נעים מאוד

נעים מאוד

שלום לכולם, אני האמא של החמוד, פעילה הרבה שנים ברחבי הפרדס והיום פתחתי יוזר חדש כדי שאוכל לכתוב פה באנונימיות

בימים האחרונים בעלי קיבל אישור לויזת L1B מה שאומר שבעוד כמה חודשים אנחנו עוברים לניו יורק!
אני מאוד נרגשת, ומכיוון שהפרטים עדיין לא סגורים- אף אחד בסביבתנו לא יודע. אז איזה כיף לי שאני יכולה לספר את זה כאן.

כמובן שעכשיו יש עוד הרבה עבודה לפנינו, התקופה הקרובה הולכת להיות מאתגרת עם המעבר של כל החיים מרחק של אלפי קילומטרים.
אשמח ברשותכם להציף כמה חששות שלי וכמובן שאשמח לקרוא תגובות בנושא.
לצד ההתרגשות יש גם חששות, גם מה"לא נודע", בעיקר מבדידות, איך אני אמצא שם חברים? (ואני יודעת שהתשובה ההגיונית היא- בדיוק כמו שפה אני מוצאת.. ובכל זאת זה מלחיץ אותי קצת), איך אסתדר שם עם עבודה במקצוע שלי? האנגלית שלי טובה אבל המקצוע שלי דורש שפה ברמה מושלמת, מה שיש לי בעברית ולא באנגלית, מה שמצמצם את האפשרויות שלי לעבודה עם ישראלים בלבד. אני גם עצמאית ותוהה איך זה בדיוק הולך שם
אין ספק שיש לי הרבה עבודת מחקר נוספת לעשות. ובל נשכח את החמוד.. איך נמצא גן ראוי עבורו?

בקיצור, לא פשוט.
אני מאוד מאוד אשמח לקרוא תגובות שלכם בעניין

מאוד נעים להכיר. את בהחלט במקום הנכון

להבנתי שאלת 3 שאלות.

גן ראוי - חשוב שתגדירו לעצמכם מה אתם מחפשים. אם תוכלי להגדיר כאן מזה גן ראוי מבחינתכם, אולי יוכלו לעזור לך יותר. קודם כל מיקום בניו יורק. האם העיר? וכן מה גילו של "חמוד". האם אתם רוצים גן יהודי, משפחתון או כל דבר אחר?

בדידות - נקודה מאוד מאוד חשובה. רוב האמהות ברילוקישיין חושבות על המשפחה ולא על עצמן ומוצאות את עצמן בבדידות גדולה. אני הגעתי לפורום הזה בטעות, והוא נתן לי מקום חברי ותומך עם אנשים שמבינים על מה אני מדברת. אני מניחה שבניו יורק זאת בעיה יותר פשוטה, יש שם יותר ישראלים ויהודים. אבל יגיעו אנשים שמכירים את ניו יורק ויכתבו.

עבודה - אני לא יודעת על איזה עבודה מדובר, אבל אנשים שעוסקים בטיפול באנשים למשל, שפה לא מספיקה. צריך להכיר את התרבות, את שפת הגוף וכד' וזה לוקח זמן.
אני לא יודעת אם זה מתאים לך, אבל בארה"ב ואירופה מאוד מקובל שהילדים נשארים בבית עד גיל בית ספר או לחילופי,ן גן במתכונת מצומצמת (הכל תלוי גיל כמובן), האם מתאים לך להשאר בבית עם "חמוד"? זה לא מתאים לכולם. זה הרבה עבודה קשה ולא תמיד מתגמלת. בגלל שיש הרבה הורים שנשארים בבית עם הילדים, ישנם הרבה קבוצות של הורים וילדים במשך היום שאפשר להצטרף אליהן, הרבה מקומות מתאימים לילדים וזה מאוד שונה מישראל.

אני מקוה שעזרתי קצת וברוכה הבאה לפורום

תודה על התשובה המושקעת

לגבי הגן- המיקום הספציפי הוא ברוקלין, כנראה שכונת פארק סלופ. בחמוד יהיה בן שנה וחודשיים במעבר. אני לא ממש בטוחה מה אני רוצה בשבילו.. זו שאלה מצויינת. מניחה שלא מספיק מכירה את האפשרויות ומה המשמעויות של כל בחירה

אולי שווה לחכות לאחרי המעבר,

ורק אז להחליט האם הוא נכנס לגן ולאיזה. הוא פיצי, אולי האפשרות להשאר איתו בבית, ללכת איתו לקבוצות של הורים וילדים ולצאת לפארקים היא הטובה ביותר. זה גם יתן לך זמן להכיר/להבין מי נגד מי ולמה
ואחרי שנה (או יותר, כמה שיתאים לך) לחפש גן ולחפש עבודה.

