נעים מאד

orlyshka1

New member
נעים מאד

אני אורלי, ובדיוק סיימתי לקרוא את השלישי. מדהיייייייייםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!! צריכה מקום לפרוק... אני לא כותבת ספוילרים, אבל אני כן אכתוב שהקריאה הייתה חוויה מטלטלת במיוחד. ויש בה הרבה יותר עומק מפיתה מול גייל.

אז קדימה .. תפרקי..

בשביל זה אנחנו כאן
רק אל תשכחי לסמן ספויילרים,(MJ לעורבני וCF להתלקחות).

orlyshka1

New member
הו.... שלום לך!
MJ

מאיפה את מוכרת לי??
טוב, אז קראתי את העותק המוקדם, בזכות היותי מנהלת בחנות צומת ספרים, כיף גדול! קודם כל, אתחיל ואומר שמאד אהבתי את הספר, ומאד אהבתי את התרגום (כמו את שאר התרגומים של הסדרה), וב 100 עמודים האחרונים פחות או יותר לא נשמתי. כשסיימתי זה הרגיש כאילו הרגע סיימתי ריצה, ממש התנשפתי.... בניגוד לכמה מכן, אני דווקא אהבתי את הקיטשיות של הסוף, כי אהבתי את הרעיון של פיטה וקטניס ביחד (למרות שגם גייל אחלה....). מה שבעיקר אהבתי זה כמה מחשבות שהוא עורר בי, על יכולת הבחירה שלנו, על המנהיגות שלנו, על המין האנושי, הביקורת הגדולה מאד על המשטר, שאותה לא חושבת שיכולים להבין הרבה בני תשחורת שמאד מחכים לספר. בקיצור, אהבתי את המעבר, וגם אהבתי את הפיתרון של המוות של קוין. מה שלא אהבתי הוא שאת אחד מהפלונטרים שנפתרים בעליל, אנחנו מדווחים בדיעבד מקטניס שהייתה מחוסרת הכרה. כאילו הסופרת נבהלה פתאום מכמות העמודים שלה, ולא התחשק לה להעביר אותנו את העלילה בלייב. עוד משהו שהרגיז אותי הוא שלקטניס יש פוטנציאל להיות הרבה יותר מאיך שהיא מתנהגת. היא מתוארת כבחורה אקטיבית לכאורה, אבל הרבה מאד פעמים היא נגררת לתוך סיטואציות, והרבה פעמים נותנת לחיים לבחור לה, ולא היא להם (כמו בבחירה בפיטה) מה שכן אהבתי בסוף, שכמו שסוזן קולינס מעבירה ביקורת על החברה ועל המשטר האנושי במסווה של ספר מתח מדב"י, זה קצת נגע לי בעוד תחום - השואה. כאילו, לא משנה כמה שהם עברו, והם עברו הרבה, הם שרדו ואפילו חיים ומעמידים דור המשך. אותי זה ריגש. בסך הכל, אחרי תקופה מתה מבחינה ספרותית עבורי, סוזן קולינס בהחלט עשתה את העבודה שוב, אפילו יותר מהתלקחות. עצם העובדה שהיה לי קשה להרדם אתמול בלילה, ושאני מרגישה צורך לפרוק, היא בהחלט יכולה לסמן וי לפחות עלי....

ellendili

New member
MJאני קצת מקנאה בך

כי כ"כ קיוויתי להנות מהשלישי ולאהוב אותו! אבל לא, זה פשוט לא זה. אני מסכימה איתך שהיה שם פוטנציאל. כל עניין הביקורת שהזכרת למשל. אבל זה כ"כ לא מפותח וכ"כ צפוי ושקוף ו...טוב, לדעתי עשוי די עלוב... ובדיוק היום אמרתי למישהו שקטניס שהייתה דמות עגולה ומעניינת (אם כי מעצבנת במקצת) בספר הראשון, לאט לאט השטתחה יותר ויותר. במקום לנצל את הפוטנציאל שהיה טמון בה, של אותה בחורה אקטיבית ואמיצה שדיברת עליה, קולינס מעדיפה למנוע ממנה כל בחירה או התלבטות אמיתית, משאירה אותה במצב של הכרה מעורפלת לאורך ספר וחצי ובסוף הופכת אותה ל-stepford wife. באסה לי

orlyshka1

New member
קצת עצוב לי לשמוע

אבל לפחות יש לך את הראשון.... את השני אהבת?

ellendili

New member
השני...? סוג של...

