נעליים או סנדלים

jacon

New member
נעליים או סנדלים

שלום לכולם, ילדנו גדל ועכשיו צריך להחליף לו את הנעליים. תקופת מה הוא היה בלי נעליים כי היה חולה והסכים לישון רק על הצד - האם יש למישהו רעיון כיצד להקל עליו ? עכשיו אנחנו מתלבטים האם להחליף את הנעליים שקנינו בארץ ולהשאר עם הבר הנוכחי (שלא ניתן לכיוונון), או להזמין סנדלי ג'ון מיטשל שנראות יותר נוחות. האם מישהו יכול להגיד מה עדיף ? או מה יותר נוח להם לקטנטנים ? בתודה מראש הכהנים

פרלמנים

New member
שלום לכם../images/Emo13.gif

קודם כל, נעים מאוד. אני ג'סיקה. אולי אתם ותיקים ואני לא מכירה אתכם בעצם? בן כמה שלכם? ספרו קצת על הק"פ הטיפול שעברתם, אם לא אכפת לכם...! שמי ג'סיקה. אמא לדניאל בן 7 חודשים. אנחנו החלפנו נעליים לפני כחודש, והשארנו עדיין את הבר המקוצר שהיה לנו מהתחלה. אני מניחה שבהחלפה הבאה נחליף לבר ארוך יותר כי רוחב הכתפיים יגדל. בכך מקרה קופ"ח כללית איננה מחזירה לנו אז לא חשבתי אף פעם לקנות את המיטשל, בגלל העלות זה לא היה על הפרק בכלל;....
אני חושבת שבקיץ אולי יותר נוח עם סנדלים, כי הנעליים די חמות עם הגרביים והכל... עניין של שיקולי עלות. יש כאן כמה קלאבריות עם מיטשל-בטח יענו במשך היום... לגבי השינה, לנו יצא פעם פעמיים שדניאל יישן בלי הדניס, כי הי חולה או משהו- ואיכות השינה שלו הייתה מדהימה. עם הנעליים הוא יישן על הגב בלבד, או על הצד (כשהוא יונק) והוא נשען עלי עם הנעליים).אולי תסדרו לו משהו להשען עליו בשינה שיוכל להמשיך לישון על הצד? יום מקסים,
ג'סיקה

אנגלה3

New member
שלום

אני אמא לילד בין חודשיים וחצי ורק לפני שבועיים עברנו לנעליים אז כך שאין לי הרבה ניסיון לגביי הנעליים.... אבל לגבי רעיון כיצד להקל על הילד לישון על הצד דווקא יש לי, שחר ישן עם המיקומון - בין שני משולשים מספוג, אחד ארוך שנותן תמיכה לגב והשני קצר שהבטן פונה אליו, כך שהרגל שלו נשענת על המשולש הארוך. אני מקווה שהצלחתי להעביר את התמונה פחות או יותר. שווה לנסות, ניתן למצוא את המיקומון בכל חנות לדברי תינוקות. בהצלחה.

טאניוש

New member
לא החלפנו את הבר אפילו לא פעם אחת

הילד בן שנתיים ורבע עוד מעט, עם הנעליים מגיל 4 חודשים, עדיין עם הבר ה"מקורי". קנינו אותו כמושהו, לא קיצרנו. אמנם רוחב הכתפיים השתנה (מן הסתם) אבל נוח לו ככה. את הנעליים, לעומת זאת, אנחנו מחליפים בתדירות גבוהה. עכשיו אנחנו עם זוג רביעי, וכבר צריך להחליף. כדי להזמין כל כמה חודשים סנדלי מיטשל אצטרך לקחת משכנתא. הילד ישן על הצד כשהוא נשען על דפנות המיטה. בכלל אני נדהמת כל פעם מחדש לראות אותו מסתובב עם הנעליים/מתיישב עם הנעליים/נעמד עם הנעליים, כל זה בשיא הטבעיות ובמהירות. אני לא מצליחה לקלוט איך הוא עובר מתנוחה לתנוחה.

