נעלמתי וחזרתי... רוצה לשתף

האניבי1

New member
נעלמתי וחזרתי... רוצה לשתף

זה זמן שלא נכנסתי לכאן, היה לי עמוס ביותר בחיים, ועדיין עמוס מכל הבחינות האפשריות. לגבי אימי מסתבר שהסוף -למרות שכשהיא נכנסה לביה"ח הגריאטרי היה נראה קרוב מאי פעם- מסתבר להיות רחוק מאוד. אימי כרגע מואכלת בזונדה משותקת למיטה ומנסים לאזן אותה תרופתית בכדי שתהיה רגועה ולא תסבול, אבל זה לא תופס לגבי כל שעות היום, כך שיש שעות רבות שהיא עירנית, מבוהלת וסובלת. בעלי היה לפני כשבועיים בשיחה עם מנהלת המחלקה ושאל אותה מה צפוי לנו, היא אמרה שמהנסיון שלה אנשים במצבה של אימי יכולים להחזיק מעמד גם שנה או יותר (אל אלוהים- שנה !!!!), זהו, ועם זה צריך לחיות, ולתפקד, לעבוד, ולהמשיך לחיות את חיי, לשמוח, להתרוצץ עם הילדה ולדבר שיחות בטלות עם אמהות מהגן... לפעמים מצליחה בכך יותר ולפעמים פחות. בת דודה שלי שאמא שלה גם היתה חולת אלצהיימר אמרה בהלוויה של אמא שלה שאמא שלה (דודה שלי) לא פיספסה אף תחנה במחלה. כנראה שאפשר יהיה להגיד את זה גם על אמא שלי. בהלוויה של דודתי הבנות שלה כמעט לא בכו, היה מן שקט כזה של הקלה, לא הבנתי את זה כשהייתי שם, איך הן לא בוכות. היום אני מבינה שהן בכו כ"כ הרבה שכבר לא נשארו להן דמעות. רוצה כ"כ שבשבילה (ולא אשקר גם בשבילי) הסבל הזה ייגמר ! ותהיה מנוחה לנפשה.

../images/Emo24.gifהאניבי היקרה שלום

קודם רפואה שלימה לאמך, יש פסוק בקוהלת האומר:" לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים ,עת ללדת ועת למות.....עת לבכות ועת לשחוק ...וכו' . אומנם קשה לראות את מצבה של אמא כך אבל לכל אדם יש תאריך מתי הוא עוזב את העולם הכל חשבונות שמים.הסבל שהמשפחה סובלת לראות את האמא חולה אומר דרשני. צריך הרבה זכויות לתת לאמא זכויות רוחניות ולכן כתוב בגמרא הבן מזכה את האבא , איני רוצה להתפלסף כעת אך לחשוב שמחקים כבר למות אמא זה דבר קשה למרות שהיא מתענה , כאן מתענים ואחר כך עוזבים נקיים הגוף בקבר והנשמה בגן עדן. רק מצוות לוקחים איתנו, כאן נשאר רק השם על המצבה.כנסי לאתר www.shofar.net הקליקי ביקונים על הוידאו יש לך מבחר של סרטים איך מזכים את ההורים או את החולים, זה קשה לביצוע אך זאת האמת.ה' רופא חולים הוא נותן את המחלה והוא מרפא ואין מידיו מציל.

ronnyw

New member
האניבי, אני איתך...

אימא שלי מפגרת אחרי אימא שלך בכמה חודשים... נכון לעכשו היא במרכז שיקומי גריאטרי, אחרי ניתוח לאיחוי שבר במפרק הירך. היא כואבת ומסכנה ואמללה, ולא מבינה איפה ולמה. כשהשיקום ייגמר, היא תוכל, במקרה המאוד מאוד טוב, לעבור מהמיטה לכיסא גלגלים, על מנת שניתן יהיה לנייד אותה קצת בבית - אולי אפילו לטייל בחוץ . מאכילים אותה (עדיין לא זונדה, אבל רק אוכל מרוסק), נותנים לה משכחי כאבים, היא עם חיתולים... בקיצור - תת-חיים. נורא. מחכים לה חיי מיטה בבית (עם מטפלת או במוסד, עוד לא החלטנו), עם כאבים, עם פצעי לחץ, עם אומללות נוראה - ובלי שמצוץ של קורת רוח או נחת או כף. אז מה הטעם? ככה שאני חושבת ומרגישה בדיוק כמוך. אגב, אני לא רק נאה דורשת: חתמתי בפני עו"ד על מסמך רשמי (שקרוי "צוואה לחיים", למרות שהוא מצווה על מוות) שבו אני מורה לא להאריך את חיי בשום צורה במידה ואגיע למצב סופני או עלוב שכזה.

למעלה