אני לא מכירה את ארה"ב בכלל, אבל באירופה, גני ילדים לגילאים האלה נורא יקרים, והרבה פעמים, לא שווה לצאת לעבודה.

עוד מעט מנהלת הפורום תגיע ותשפוך קצת יותר אור על ברוקלין. היא מכירה את האזור היטב

1me too1

New member
ברוכה הבאה

אני לא יכולה לעזור לך ככ כי עברנו לפני הילדון, ולא עשינו רלוקישן, אנחנו גם לא בניו יורק.
אבל, בניו יורק יש מלא ישראלים, אני מניחה שזה יכול לעזור בהתחלה.
כמו שנירית כתבה, חשוב לברר באיזה איזור אתם תגורו ולחפש גנים לפי זה. בקנדה, בית הספר נבחר לפי איזור מגורים ולכן אם זה אותו הדבר, אולי כדי לבחור בית ספר טוב ואת הבית בסביבתו, אני לא ידעתי את זה בזמנו כשקנינו בית, ובאמת שבפוקס יצא לנו בית ספר טוב.
בכל מקרה, עוד מעט יגיעו בנות ארהב ואני בטוחה שיוכלו לעזור לך יותר.
ובינתים, ברוכה הבאה ושיהיה בהצלחה

תודה רבה!

יש לך רעיונות איך לברר על גנים טובים?
קיבלתי מידע על שכונות מסויימות וכך אנחנו קרובים לבחירה של שכונה מסויימת, אבל אין לי מקורות מידע על גנים או בתי ספר באיזור..

1me too1

New member
מצטערת....

אני לא ממש בקיעה בארהב. אולי לחפש קבוצות בפייסבוק, אני יודעת שיש קבוצה של ישראלים בניו יורק, אולי שווה להתחיל משם.
אני מאמינה שבמהלך השבוע הבנות כאן יוכלו לעזור לך קצת יותר.
אם את מחליטה על גן יהודי, את יכולה לחפש מידה על ה ymca היהודים באיזור. במונטריאול, כשהגענו, מצאנו אירגון שעוזר לישראלים שעברו לכאן. עוזר עם כתובות, טלפונים, מוצרי מזון וריהוט להתחלה, איך כותבים קורות חיים וכו' אולי שווה לחפש משהו כזה בניו יורק.
אבל שוב, אני לא ככ מכירה....
&nbsp

noaronen1

New member
ברוכה הבאה לפורום

לגבי החששות - דבר ראשון פארק סלופ זה אחד המקומות היותר נפלאים עלי אדמות אז כך שאין מה לחשוש. ומעבר לזה עשית את הדבר הנכון - הפורום הזה יעזור לך בתקופה שלפני תוך כדי ואחרי כדי לקבל תמיכה כמו שאף אחד אחר לא יבין אותך. אז ברוכה הבאה.
מכיוון שהתבייתתם על פארק סלופ שלחתי לך מסר ונמשיך שם.
מעבר לזה השפה? כן השפה היא תמיד מחסום והשאלה אם אנחנו יוצרים את המחסום בראש ופועלים משם או משנים גישה ומחליטים שאנחנו ממשיכים הלאה. בניו יורק יש אנשים מכל העולם בפארק סלופ עמדתי בגן שעשועים עם 10 נדנדנות וכל אמא דיברה עם הילד שלה בשפה אחרת: טורקית, רוסית, אנגלית, ספרדית, עברית, גרמנית, צרפתית. זה חלק מהכיף של ניו יורק.
המון בהצלחה!
והנה לינק לקרוא על גנים - רוצה לציין שאין כל כך מה לחכות לרגע האחרון כי בנובמבר עכשיו - אנשים כבר רושמים לספטמבר שנה הבאה, אז מי שרוצה גן טוב צריך לחפש כבר עכשיו.
http://www.parkslopeparents.com/7_Childcare-Education-Camps.html
יש באתר הזה הרבה מאוד מידע - כל ההמלצות שיש שם הן אמינות ונאספו במשך שנים.
&nbsp

למעלה