציאה מהארון... את בן זוגי פגשתי לפני תשע שנים במונטריאול, הוא עבר לגור אתי לאחר שנה, והתחתנו לפני שבע שנים. הילדים הם ביולוגים - זרע שלי, ביציות של אחותו של גרג, והפונדקאית אישה אחרת (דרך סןכנות). נשמע מסובך?... אני איש שיווק, אבל בשנתיים וחצי האחורונות אני בעיקר בבית עם הילדים. אנחנו נהיה בארץ לכמה שבועות החל מה-19 לחודש. אני מגיע עם התאומים בהתחלה, וגרג מצטרף אלינו בתחילת דצמבר. נשמח להכיר משפחות גאות במהלך הביקור! תודה, רן תמונות וכו: http://www.poole-dayan.com

ברוך הבא רן ../images/Emo24.gif

הצצתי קצת באתר שלכם - והוא מרגש ומיוחד. נשמע שאתם מגיעים ממש למפגש שלנו בצפון. תבואו? ו-כמה שאלות סקרניות, אפשר?
יש לכם כוונה לחזור לארץ?
איך הילדים קוראים לכם?
איך היחסים שלהם עם הדודה (שהיא האם הביולוגית, בעצם?) איך הם קוראים לה?
מה הדבר הכי טוב ב-להיות הורה?
מה השתנה בזוגיות שלכם בעקבות ההורות? וכמובן - ברוך הבא ל-
של ההורים ה
גאים

אליתום

New member
בתשובה לשאלותיך,

מכיוון שזה יהיה סוף השבוע הראשון שלנו בארץ, ןשהורי לא ראו את הילדים מזה כשנה, לא סביר שאוכל לבוא ללון בבית ההארחה. מצד שני, משפחתו של אחי נמצאת בכרכור, חצי דרך כמעט מת"א לכינרת - כך שיכול להיות שנוכל לקפוץ משם בשבת בבוקר (או שישי אחה"צ) לביקור קצר - בהנחה שזה מתאים ובסדר מבחינתכם. אנא יידעו אותנו ככל שהתוכניו יתבהרו. ולענין הסקרנות: " יש לכם כוונה לחזור לארץ?" גרג בכלל לא היה יהודי כשהכרנו (מאז אמנם התגייר), ומשפחתו כולה בקנדה - ולכן מבחינתו השאלה היא בכלל אם /מתי נחזור כבר לקנדה. וכמובן שיש עוד סיבות טובות להשאר כאן (חלילה שיחשבו שנטשנו את ניו-יורק בגלל הטרור...). בכל מקרה העניין נדון לא פעם, ולאחר שהילדים נולדו החלטנו שבעתיד הנראה לעיין אנחנו כאן. עדיין חשוב לי להשאיר אןפציות פתוחות, וזו אחת הסיבות שאני רוצה שהילדים יבלו בארץ כמה שיותר. "איך הילדים קוראים לכם?" אבא ו- Daddy - כמובן. " איך היחסים שלהם עם הדודה?" כמו דודה... הם גרים במונטריאול, ולכן אנחנו מתראים רק מספר פעמים בשנה. לא מזמן נולד להם תינוק, וזה כמובן שימח אותנו מאוד. מכל הבחינות. "מה הדבר הכי טוב ב-להיות הורה? מה השתנה בזוגיות שלכם בעקבות ההורות?" Wow.. זה ענין כמובן למגילה שלמה (ומצד שני משהו שקשה לתאר במילים - כמו שכולכם בוודאי יודעים). אני חושב שבענינים האלו אנחנו לא שונים מזוגות אחרים. מה שמענין זה שהיחסים עם רוב החברים הגייז שלנו קצת התקררו, ומערכות יחסים קרובות נוצרו עם משפחות עם ילדים שבסביבה (רק אחת מהן היא משפחה גאה).

קודם כל ברוך הבא ../images/Emo140.gif

וחוץ מזה תיזהר מזו'תי. רק נותנים לה אצבע והיא רוצה לדעת גם על הלב והכליות....
ואם היא לא, אז בטוח יהיה מישהו אחר שישמח לטגן אתכם עד הסוף... ועוד חוץ מזה, אז מוזר שאפילו אחרי כל כך הרבה שנים לאחר לידת הילדים, אנחנו עדיין מתחברים יותר עם משפחות הטרו.

מעניין... גם אני "נתפשתי" מייד למשפ

האחרון - לפני כך וככה זמן, היה לי דיון מאד "רגשי", עם הילדה (הגדולה, זו שאתם מכירות כ-נועה רז), בשאלה: מה אנחנו קודם - הומולסביים, או הורים... לא הצלחתי לשים את הא-נומליה שלי במילים, אבל רציתי להסביר לה, שכמו הקרח בנהר שצף על פני המיים, ככה ההורות על פני ההומולסביות. על כל המשמעויות של המשל: ההומולסביות שלנו היא החומר שממנו נבנה בפועל ההורות, ורוב מאסת החומר היא ה"מיים"... אבל בפועל מה שיוצא החוצה, מה ש"קובע" ופוגש את העולם - זה הקרח.. ההורות. ומתחת ל]פני הקרח רוחשים חיים באגם, ויש אוכלוסיות דגים שלמות שממשיכות להתקיים.... אבל - בגבולות שהקרח מציב
. זו רק אני והדמיון שלי?

חשבתי שהבנתי...

