נעים מאוד

hag29

New member
נעים מאוד

שמי Hag
אמא ל 3 ילדים ( 8, 6, 4)
מתעדים לעבור ליוסטון בספטמבר

אשמח לשמוע מכם מה קוד הלבוש בבתי הספר והגנים באמריקה
בארץ...אין יותר מידי הקפדה, לבוש יום יומי טרניגים וכו...

2. לצערי חשבתי שאקבל את הגרין קארד שלי עד אוגוסט אך הדברים מתנהלים לאט ממה שחשבתי, כך שהמעבר נדחה לאחרי פתיחת שנת הלימודים....ספטמבר או אוקטובר
הילדים ילמדו בבית ספר יהודי בהתחלה
אשמח לדעת אם יש חופש בספטמבר וממתי עד מתי...

אם יש עוד טיפים למעבר ולידלים בגילאים אלו אשמח לשמוע

תודה רבה

ברוכה הבאה

לא באמריקה, אבל רק כדי להגיד שלום ושההודעה שלך לא תיעלם מעיני אלה שכן :)

boneguy

New member
ברוכה הבאה

קוד לבוש - בבתי הספר הציבוריים אין קוד לבוש (לפחות אצלנו). בגילאי הילדים שלך באים עם טרנינג וחולצה, כמו בארץ. כאשר יש ארוע מיוחד (כמה פעמים בשנה - יום צילומים, מסיבת אב-בת, סיום שנה) מופיעים ילדים לבושים למשעי (חליפות) אבל גם רגילים.

שנת הלימודים מתחילה בזמן שונה לא רק בין מדינות, אלא במחוזות שונים באותה מדינה. בגדול, לרוב מדובר על אמצע אוגוסט, תחילת ספטמבר. עכשיו קלטתי שאת יודעת איפה ילמדו, אז למה שלא תבררי איתם מה בדיוק לוח השנה שלהם. (לבתי הספר הפרטיים, ובעיקר ליהודים יתכן ולוח השנה נגזר בכלל מהחגים). ולא ניכנס לדיון למה לשלוח לשם....

סה"כ גילאים נוחים למעבר. עם הגדולים אפשר לנסות לעבוד על מילים בסיסיות באנגלית כדי שיהיה להם קל חתקשר בהצלחה. בכל מקרה הם ידברו אנגלית "אמיתית" כנראה לפנייך.

בהצלחה.

המון בהצלחה לכם

בכלים ומידע של הפורום יש המון מידע. שווה להציץ ואני מצרפת לינק (מקוה שזה הנכון) "לשאלות נפוצות".

לגבי כל מה שקשור לביה"ס, זה יכול להשתנות בין בי"ס אחד לשני, שלא לדבר בין מדינות בארה"ב, לדעתי לכל ביה"ס יש אתר אינטרנט שהשאלות שלך אמורות לקבל שם מענה, ובמידה ולא, כתובת אימייל שאת יכולה לשלוח.

לגבי טיפים, יעזור לנו אם תכתבי באיזה נושאים. יש פה המון אנשים שעברו את מה שאת עוברת היום ורוצים לעזור, ואת מאוד מוזמנת להשאר איתנו.

הטיפ הכי חשוב שלי יש לתת לך, זה אל תשכחי את עצמך.

noaronen1

New member
את צודקת גם בין מדינות יש הבדל בתוך ארה"ב

כשגרתי במנהטן בגיליי גן לבשו ג'ינס או דגמ"ח, פחות טרנניג כי קצת יותר קר בניו יורק. טרנניגים מתחילים ללבוש איפשהו באזור כתה ג' ד'
עכשיו שאני גרה יותר ב"דרום" ילדים מתלבשים יותר "פשוט" יותר ביגוד ספורטיבי.
ובאמת כמו שכתבו גם ליום צילום בניו יורק התלבשו פחות פורמלי - לא ראיתי ילדים עם עניבות, שמלות מאוד יפות וסרטים בשיער. רואים את זה יותר באזור שבו את תגורי.
לכיוון גיל 10 הם קצת רוצים בגדים פחות מפוארים (בעיקר הבנות)...

1me too1

New member
ברוכים הבאים

אני לא מארהב, אבל בבית הספר היהודי בו אני עובדת, עובדים בערב חג חצי יום ויש לנו חופשה בחג עצמו. אין כאן גשר כמו בארץ.
שיהיה מעבר קל

alphadelta

New member
בית ספר

כמו שאמרו פה אחרים, לכל מחוז בית ספרי יש לו׳ז משלו ולעיתים קודים משלו. סביר להניח שלבית ספר ביוסטון יש אתר אינטרנט.
כנסי לאתר ושם יהיה כתוב לוח השנה. ברוב אתרי בית הספר יש גם ספר כללים. תחת השם:
Student handbook
או
Parent/student handbook

או משהו בסגנון. שם יהיה כתוב מה קוד הלבוש.

בהצלחה

טיפ: כדי לעזור להם עם האנגלית, אני מציעה לך שתמשיכי לדבר איתם עברית. (אלא אם אנגלית היא שפת אם שלך)

למעלה