נעים מאד...

לינדסי

New member
נעים מאד...

שמי נגה, ואני חדשה- גם בפורום וגם ברצון לשנות מיקום. אני מתמחה בעריכת דין, על סף בחינות הלשכה, והסיכויים העגומים למצוא עבודה לאחר קבלת הרשיון, כמו גם המצב הכללי, מביאים אותי לשקול שינוי דרסטי שכזה. הייתי רוצה לשאול מספר שאלות- גם טכניות וגם "תוכניות". דבר ראשון, בקשר להגרלה (אני מתנצלת מראש, בטח כבר שאלו את זה מיליון אנשים לפני), הדבר הזה עובד בכלל? ואם כן, כדאי להגיש בקשה לבד או להשתמש באחת הסוכנויות שעושות את זה? יש דרך אחרת בעלת סיכוי גבוה יותר לקבל אשרה שכזו (בהתחשב בזה שאני בעלת מקצוע שנוא במיוחד- עריכת דין- ולא אשפית הייטק
)? שאלה אחרונה, קצת כללית, אני יודעת- טוב לכם שם? החיים שם באמת עדיפים? אתם לא יושבים כל היום ומתגעגעים לארץ? באמת יותר קל שם מבחינה כלכלית? כל תשובה/תגובה/עצה תתקבל בברכה. תודה, נגה.

roy269

New member
תשובות טכניות

א. אם את רוצה להגיע להגרלה הנוכחית את צריכה למהר, הטפסים צריכים להגיע עד 6 לנובמבר. ב. זה עובד, כ - 150 ישראלים זוכים בהגרלה כל שנה. ג. משלוח בעזרת חברה לא משפר את סיכויי ההצלחה, בהנחה שאת יודעת קרוא וכתוב ומסוגלת למלא שאלון בסיסי. ד. המקצוע שלך לא משנה מבחינת ההגרלה, צריך מינימום של 12 שנות לימוד. שאר השאלות קצת יותר מורכבות והרבה יותר תלויות בנסיבות האישיות, כלכליות של המגיע. בהצלחה בהגרלה

לינדסי

New member
תודה רבה...

אני מניחה שאכן השאלות האחרות היו שאלות שקצת קשה לענות עליהן. בכל אופן הייתי רוצה לשמוע ממישהו שעשה את זה שהוא חושב שהיה כדאי. תמיד שומעים על ישראלים שנסעו וחזרו...

Taliy

New member
זה ממש תלוי בבן-אדם ולאן הוא הגיע

כשמגיעים לישראל קטנה (קווינס למשל או איזורים מסויימים בל.א.), אז יותר קל כי יש מי שמדבר את השפה שלך (לא משנה איזה אנגלית יש לך, פתאום העיברית נראית חלום), ויש את אותה המנטליות כולם ישראלים לטוב ולרע
, אז המעבר חלק יותר, אבל לפעמים מגיעים לאיזור בו אין ישראלים, ואין הרבה יהודים, וזה חסר. שמעתי על בחור ישראלי שעבר לארה"ב בתור נער התחתן עם ישראלית , בנה בית לתפארת בארה"ב ולא התרגל לעובדה שהוא לא בארץ, כי הכל בישראל נראה לו כמו אידאליה, אז הוא חזר לא מזמן לארץ , ונקווה שיהיה לו טוב. ושוב זה יהיה תלוי בך ובמידת הנחישות שלך ... בקשר להגרלה כמו שאמר רוי, את צריכה להזדרז נורא, יש פה קישורים לטופס אלקטרוני שהכנתי, ואם יש לך שאלות את כמובן מוזמנת לשאול. ההוראות מצורפות באנגלית, ויש בהודעה שאליה מצורף הטופס גם תקצירים בעיברית. בהצלחה

eliezer gezer

New member
כן, טוב כאן

החיים פשוט טובים. קשה לנתח בדיוק מדוע - אבל אני תופס את עצמי יושב הרבה פעמים באוטו ופשוט מחייך לעצמי כי החיים יפים. אני חושב שזה כולל מספר נקודות: אסטטיקה - הכל מאוד מטופח כאן, ומסתבר שדברים כאלו משפיעים על הנשמה. אין לכלוך, בלאגן (טוב, בניו יורק אולי זה קצת שונה
). אנשים נחמדים - אומרים שאמריקאים מזוייפים, אבל אני מוצא שהם מאוד חביבים וחברותיים. לא אומרים דברים לא נעימים (אולי מאחורי הגב, אבל מה איכפת לי, העיקר שלי נעים להיות איתם). החיים פשוטים - את כל הסידורים הבירוקרטים אפשר לבצע בצורה זריזה ויעילה. את הכל אפשר להשיג בכל מקום. הכל פתוח עד שעות מאוחרות. אין פקקים כאורך הגלות. בקיצור, הכל נוח מאוד. אין דאגות בטחוניות - למרות כל המצב עם עירק, למרות הסנייפר בבירה, למרות הכל אין כאן חשש ללכת לכל מקום שהוא. מבחינה כלכלית, אם לא גרים בערים הגדולות והיקרות בהן שכר הדירה רצחני, כנראה שרוב האנשים משפרים את מצבם הכלכלי, אבל זה לא אחד מהשיקולים שלי מדוע טוב לי כאן. לסיכום, למרות שאני מאוד אוהב את ישראל, נדהמתי לגלות שאני כלל לא מתגעגע אליה. אולי בעתיד, אבל בינתיים טוב לי ונעים לי כאן.

למעלה