לפי מה ששמעתי אין ממש "נעלי קפואירה"... אלה פשוט נעליים קלות... אצלנו הרבה אנשים מתאמנים גם עם סניקרס, או סתם נעליים דקות... אפשר פשוט ללכת לחנות נעליים ולקנות זוג נעליים קלות שנוח איתן...
לאנשים (מקומיים, לרוב) שכואב להם מדי. אבל מה, להתאמן עם נעליים לא מתרגל שום דבר חוץ מלהתאמן עם נעליים - זה לא מחזק שום דבר חוץ מאת הצורך לא להוריד אותן אח"כ מאחר שכף הרגל לא מתרגלת לחיכוך/שפשוף.
אני הבנתי משהו אחר... שיצא מן ''חוק'' כזה באבאדה...שעכשיו אסור להתאמן עם שתי נעליים ואם יש רגל פצועה אז שמים נעל רק על רגל אחת... זה רק מה ששמעתי ודווקא הרבה עושים את זה בזמן האחרון...גרדואדו ומעלה.. עד כמה שזה תופס אני לא בטוח ב100%
מצחיק אותי לחשוב על "חוקים", לפחות בבאדה, כי הרושם שלי הוא של מנהגים בעיקר, שפשוט אנשים מכבדים, בין אם מתוך קבלה אמיתית מהלב או בגלל שהם לא רוצים שיזעפו עליהם.
רת המילה חוק..במרכאות..''חוק''.. לא מצאתי מילה אחרת....זה יותר עיניין של מסורת... לדעתי מאותה סיבה שבהודה כולם צריכים להיות עם לבן.. מן קטע מסורתי כזה..
שכל אחד יעשה מה שבא לו. אם הוא עושה קפוארה מעולה אבל עם נעליים, מה רע? כשניסיתי נעליים זה היה לי פחות נוח, כך שאם הייתי ממשיכה איתן מי שהיה סובל זו רק אני. אני לא רואה שום יתרון לא הוגן בהודה לבעלי נעליים (אלא אם מישהו מחפש להכאיב יותר בבעיטות) אז שיהנו להם..
נראה לך באמת... כל אחד עושה מה שנוח לו והאמת שלא נראה לי כזה שיא הנוחות להתאמן עם נעליים אני אישית מתאמנת עם נעליים אגד רק בחורף כי אני סובלת מהקור בחורף