הרבה פחות מהראשון. אבל גם יותר מהשלישי. היו בו חלקים ממש טובים לצד חלקים גרועים ומשעממים במיוחד. וזה בסדר, את לא צריכה להיות עצובה, יש כ"כ הרבה ספרים מעולים בעולם

ורדונה2

New member
MJ

קטניס הייתה מאוד מאוד פאסיבית בספר האחרון. הייתה הרגשה שהיא נגררת לכל כיוון שהדמויות מסביב מושכות אותה אליו. אין לה חשיבה עצמאית, אין שום יוזמה משלה, אין שום תובנות. אין לה שום מטרה. אף פעם אין לה דיאלוגים בינה לבין עצמה ותחושת מיצוי עצמי אמיתית. לא שכמו גייל, שמההתחלה ידועות הדעות שלו לגבי המלחמה בקפיטול, היא פשוט "זורמת" עם כל מה שקורה. וסורי, אני לא קונה את זה שמישהו מסוגל להישאר כ"כ אדיש ו"לזרום" עם מה שקורה בזמן שטובחים בכולם סביבו. ועוד אח"כ להצביע "בעד" על לנהל את משחקי הרעב על ילדי הקפיטול. כאן באמת הספדתי את הסדרת ספרים הזאת. מבחינתי, ברגע הזה קולינס לקחה את כל המהות של הטרילוגיה הזאת, הורידה ת'מכנסיים שלה וחירבנה על כולה. (סורי, אני אקסטרה-דרמטית כשאני מתאכזבת ממשהו שמאוד אהבתי
)

אני גם סוג של מקנאה בך
לMJ

בעיקר כי גם אני הייתי רוצה לסיים עם טעם טוב מהספרים האלה. אני כל הזמן אומרת שהסוף מזכיר לי את בנות גלימור ואת מה שקרה לסדרה הזאת בסופה, כאילו היה תאריך דד-ליין שבו צריך לסיים וזהו בלי שום קשר למה שעובר על הדמויות עד אותה נק' . עם קטניס זה נורא בולט. במשך כל הספרים אנחנו יודעים שהדבר שהכי חשוב לקטינס בעולם זה המשפחה שלה והנה בסוף היא נשארת בודדה בעולם ,והיא בסדר עם זה?!? ואני מאוד לא אהבתי את המוות של קווין ואת מה שקורה שם עם סנואו . הרגשתי כאילו היא מנסה לעבוד עלי .והתחושה שיצאתי איתה היא בעיקר WTF~!

orlyshka1

New member
אבל .... MG

מה שהיה עם קווין זה מה שיפה! כי קטניס הבינה שסנואו וקוין חד הם, שניהם מושחתים, ושניהם לא ראויים. סנואו ימות בכל מקרה בידי ההמון. היא התגברה על רגשות הנקמה ועל האובססיה שלה, ועשתה את מה שהיה נכון לעשות. דוקא פה כן הבליחה הקטניס עם המחשבה העצמאית. אני חושבת שיש מצב שאולי היו פה שיקולי עריכה לא משהו, כי הסוף באמת ממהר להסתיים. אבל סה"כ, כן, אני בסדר איתו.

ורדונה2

New member
אבל את חושבת שזה הגיוני...
MJ

שהרגע היחידי בו אפשר לראות שביב קטן של חשיבה עצמאית מקטניס מגיע רק בעמודים האחרונים, וגם אז מייד לאחר מכן היא עוברת למצב קטטוני ללא שום מטרה, תקווה, אופי? הסוף בעיניי היה פשוט חירבון ענקי על כל הציפיות שלנו. איך זה הגיוני שגייל פתאום נעלם ולא איכפת לו מהבחורה שהוא מאוהב בה ושעכשיו באבל על אחותה הקטנה? איך זה הגיוני שאמא של קטניס נותנת לה להירקב לה במחוז 12, ורק דואגת שיהיה שם מישהו להאכיל אותה (אני משערת שהיא סידרה שקטניס לא תגווע ברעב)? וזהו, לא מבקרת בכלל את הבת היחידה שלה בעולם, הדבר היחיד שנשאר לה בעולם? הסוף של הספר הזה היה הדבר הכי מדכא שקראתי בחיי... ולא בגלל המוות של פרים (המיותר והנוראי) והמוות של פיניק, אלא כי זה היה הספר הכי מאכזב שקראתי בחיי. העלילה הייתה נוראית. חסרת פואנטה. ללא שום מטרה, ללא שום לקח. בלי שום כבוד לציפיות של המעריצים, בלי שום כבוד לאמינות של הדמויות בכלל. את בטח חולקת על 99% ממה שאמרתי (איך?! איך את לא רואה שזה ספר כ"כ נוראי?!?!
), אז נסכים גם אנחנו לא להסכים...
אבל הייתי חייבת להגיב

N o R i K o

New member
ברוכה הבאה D:

אני בניגוד לך חושבת שהשלישי די מחריד
אבל טוב, אני מניחה שזה עניין של טעם. מוזמנת בחום

ורדונה2

New member
לא!!!

כ"כ כ"כ לא!!! להיפך, לדעתי "מחריד" זה בלשון המעטה! זה מה שנבחר אחרי המון המון ניסיונות עידון נואשים למילה היחידה והלא-קיימת בשפה העברית שיכולה לתאר את הזוועת עולם הזאת שמתיימרת להיקרא "סיום לטרילוגיה רבת מכר".
וכן, ברוכה הבאה וזה... אני ורד

sivan3004

New member
גם אני רוצהההה

כאילו שמעתי שהוא לא משהו, אבל נמאס לי לא לקרוא חצי מההודעות פה
יאללה עוד יומיים חח

למעלה