עד שהגעתי לקרח = הורות. ואז הבנתי שלא הבנתי
.
אבל ללא כל מטפורה זה בדיוק מה שקרה לנו לפני כמעט שמונה עשרה שנים. ונראה לי שלאחר שיש ילדים אנו פשוט יוצרים חברויות עם אנשים שנוח לנו להתחבר איתם ולאו דווקא עם לסביותים או כאלה ששייכים למגזר זה או אחר. אנחנו מתחברים לאנשים שקרובים פיזית לנו ולילדים שלנו (ולכן הרבה חברים הם ההורים של ילדים אחרים בבית הספר). ופתאום מצאנו את עצמנו כאן עם חברים הטרו ומעט מאוד חברים לסביותים. וזו הסיבה (אחת הסיבות לפחות) שהפורום הזה וקיום חברויות ומפגשים גם מעבר לוירטואלי הוא מאוד חשוב. לאפשר לילדים להיות עם עוד משפחות. וכל המרבה - על הכיפק.

אל תתעצבי...

הבעיה היא אצלי
יש לי נטיה לחבר משלים שרק אני מבינה את הקשר בינם לבין הנמשל.. וגם זה רק ב-24 השעות הראשונות... העיקר שהסכמנו כמה הפורום הזה חשוב !

אליתום

New member
אני מסכים - היינו במפגש גדול כאן

בפרווינסטאון (Provincetown) בקיץ. זה מפגש תשיעי של "the family pride coalition" ובאים אליו מאות משפחות לשבוע שלם! זו חוויה מאין כמוה, כייף גם לילדים, ובעיקר משמעותי לילדים בגילאי העשרה. אשמח לשלוח קישורים לפרטים ותמונות אם תתענינו.

אליתום

New member
שבוע כייף למשפחות גאות

כאמור זו כבר השנה התשיעית שנה מתקיים. רקע למי שלא מכיר: Provincetown היא עיירת נופש מקסימה בקצה של Cape Cod, אם אוכלוסיה קבועה של מיעוט גדול (או אפילו רוב) הומולסבי. הנופשים בימים רגילים הם ברובם הגדול לסביות וגייז, אבל יש די הרבה אורחים הטרו ליום שבאים (על טפם) משאר הכייפ לסעוד ולבלות במקום. התוכנית ל"שבוע המשפחה" כוללת שלל ארועים לילדים כמו משחקיות, סדנאות יצירה, בניית והעפת עפיפונים, הרקדות, פיקניק על החוף, וכו. ישנם גם ארועים חברתיים כמו שתי ארוחות חגיגיות BBQ לכולם בבית הארחה על החוף, מצעד, וארועים לתת-קבוצות כמו "אבות" (עדיין מיעוט, אם כי גדל, בין רוב המשפחות שהן משפחות של שתי אמהות), הורים לילדים מארצות שונות (גואטמלה, סין, וכו), הורים שאימצו ילדים בני גזע שונה, ועוד. כמו כן ישנן קבוצות דיון וסדנאות להורים - אני הלכתי לקבוצה שיועדה לאבות שמתפקדים כעקרות בית (האם זה מונח תקין בימנו?) - "Being a dad in a mom's world (או משהו דומה)... ואולי הכי חשוב, במקביל יש פעילויות של COLAGE, שזה ארגון לילדים בני-עשרה של משפחות הומולסביות. עבורם השבוע הוא ממש כמו מחנה קייץ, עם קומזיצים, הפעלות, ספורט, וכל מה שבא עם הגיל... מהרבה עדויות אני מבין שזה מאוד מוצלח עבורם (א-פרופו האם שבנה בן ה-13 מתבייש בה -- תופעה ללחלוטין נורמלית!). אנחנו שכרנו קונדו לנו ולהורים של גרג, כך שהילדים נהנו משבוע עם הסבא-סבתא, ואנחנו נהננו משבוע עם ביבי-סיטרס צמודים! ראו קישורים לארגון ולתמונות...

אליתום

New member
תיקון טעות בקישור

מצטער - אבל הקישור לתמונות היה מוטעה (דרש password). הקישור הנכון מהמשך:

אבא גאה

New member
בעלי אומר

שאנחנו לא יכולים לנסוע, שזה רק להומואים עשירים
זה נכון? כמה זה עולה התענוג הזה? (מרחק שש שעות נסיעה מאיתנו בערך....כ"כ קרוב ועם זאת כ"כ רחוק...)

אליתום

New member
לא רק לעשירים!

ההשתתפות בתוכנית היא סמלית (משהו כמו $100). מבחינת השהיה שם - יש הרבה אופציות, במחירים שונים, ןהכי חשוב להזמין מקומות מוקדם (ינואר - פברואר). דירת שני חדרים יכולה להיות החל מ-$800 ועד כ-$1800 לשבוע בתחום הסביר. אפשר לרדת מתחת לזה, אני מניח, אבל תשלם במונחי מרחק וכמובן נוחות... ואפשר מעל לזה, אם אתה מתעקש להיות ממש על החוף, וכו.

זה לא רק להומולסבים עשירימות

אבל בוא ונאמר אמידים. וזו אכן צריכה להיות חוויה אדירה. פי-טאון (כפי שהעיירה נקראת בחיבה...) היא מקום נורא מדליק. בייחוד למשפחות עם ילדים צעירים. מומלץ בחום.

נועה רז

New member
אני חושבת שקראתי

עליכם באיזה עיתון. פעם, כשעוד עבדתי באמדוקס, הייתי אמורה לסוע לסטמפורד, והכתבה עליכם היתה מה שעודד אותי

למעלה