נעים מאוד

נעים מאוד

נראה פורום מעניין ומקצועי. אני שמה משהו שעשיתי לא מזמן - זה אחי אחרי ההשבעה שלו. העיבוד מינימלי - קומפוזיציה ושחור לבן. הבעיה שלי שבגלל ההגדלה של איזור קטן איכות התמונה יורדת, וזה נראה קצת מטושטש. יש לכם עצות לשיפור?

ran refael

New member
ברוכה הבאה לפורום תהילה

התמונה נראת מעט חיוורת, יותר מדי גווני אפור שולטים בה נסי לשחק מעט יותר עם הקונטרסט בחלון ה levels

תהלה1

New member
תודה רבה

כן, אני יודעת מה זה crop ו sharpen. ומה אפשר עוד לעשות, מבחינת הקומפוזיציה למשל? לי התמונה מזכירה בסגנון גלויה הירואית מאיזה מלחמה שהייתה מזמן.. יש לכם הצעות איך לחדד את הקונספט הזה?

DeathWing

New member
למה שקראת קוראים "קרופ"

וכל פעם שתבצעי קרופ, תרד איכות התמונה המתקבלת, ואין הרבה שניתן לעשות. ככל שהקרופ מסיבי יותר (דהיינו, יותר שטח "נחתך") איכות התמונה תרד. את יכולה לנסות לחדד Filter - Sharpen - Unsharpen Mask להוסיף קצת קונטרסט.. להוריד תוכנה שמנקה רעש (NEATIMAGE.COM) אבל בעיקרון ... האיכות לא תהיה גבוהה

ran refael

New member
נסיון

לא נהוג להשתמש ב grayscale להפיכת תמונה לשחור לבן מהסיבות שציינתי קודם. נדרש לעבד מעט את השחור לבן ולהוסיף ולהוריד קונטרסט ולשלוט מעט גם על האור וצל במקרה הזה, רק שיחקתי עם ה levels, וזה עשה את העבודה והוספתי מעט חידוד

M r P i n k

New member
אני למדתי גם

כשרוצים להפוך תמונה לשחור לבן - יש להשתמש במערבל הערוצים.

כן, האמת לא עשיתי את זה בפוטושופ

אלא בתוכנה ממש בסיסית. אבל עכשיו אני רוצה לשפץ... איך משתמשים במערבל הערוצים?

ran refael

New member
יש הרבה טכניקות לעיבוד ש/ל

כדי להשתמש במערבל ערוצים, צריך את התמונה המקורית בצבע ולאחר מכן בעזרת מערבל הערוצים ניתן לשחק עם הקונטרסט. כאשר המקור הוא שחור לבן מערבל הערוצים לא שימושי

Sp00nk

New member
לשחור לבן,

אני ממליץ על silveroxide. זה פלאג לפוטושופ, שאפשר למצוא בחיפוש מהיר, ובו יש את האופציה להפוך לשחור-לבן לפי סוגי פילם מהקבוצות הסטנדרטיות, ולשחק עם האופציות כדי להגיע למשהו שהוא משביע-רצון. בזמנו כאשר ייצרו פילמים של שחור-לבן, היו כאלו שיותר רגישים לאדום, לכחול, או לירוק. ובתוכנה (פלאג) הזה, יש אפשרות להגדיר את "צבע רגישות" הפילם הדומיננטי, כדי לקבל תמונות בשחור לבן שנראות אחרת אחת מהשנייה. אחרי זה אפשר לשחק עם הקונטרסט והבהירות כדי לשפץ את התוצאות עוד יותר לכיוון הרצוי. -דן.

למעלה