נעים מאוד,

מירב 111

New member
נעים מאוד,

שמי מירב, אני מתגוררת במקסיקו סיטי,כמעט כשנה, עדיין לא שולטת בשפה הספרדית,אך מנסה בזמן האחרון להכנס לזה יותר,ואני שמחה שיש את הפורום הזה.....תכנסו לקובץ הנלווה,,,,

rmoses1

New member
איזה כיף לך

ראיתי לפני כמה ימים בנשיונל ג´יאוגרפיק תכנית על מקסיקו סיטי והיא נראית מדהימה. מה את עושה שם ? אם מותר לשאול... ראובן

מירב 111

New member
מה אני עושה שם?

אז ככה בעלי עובד כאן בעסקי הביגוד כמו רוב הישראלים כאן,ולא חסרים ,,,, אני אישית כרגע לא עושה כלום, לא עובדת,משתדלת להעסיק את עצמי ומצליחה, מבחינת עבודה כאן לא הכי נהוג שהנשים עובדות,אבל גם ככה לא הייתי יכולה לעבוד כי יש לי ילד קטן בן שנתיים+ שחוזר מוקדם מהגן,ואני צריכה לקבל אותו,סה"כ באמת כיף כאן,רק הגעגועים למשפחה,חברים לפעמים מאוד קשים,,,, אני עדיין לא מדברת את הספרדית כמצופה ממישהי שדנמאצ בארץ שהשפה בה ספרדית,אך הסיבה היא זה שאני מדברת עם כולם עברית ולא מתאמצת,אתה מבין? אבל החלטתי לקחת את עצמי בידיים,ואני עובדת על זה,,,,ולכן אני שמחה שיש את הפורום הזה כי זה גם יכול לעזור,לא? אבל להבין את השפה פחות או יותר אני מבינה,אבל קשה לי לדבר,אולי חוסר ביטחון?

Lvt

New member
BIENVENIDA ../images/Emo24.gif

קראתי פעם שמקסיקו סיטי בנויה על עמק, ושזאות אחת מהערים הכי מזוהמים בעולם. האם זה נכון ??? גם תל-אביב הופחת לעיר מזוהמת ..... MARCELO

Yoss25

New member
DF

העיר מקסיקו DF כפי שנקראת שם (Distrito Federal) היא אחת הערים הגדולות (אם לא הגדולה ביותר) בעולם. גם רמת זהום האויר (בין היתר) שם אינה נתנת לתאור במונחים של עיר אחרת. תל אביב מבחינת זהום היא פיסגת האלפים השוויצריים בהשואה. אבל, זו עיר משגעת מהרבה בחינות עם הסטוריה המשתווה לזו של רומא או אתונה, מגוון של פנים ותרבויות של ניו יורק ואפשרויות בלוי של לוס אנג´לס. מקסיקו (המדינה) היא בכלל אוצר לא מוכר. אני הגעתי לשם לשבועיים ונשארתי שלושה חודשים וגם כך הספקתי לראות רק את החלק שמדרום ל- DF.

מירב 111

New member
אכן אתה צודק,,,,

זו עיר עם רמת זיהום עצומה,וזה בגלל המבנה הגיאוגרפי שלה,,,,, כל מדינה והצרות שלה,,,,,רק שאנחנו נהיה בריאים זה הכי חשוב לא?

מירב 111

New member
tאני מסכימה איתך,,,,

זה אכן נכון מאוד,בגלל זה הרבה ישראלים כאן ומקסיקנים עם יכולת כלכלית, לוקחים חופשות ויוצאים מהעיר בסופי שבוע,בחופשות של הילדים וכול,,,,, זו עיר מאוד מזוהמת,אבל מתרגלים,אין ברירה,מה שכן גם ישנם אנשים שבאים לפה לביקור ולא חוזרים שוב,למה,? כיזו עיר שבנויה על הר מאוד גבוה,הבנתי שזו אחת הערים הגבוהות בעולם, כך שלאנשים עם בעיות לחץ דם זה לא בריא במיוחד,אלה שלא רגילים,,,, יש לנו פה חברים, שההורים מבוגרים ומבקרים אותם בארה"ב,והסיבה היא בריאותית,,,, אבל יחד עם זאת זו עיר מקסימה,התרבות,האדיבות,ושלא לדבר על השירות, אני יושבת כאן במסעדות,ובחיים לא ראיתי שירות כזה ,שירות מכל הלב, שירות מקצועי,,,,,{אין לי מילים....} אמנם לא חסר כאן פשע,אבל צריכים לדעת איפה להסתובב,,,, אני אישית לא יצא לי לבקר עדיין ברוב המקומות התירותיים,למעט אקפולקן,,, אך ישנם מקומות מקסימים כאן ומיוחדים,,,,,

orquidea

New member
שלום לכולם ולך מירב ../images/Emo140.gif

כייף לך שאת שם... אחד המקומות שברצוני לבקר זה מקסיקו אך יותר מכל אוהבת את השירים המקסיקנים ואת המריאצ´יס האם תוכלי לברר לי כתובת אינטרנט של שירים מקסיקנים ישנים/חדשים אשמח מאד

shellyland

New member
אורכידאה

עושה רושם שאת מבינה בנושא השירים המקסיקנים והמריאצ´יס יותר מאיתנו, אז אולי תעשירי קצת גם אותנו? שתפי אותנו בבקשה בידע שלך. אני אשמח מאוד ללמוד ממך.

orquidea

New member
הייי

השירים המקסיקנים שירים רומנטים, שירים עם קצב מיוחד, מילים מקסימות לדעתי הם השירים הכי יפים בספרדית. המריאצ´יס תוכלי לקרוא באתר בצרפתי חיפשתי שיר לצרף אך לא מצאתי.. יש לי כמה משלי בMP3 אך הם גדולים כדי לשלוח כצירוף להודעה

למעלה