נעלי בבושה

בבושה - לנעול אותה בושה.

ערב טוב! אל-בבושה לנשים, ולגברים אל-ריחייה, או אלבלע'ה (ילידי ספרו, קראו לנעלים של ממש, אל-סבאט, ולא אל-בלע'ה כאצל רוב המרוקנים). אלה הנעלים שאינן נוחות לנעילה בלשון המעטה. ודאי למי שהיתה רגל רחבה, כאשר האצבעות היו מתכווצות בסוף, וכמעט משותקות. אין כמו "פנטוף" משחרר כף הרגל. אך, על טעם וריח, אמרו זקני העיר "דבדו": אין לנו כח. בברכה!

s h a y n a

New member
בבושה בשלל צבעים.... ככה קוראים

לנעליים במרוקאית בבושה ?

אמרוקאי

New member
נעלי בית זה לא "בּלאגה"?

ג לא דגושה כמובן - מבוטאת כמו ר' צרפתית (עם נטיה לכ' לא דגושה). "בבושה" זאת מילה שלא הכרתי. האם היא מקובלת רק בקרב היהודים? או בקרב יוצאי ערים מסויימות?

s h a y n a

New member
איך אני אוהבת את ההסברים שלך../images/Emo140.gif

אמרוקאי, אתה משהו, מתוק אמיתי. אתה מורה במקרה ? בין כמה אתה ? (סליחה ששאלתי הרבה שאלות) הבבושה נשמע לי כמו בבושקה=ספתא ברוסית. ערב חמים לכולם.

הודפי

New member
בבושה זה הנעל בית לבנות והיה עוד שם

א-רריחייא. הבבושה מבד עבה או מקורדרול. ה-רריחייא לרוב מעור.

שרונהה

New member
אני מכירה את המילה הזו

אז לפחות יוצאי קזבלנקה הבדאוויים השתמשו בה. אנחנו הגינו את האות ש כמו צ', כלומר קראנו לנעליים האלו בבוצ'ה מעניין אם יש פה עוד מישהו מקזה שמסכים אתי

wan

New member
כמובן בבוצ'ה ולא בבושה../images/Emo88.gif

שרונהה ופילו אתם צודקים.. אנ יאתכם....תקנו את הספראוויאין והפאסייאן...

wan

New member
ואם תוסיפו את האות י אחרי הבית הראש

מה תקבלו? ביבושה או ביבוש...
שזה....
ביבושה לנקבה וביבוש לזכר..או ברבים.. הודפי אנא תקן אותי באם טעיתי.

הודפי

New member
מצטער WAN יקירה...

בבושה היא מהמילה בצרפתית BABOUCHE. ולחלזונות, בובוש. נשמע מה בפי אחרים. יום טוב WAN.

מה שאני זוכרת חברים

ראשית יום נעים לכל הגולשים!!!!! וכאמור מזכרוני!!!!! אסבאט = שם כללי לנעל = "ספאטו" בספרדית אלבלר'ה = הנעל במרוקאית דמויית הלשון!!!!! ואם נשים לב למילה "בלר'ה , אזאי- " אלר'ה" = לשון בערבית !!!!! כמוכן הבלר'ה הוא שם כללי לכל מיני סוגים , עיצובים ורמות אכות של הבלר'ה המרוקאית!!!!! סוגים הידועים לי!!!!! בלר'ה רזאליה = גברית בלר'ה נסוואניה = נשית בלר'ה מדהבה = מוזהבת בלר'ה מנארה = מוכספת בלר'ה מטרוזה בסאלי =? לתרגומכם!!!!! בלר'ה בלדייה = " בלר'ה סלחאוויה = " בלר'ה רומיה = " עד פה בנתיים חברים!!!!! אצלנו בספרו ל-BABOUCHE קראו- אל-באבוסא!!!!! וזה אמור להיות הכינוי לנעל בית!!!!! בברכה!!!!! בנט בלאד ספרו

א-בנת ספרו אלע'זאלה.

בוקר טוב! א - לי אישית צורמת באוזן, אלבלרה... משום, שאם הצברים מבטאים את האות ר' ע'...אינו אומר כי כך כותבים. (אף ברשות השידור טועים הרבה בשמות הערביים). אז ככה: "אלבלע'ה מבטאים כמו ר' פראנסווית או צברית, או גרמנית). בערבית יש אות מיוחדת והיא ע'.. זה לידיעה בלבד! בספרו, נעלים הן אם זה נעלי נשים או גברים. קראנו: סבאט, מספרדית כפי שציינת. בלע'ה - ריחייה, או בבושה...תשאלי. בלע'ה רומייה - נעלים מודרניות (כלומר, נעליים של ימינו). סנדלים, יהודי ספרו אמרו: אל-נעאלה פשוט כך. בלע'ה מטרוזה - נעלים שיש בהם ריקמה כל שהיא.

למעלה