נעלי ספורט

Jupiter30

New member
נעלי ספורט

אני מעוניין לקנות נעליים חדשות, יש המלצות איפה? רוצה למדוד ואם ישתלם לקנות ואם לא, להזמין מחו"ל. אז עדיף חנות שגם יודעת להתאים את הנעל לסוג הרגל.

Nirwood

New member
פשוט תמדוד...

אין פיתרון אחר,
היום לכל החברות יש מוצרים מעולים.

ותמיד יהיו אנשים שיגידו לך שחברה X היא הכי טובה - בתכלס הכל בולשיט.

*צריך גם לקחת בחשבון שבהתחלה הנעל לא נוחה, ורק אחרי מספר אימונים \ ריצות היא מתחילה להיות כמו כפפה.

MidNight Flame

New member
הנעל צריכה להיות נוחה מהרגע הראשון,

אם היא לא נוחה מהרגע הראשון - היא לא טובה לך.
יש את חנות המפעל של סאקוני ויש את PRO משהו (לא זוכר את השם) שמתאימים אישית דגם לבנאדם.

Nirwood

New member
זה לא ממש נכון...

לכל אדם יש את המבנה כף רגל שלו, ונעל איכותית תדע להתאים את עצמה לכף הרגל ככל שהזמן עובר (בדר"כ לאחר מספר קילומטרים של ריצה).

אני סובל מפלטפוס, ואני אכלתי סרטים על נעל טובה, כי כולן הפריעו לי עוד בשלב המדידה.

בסופו של דבר התייעמתי עם חבר טוב שהוא אצן מקצועי, והוא המליץ לי על ברוקס טראנס (מידה רחבה), ובהתחלה זה באמת קצת לחץ ולא היה נח, ולאחר מספר ריצות היא התלבשה על הכף רגל כמו כפפה, וזה הדבר הכי נוח בעולם עכשיו.

לא מדוייק...

לכל אדם מבנה הרגל שלו זה נכון, ובגלל זה יש המון סוגים של נעליים, עם תיקון או נייטרליות לכל סוגי ה"בעיות" השונות שהשוני בין אדם לאדם מייצרות.
כשאתה בודק נעליים, ובייחוד נעלי ריצה, בד"כ כבר בחנות (ככל שמדובר בחנות שיש בה התמחות לנעלי ריצה, זה מנסיוני לפחות), יש האופציה לעלות על מסילה ולבדוק את הנוחות, האופן בו הרגל יושבת בתוך הנעל גם בעמידה ללא תנועה וגם בזמן ריצה.
&nbsp
נכון, יש את העניין של "להתרגל" לנעל ולא לצאת עם נעל חדשה מהקופסה ישר לריצת נפח ארוכה (נפח הוא ביחס לכל אחד ולמרחק שהוא רץ כמובן), וגם על זה יש ויכוחים ולבטים האם זה משהו הכרחי, ה"התרגלות" הזו. אבל לעצם ההתרגלות הזו אין הרבה קשר לנוחות, אלא פשוט להסתגלות הרגל לנעל ולתנועה בתוכה.
&nbsp
אם נעל לוחצת ולא נוחה לך, אל תקנה אותה ותבדוק דגם אחר. לא חסרות חברות ודגמים וההיצע באמת רק הולך וגדל.
&nbsp
בהצלחה!
&nbsp
(הכותבת הינה רצה חובבת+ למרחקים ארוכים, מתכוננת למרתון ראשון בפברואר הקרוב, מחליפה נעלי ריצה כל 3-4 חודשים.)
&nbsp

למעלה