נעלבתי מד"ר אלקיים

my last sony0

New member
נעלבתי מד"ר אלקיים../images/Emo41.gif

תראו מה ד"ר אלקיים כותבת בתשובה לסיבות לפיברומיאלגיה בפורום ראומטולוגיה. 1.בחלק מהמקרים המחלה היא ביטוי פסיכוסומטי 2.ברקע של חולי פיברומיאלגיה יש סיפור חיים קשה 3.הבעיה היא במישור הנאורו- הורמונלי 4.רוב החולות הן נשים בגיל הפוריות והמחלה דועכת עם הבלות. לי יש רופא שטוען בדיוק להפך מי שיכול להגיב לה יבורך.

sayv

New member
למען הסר ספק.....

תשובתה של ד"ר אלייקים היתה: חוקרים רבים שאלו את שאלותיך ולא במקרה התשובות אינן ברורות - על כל מחקר שקבע שפיברומיאלגיה היא מחלה עם רקע פסיכוסומטי ניתן לצטט מחקר נוסף שמפריך את הטענה - מחקרים שונים הראו שברקע של חולי פיברומיאלגיה יש לעיתים סיפור חיים קשה - התשובה לשאלה היא שכנראה בחלק מן המקרים המחלה הנה ביטוי פסיכוסומטי ובחלק האחר לא יש אכן כנראה חשיבות למרכיב ההורמונלי- רוב החולות הן נשים בגיל הפוריות והמחלה נוטה לדעוך אחרי הבלות - יחד עם זאת , לא ברור הקשר הסיבתי בין מאזן ההורמוניים הנשיים לפיברומיאלגיה - השאלה האחרונה היא בעצם מה התהליך מאחורי התסמונת המורכבת הזאת ? ההשערה הרווחת היום היא שהבעיה הנה במישור הנאורו- הורמונלי עם הפרשה לא תקינה של הורמונים שונים הקשורים לכאב כגון סרוטונין ועוד בשנים הקרובות אני מניחה שנשמע רבות על הנושא.

שריק 7

New member
סיון- כבר הורגלנו בציטוטים "נבחרים"

שסילפו תוכן, או שהקשרם נשמט... טוב שהבאת את המקור. שרי

sayv

New member
האמת שהציטוטים הראשונים,

מאוד מזכירים את המאמר של אודי בר שהבאתי. ולכן הבאתי אותו לשיפוטכם. חוץ מסוני שהעיד על כך שזה מערער לו את הבטחון בגבריותו- לא נתקבלו תגובות....

mira ker

New member
זה מזכיר לי שחולי שחפת במאה ה19

נחשבו לאנשים רומנטיים. כי פשוט לא ידעו שהיא נגרמת ע"י חיידק. מי שהיה טיפוס רומנטי, היה חשוף להדבקות בשחפת... ככה אצלינו. יש המוני בני אדם עם עבר טראומטי, והם לא חולים בפיברו או בתשישות כרונית. אז כשרופאים לא יודעים ממה זה נובע כל אחד יכול להמציא תיאוריה כראות עיניו יש התאוריה הפסיכוסומטית, יש התאוריה הגנטית, ויש התיאוריה הפרזיטית. אולי יש עוד תיאוריות. שרק נהיה בריאים מירה

sayv

New member
גם אני פעם חשבתי ששחפת זה רומנטי..

נראה לי שזה עבר לי... מצחיק. בכלל מצחיק לקרוא כל מיני פיסות הסטוריה.. קראתי היום קצת מתולדות המיניות של מישל פוקו- היו שם כמה דברים משעשעים באותה מידה..

שריק 7

New member
מירה וכולם- להזכירכם בעבר

נטען גם על אסתמה שהיא פסיכוסומאטית. למיטב ידיעתי, כיום ההגדר הזו כבר "פאסה". עד שמחקר על מחלותינו לא ידייק יותר- נמשיך להיחשב דמויות פסיכו- חולות. לצערי. שרי

my last sony0

New member
יש לך בעיה בהבנת הנקרא../images/Emo41.gif - לשרי הק

איפה את רואה סתירה או ציטוטים נבחרים. הבעיה שאת מחפשת לטפטף את הרעל שלך בכל הזדמנות. ואת גם לא צריכה לדחוף את האף שלך לכל מקום ולהעיר את ההערות הרעלנים שלך.

sayv

New member
או קנדית.... הולך? ../images/Emo3.gif

אולי שם אמצעי "וואט דה"...

daud

New member
אחותי שגיעות כתיב אצלך ?

בעברית אמיתית כותבים "ואט זה" לא "ואט דה"

my last sony0

New member
מנסה להרשים ?../images/Emo41.gif

קודם תשפר את שגיאות הכתיב שילד בן 8 כותב יותר טוב

sayv

New member
אם כבר אז "וואט ד'ה"....

אבל כבר הערתי לך על קטנוניות לא?.... :)

שריק 7

New member
לך יש בעיית תקשורת בינאישית.

אולי תתחילי לשוחח כאן עם מישהו ברוח חיובית? הפורום מעודד גם ידידות, ידעת???

daud

New member
עזבי אותך מהנסיונות האלו ../images/Emo13.gif

זוהרכה ניסתה את ה"גישה החיובית" וע"י זה הפכה את האנשים בפורום בוואלה לחשופים להתקפות של המטרידנית, חבל לבזבז על זה אנרגיה!!!

my last sony0

New member
אתה שם לב איפה אתה חי ?../images/Emo41.gif

מי שהטריד ותקף קשות את הפורום בוואלה זה אתה עד שנמחקת טוטלית ובגללך הפורום הפך לפורום סגור. זוהרה הפכה לאויבת המושבעת שלך. אז מה אתה מבלבל פה את המח על מטרידנית שתוקפת את הפורום בוואלה. תתעורר!!!

dodo281

New member
סוני - והנ"ל - לא מצא חן בעינייך...

ועכשיו - כשהפורום סגור למרידנים - שוב לא מוצא חן בעינייך...... כן - אני יודעת - בחירתך היא למחוק כל הודעה מטרידה מייד עם הופיעה. אז - למה ?!?!? מרגע שיישמנו זאת - יש לך המון טענות על כך ?!?!?!

למעלה