נעלמו כונני ה- CDRPM

הראל

New member
נעלמו כונני ה- CDRPM ../images/Emo5.gif

במחשב עליו מותקן MANDRAKE 8.1 רציתי להיכנס לכונן ה- CDROM. משום מה נעלמו שני הכוננים. גם הרגיל וגם הצורב. ה- HARDRAKE דווקא כן מזהה אותם !! יש למישהו עצה ?

הראל

New member
מה יהיה ? לאף אחד אין פתרון ?

מכיון שאין לי אינטרנט מהיר, אני נוהג להוריד את כל העדכונים במקום אחר, לצרוב אותם על CD ומה- CD לעדכן את אותו מחשב. מה יהיה ? האם אין איש היכול לומר לי מדוע תחת ה- MNT מופיעים כונני WINDOWS אך לא שני ה- CD הקיימים במחשב ? מדוע כל פעם שאני מנסה להיכנס ל- MNT התוכנה קורסת ? מדוע אפילו אם אני נכנס ל- MNT ועודה LS הכל משתבש ? מישהו יכול לומר לי, שאולי אם אפעיל KUDUZ מחדש, אולי זה יעזור ?

רגע .. רגע ..

1. מה זאת אומרת נעלמו כונני ה cdrom ?? מה בדיוק נעלם ? איזו תוכני קורסת כשאתה נכנס ל mnt ? איזו השתבשות יש לך ? האם כל התופעות הללו הם רק בסביבה הגרפית ?? האם ניסית לעשות את הדברים הללו בסביבה טקסטואלית ? אני מבין שיש לך 2 כונני cd במחשב ? נכון ? .. תריץ את הפקודה dmesg ותראה אם ה kernel זיהה אותם ואת הבקר שלהם כשהוא עלה .. האם אתה יודע איך הם מוגדרים ככוננים ?? האם יש לך link סימבולי תחת התיקיה dev שמצביע על אחד מהאופציות הבאות : hdb , hdc , hdd ??

הראל

New member
משהו ממש מוזר

אכן, לפי עצתך נכנסתי ללא מעטה גראפי. עשיתי mount ל- cdrom וגם ל- cdrom1 וראה זה פלא. בשורת הפקודה יכולתי להיכנס ולראות את תוכנם. (ls). אני אוהב להשתמש ב- linuxconf. ניסיתי לעדכן את ה- RPM אך ה- linuxconf לא זיהה שום כונן cdrom. עדכנתי את ה- KDE ואת יתר העדכונים ידנית. העדכונים עובדים יופי. נכנסתי שוב למעטה הגרפי. ועדיין אין שום זיהוי של כונני cdrom. לא רק זאת, אלא אף, אם אני מנסה להיכנס ל- cdrom מאיזה שהיא תוכנה. התוכנה נזרקת ומפסיקה לעבוד. במחשב המדובר היה גם chenger שניתקתי והעברתי למחשב אחר. בנוסף יש בו התקן לדיסק נייד של SCSI וכרגע אין בו דיסק (הילד לקח
האם יש לזה איזו שהיא שייכות ? מה יהיה ?

לא המערכת "השתגעה" לך ..

אלא רק הסביבה הגרפית .. ככל הנראה יש פגם כלשהוא בקבצים של הסביבה הגרפית .. דרך מהירה יחסית לטפל בזה (בדרך כלל עובד) .. זה לנסות לראות אם התופעה חוזרת על עצמה עם user אחר - כלומר האם למשתמש אחר יש את אותן תופעות (תקים משתמש חדש ותבצע login דרכו..) אם אין לו בעיות אז אתה יכול לנסות לשנות את שמם (לא למחוק) של התיקיות הנסתרות שמצויות אצלך ב HOME וששייכות לסביבה הגרפית (לבצע את זה כמובן כאשר אתה במצב טקסטואלי) כאשר תפעיל את הסביבה הגרפית שוב היא תזהה שלא קיימים אצלך תיקיות נסתרות ששיכות לה (ב home שלך) והיא תבנה לך תיקיות חדשות .. הסביבה הגרפית תחזור לעבוד במצב ברירת המחדל (רקע של שולחן עבודה וכו´) ואז תעביר מהתיקיות הקודמות את החומר החשוב לתיקיות החדשות .. בדרך ככל זה עובד .. ולמרות שזה נשמע מסובך זה לא ממש מסובך ..

הראל

New member
רק ROOT לא מזהה.

מצטער על האחור בתשובה. בדקתי. ואכן, אצל כל משתמש אחר מזוהים כל הכוננים. ואפילו אלו שהורדתי זה מכבר (כגון ה- chenger והדיסק השליף). אך אלו שאינם קיימים מסומנים ככאלו שלא ניתן להיכנס אליהם, וזה בסדר מבחינתי. כאשר אני עושה su ממשתמש אחר. ממשיכים הכונננים להופיע (מוזר, נכון?) ואני יכול לראות אותם גם ב- linuxconf וגם דרך מעטה גראפי. אני לא מתכונן לשחק בהגדרות של ה- ROOT. אמשיך לעבוד בעקיפין. עד כמה שאני מכיר את עצמי, רק אקלקל יותר אם אנסה לשנות משהו בצורה ידנית
בכל אופן. תודה על העצות. שיהיה לכולנו שבוע טוב.

למעלה