נעכטן איז געווען אַ פראָגראַם אין

קעצעלע

New member
פיקן???../images/Emo31.gif../images/Emo108.gif

אוי, ס'איז גאָר שיין ווידער אַ מאָל אַרײַנצוקומען דאָ אין פֿאָרום! דער שפּראַכלעכער ניוואָ פֿון עטלעכע חבֿרים ווערט אַלץ נאָך העכער און בעסער...

1haam

New member
נו, ווי ערגיץ וואלט איך געלערנט

אזוינע פיינע ווערטער ווי דא?! מיינע עלטערן האבן נישט גענוצט אזוינע ווערטער (נישט אויף מיין קעגנווארטיקייט). א מזל גאטליעב האט נישט געהאט א גוטע שטימונג.

TAMNUNA1

New member
אוי וי וואס זיי איך../images/Emo110.gif

מה זה להשמיץ את היידיש של הפולנים אם הבנתי נכון מילא את הפולניות....... כל הכבוד לאחד העם !!!!!!! אני אתך!!!!

TAMNUNA1

New member
נודניצע מאחר ולתמנונה יש../images/Emo110.gif

יש 8 זרועות אז שתיים יהיו אתך. אחוות יידישאים.

fanti

New member
../images/Emo47.gif איך בין דא ../images/Emo47.gif

פוּן וַוייל צוּם וַייל בין איך דאָ צוּ איטן אַף אוּנדזער כבוד.

1haam

New member
טוב, בואו נקים כאן מפלגות

פ"ט - פולני טהור ל"ט - ליטאי טהור ס"ט -כל האחרים, מפלגת הרעים (השטן)....סתאאאאאאאאם. לא להתרגש. ובכלל, פולניות, כבר נאמר, זו לא מפלגה, זה מצב רוח. יישר כח על היידיש, נונה!

1haam

New member
פריינד מינצי

כה צעיר וכבר פותר משוואות דיפרנציאליות, ועוד ביידיש! קטונתי מלהתחרות ביידיש שלך, שנרכשה מן הסתם באופן מסודר. השם המלא של הפורום הזה הוא 'פורום (לעידוד) יידיש', וככזה אמורה להיות בו סובלנות (שלא לומר סבלנות) לינוּקות-השפה. תודה על התיקון אזעלעכע. תיקוניך יתקבלו בברכה אם יוגשו עם חיוך

1haam

New member
נו, אז א ליטוואקע געבט מיר הכשר

אויף 'אזוינע' (מסתמא האב איך נישט פארגעסן מיין גירסא דינקותא), מעג איך גיין בארויק צוטאן דעם שבת. דו ביסט נישט אזא נודניצע ווי דו שרייבסט, נודניצע

fanti

New member
צוטאן זה לעשות אלא שאני הייתי אומרת

העמעלע צריך היה להגיד שהוא הולך "גְריֵיטְן דֵעם שאַבעס - להכין את השבת דוגמא טובה לשימוש במילה , צוטאן יכול להיות המשפט הבא. "איך האָב גאָרניט צוטאָן מיט דעם" - אין לי יד בזה "איך האב גארניט צוטאן מיט עם/איר" - אין לי שום עניין בו/בה

נודניצע

New member
פאנטי און איך בין דו (דא?)

אז איר האלט שוין ביים קאריגירן העמס יידיש, וואס הלוואי אויף אונדז אלעמען אזא לשון, בעט איך איר זאלט כאטש זיין אויסגעהאלטן וואס שייך אויסלייג. צו טאן זיינען צוויי באזונדערע ווערטער.

למעלה