jacon

New member
מי אנחנו

בננו נדב בן 9 חודשים (עוד כמה ימים), כבר בתחילת ההריון ראו שיש קלאבפוט רק לא ידעו חומרתו. לא שידענו מה זה, אבל כיום יש אינטרנט והאתר של אושרי סיפק מידע. לאחר הלידה (שבוע) התחלנו טיפול בשניידר אצל דר' בקר ודר בראון (נהדרים) והתברר לנו שיש ק"פ ברמה נמוכה. דר' בראון ניתח אותו והכל נהיה בסדר. אבל הנעליים, זאת מכה. כשהיה חולה הורדנו ומאז עושה לנו בעיות. בד"כ הוא אוהב לישון על הצד, אז אנו מצליחים לשים את זה למספר שעות כל לילה ולא תמיד. עכשיו הוא כבר בן 9 חודשים וצריך להחליף נעליים ואנו מתלבטים האם להחליףרק את הנעליים שיש לנו ולהשאיר את הבר (הכחול) או להזמין בכלל סנדלים של ג'ון מיטשל שנראים יותר נוחים. נכון שהמחיר יקר אבל בשביל הנוחות שלו אנו מעדיפים להצטמצם בדברים אחרים. נשמח לשמוע עוד טיפים. בתודה הכהנים

פרלמנים

New member
איזה בונבון נדב../images/Emo66.gif

קודם כל, נדב מתוק אמיתי. שיהיה בריא בלי עין הרע.
גם אנחנו מטופלים בשנידר אצל דר וייגל ולפעמים אצל דר' בקר. אנחנו מאוד מרוצים. כשדניאל היה חולה הורדתי לו לילה אחד לגמרי ולילה אחד לסירוגין, ואח"כ לא היו בעיות מיוחדות בחזרה לשגרה. חשוב שתקחו בחשבון: אין הבדל בשימוש וב"אופי" הנעילה של הסנדלים או הנעליים. לשניהם יש בר המחבר בניהם וזוית חיצונית , הנה תמונה, שניהם אמורים להיות עם מרחק כרוחב הכתפיים ולפיכך לשניהם תהיה את אותה ההשפעה בשינה של נדב, אני משערת. ההבדל היחידי יכול להיות באוורור, כי הסנדלים יהיו יותר כיפיות בקיץ לדעתי.תנסו להעלות לנדב בהדרגה את השעות, אולי פחות בלילה ויותר ביום? הפתרון של השינה הוא באמת להשעין את הרגליים על משהו, דופן המיטה, כרית או בובה. כאמור, דניאל ישן לפעמים על הצד והוא נשען עלי עם הדניס. בכל מקרה שיהיה בהצלחה. בסופו של דבר אני בטוחה שתמצאו את הדרך לטפל ולשמור כמו שאתם רוצים. כיום, כמה שעות אתם אמורים להיות עם הנעלייים לפי מה שבר-און אומר? אנחנו כאן, בכלמקרה. תעדכנו! ג'סיקה

jacon

New member
זה סוכר

תודה ותודה בלי עין הרע. הוא היה חולה לפני מספר חודשים ומאז לא הקפדנו כלל. דר' בראון אמר לנו לשים בלילה כמה זמן שניתן לשים. יש בעיה לשים ביום כי הוא כבר זוחל (ובגלל זה שודד), הוא מתחיל לעמוד ולהשען על כל דבר בסביבה. אתמול לדוגמא הוא קם באמצע הלילה עצבני בגלל הנעליים ואיך שהורדתי לו, נרדם על הצד בשניה. הוא התרגל כבר לישון על הצד וכבר ניסינו כריות שונות, הוא פשוט מסתובב במיטה איך שבא לו. לא ידענו שהבר צריך להיות ברוחב הכתפיים, זהו מידע חשוב כי רציתי לקצר לו את הבר. מנסים לשים כמה שניתן כי רוצים שיהיה לו טוב, אולי אני אחסוך ואקנה לו סנדלי מיטשל. יעקב

פרלמנים

New member
אהלן יעקב. איזה כיף שיש פה אבא...

באמת מתוק כמו סוכר... נראה גדול וחייכן וחמוד! לגבי רוחב הבר, לפי הפרוטוקול של פונסטי צריך להיות ברוחב הכתפיים. כנראה שכך מושגת התוצאה הטובה ביותר הנה הציטוט המדויק מהחוברת של פונסטי: " The bar should be of sufficient length so that the heels of the shoes are at shoulder width. A common error is to prescribe too short a bar, which the child finds uncomfortable .A narrow brace is a common reason for a lack of compliance." תרגום חופשי: הבר צריך להיות באורך מספק כך שהעקבים יהיו בקו הכתפיים. טעות נפוצה היא בהתקנת בר קצר מדי שגורם אי נוחות לילד . בר צר מדי הוא סיבה נפוצה לאי ציות לפרוטוקול. מקווה שעזרתי ולא הלחצתי. איפה עשיתם את הנעליים? אולי זה רחב מדי ואז בטוח לא נוח לסוכריה שלכם? כי גם פישוק רחב מדי זה לא טוב ובטח לא נוח. אולי כדאי להתייעץ עם בר-און לגבי זה, שייתן לכם לנעול יותר במהלך היום ופחות בלילה. כי כנראה שאיכות השינה נפגמת לחמודון. שאלה בעניין הנוחות: מה יעזרו לכם אם כך הסנדלים? (אם אתם בקופ"ח מכבי אז יש בכל מקרה החזר מכובד על הסנדלים. לידיעתך. ) ג'סיקה

טאניוש

New member
רוחב הבר

שאלתי לגבי זה את פרופ'פורת, הוא אמר שרוחב לא חשוב לצורך הטיפול, כל עוד זה נוח לילד. בעצם גם פונסטי בציטוט שלך מדבר על הנוחות. אולי הכוונה של המשפט A narrow brace is a common reason for a lack of compliance היא שלא מצליחים להקפיד על הנעליים כי הבר קצר ולילד לא נוח? אשמח לתשוב אם תהיה לך. לא חושבת שיש בארץ גדלים שונים של הברים, אפשר לקצר כמובן אבל להאריך?...

טאניוש

New member
חשוב מאד מאד להקפיד על הנעליים../images/Emo70.gif

ותאמינו לי אני יודעת מה זה לילה ללא שינה. לדעתי אתם מוותרים לו ולכן הוא עושה לכם חיים קשים. אצלינו מאז ומתמיד יש כלל- לא מורידים נעליים עד שאין אור בחוץ. לא יודעת האם זה נחשב טיפ, אני הייתי משלימה שעות הנעליים בטיולים עד שהילד לא התחיל ללכת. הוא ממילא ישב בעגלה, אז שמתי נעליים. גם בשעות הארוחה שמתי נעליים. תחשבו בכיוון אולי. לכולנו (אני חושבת) יש נטיה להקל עליהם בזמן המחלה. אבל עכשיו הוא בריא
וחייבים לחזור למסלול. גם אני כלל לא בטוחה שהחלפת סוג הנעליים תעזור. שיהיה בהצלחה

sigis7

New member
../images/Emo140.gifברוכים הבאים!../images/Emo140.gif

אין לי הרבה מה להוסיף למה שכתבו כאן חברותי, חוץ מ...אני הייתי מאד לחוצה עם הסיפור הזה של הנעלים( ועדיין...)במיוחד מכיון שהתחלנו לנעול אותן אחרי שהקטנה כבר ידעה מה זה להתהפך, ואני רק רוצה לומר שזה נכון, הם באמת עושים הכל עם הנעלים, וכמו שאומר הגדול שלי: "זה המנוף שלהם". לוותר להם בנעליים זה בעצם לוותר לעצמינו, ומי שמכיר אותי יודע שמאד קשה לי לומר כזה משפט אבל הוא פשוט נכון. גם הבת שלי היתה רגילה כשהיתה מגובסת לישון על הצד, ומאד חששתי מהנושא הזה, אבל כמו שהרגיעו אותי, היא באמת מצליחה לישון במין צורה מצחיקה כזו על הצד, בערך מה שאינה תיארה לגבי הבן שלה. לגבי סנדל או נעל, בתור אחת עם נסיון ...אומר לכם שגם לילדי האחרים, נעלתי במילא נעלים גם בגיל תחילת הליכה בקיץ,רק מי שיש לו את הג'ון מיטשל יכול להגיד אם אכן זה שווה את ההוצאה ואם זה כ"כ משמעותי בנוחות של הנעל ובהפחתה של ההזעה. בכל מקרה לא נראה לי שזו הבעיה שלכם, אלא פשוט אי הנוחות של המכשיר כשלעצמו, כך שזה בעצם לא משנה, סנדל או נעל. שיהיה לילה שקט לכולנו!

אינה ו

New member
היי יעקב

תום בן 9 וחצי חודשים וגם ישן רק על הצד עם הנעליים. חלק מהזמן הוא נשען על הסורגים של המיטה ולפעמים הוא מניח את הרגליים על המזרן ושוכב בתנוחה של פלג גוף עליון על הצד והתחתון כאילו על הבטן. (לא יודעת איך להסביר את זה יותר ברור). לדעתי סנדלי מיטשל באמת יותר נוחות (פרוט במסר). בהצלחה!!! אינה

למעלה