נעמה יצאת טיפשה=משל הדג המסריח

נעמה יצאת טיפשה=משל הדג המסריח

מעשה בגביר, ששלח את המשרת שלו לרכוש בעבורו דג מן השוק. יצא המשרת ורכש בעבורו אדונו דג .אלא שהדג היה מקולקל ומסריח. אמר האדון למשרת . בגזירה!! עליך לעשות אחת מן השלוש. או לאכול את הדג ,או לחטוף מאה מלקות, או לשלם קנס של 5000 שקלים ממשכורתך. הריני אוכל אמר המשרת . אכל עד מחצית הדג ולא יכל להמשיך. אקבל מלקות אמר המשרת .. החלו מלקים אותו .קיבל 60 מלקות ולא יכל להמשיך. אשלם! אשלם !צווח וצרח ..שילם המשרת את כל יתרת משכורתו אלא שלא הספיקה לתשלום הקנס. ולכן סולק בבושת פנים מבית אדונו. ומכאן הפתגם "גם אכל את הדג המסריח וגם גורש מן העיר". נעמה אמא לילדים. מה לעזאזל חשבת לעצמך ? התנהלותך הייתה דוגמא מבעיתה לאשה שלא יודעת לקבל החלטות. שבירה מאוד.גורמת לדמורליזציה גם לעצמך וגם לשאר החבורה . קיבלנו את ההוכחה הכי טובה לכך. בעת שלקחת על עצמך את המשימה לזכור בעל פה שני עמודים ביחד עם עינב כעוזרת אודה ולא אבוש. התביישתי בשבילך. קוראת 3 שורות ואז מצהירה "אני לא אצליח" וחוזרת על זה שוב ושוב ושוב. ניתנה לך האפשרות לעזוב יחסית בכבוד . מה חשבת? שתזכי במליון? שתצליחי לנצח למרות התנהלות גרועה? אם לא היית מודחת בשבוע הזה או זה שלאחריו היית נופלת איפשהו באמצע הדרך. צר לי לבשר לך שאכלת את הדג. קיבלת מלקות ויצאת הבדיחה של המדינה. וכמובן גורשת מהבית

למה ולמי זה טוב ?

דיי , היא כבר עזבה . היא כבר פרשה מהמשחק . עכשיו למי זה טוב כל מה שכתבת ? למי זה מועיל ? עוד כמה זמן תמשיך לחפש נקמה ? ועבור מה ? מה היא עשתה על מנת לפגוע בך שזה יצדיק את זה ? ולמי זה כבר רלוונטי אם אתה צודק או טועה במה שרשמת עליה ? היא כבר מחוץ למשחק !!! או במילים שלך ... מה לעזאזל חשבת לעצמך ?

דמוקרטיה,מבקר..

כל אחד רשאי להביע דעתו..עזבה או לא עזבה זה לא משנה את העובדה שבה היא התנהלה ואנשים רוצים להוציא את שעל ליבם... אתה רשאי לדלג על הודעות שלא מעניינות אותך... אבל תן לבחור להתבטא כראות עיניו...‎:)‎ שבת שלום

bibaso

New member
מה שצרם זו

רוח השמחה לאיד שנושבת מן הניסוח (מין פניה אישית - "יצאת טיפשה וכו'). גם אם לא היתה כוונה מקורית כזאת זה מה שעובר ע"י הניסוח.

הדדיות .

אם כל אחד רשאי להביע את דעתו אז אני מניח שזה גם כולל את דעתם של אלה שלא חושבים כמו פותח השירשור . ואפילו לי יש זכות כזו ! ואגב גם את ופותח השירשור רשאים לדלג על ההודעות שלא מעניינות אתכם . לדוגמא שלי . אין לי בעיה שהבחור יתבטא . אני חושב שזה היה מיותר ועודיני חושב כך . נעמה השתתפה במשחק . היא פרשה מהמשחק . היא נמצאת כרגע במצב נפשי לא הכי טוב . אני לא חושב שעכשיו זה הזמן הנכון לכנות אותה טיפשה . מה גם שהיא פרשה מהמשחק אז מה אתם רוצים לחנך אותה מחדש ? לשנות אותה ? או לגרום לה להתאבד ? זה פשוט לא ברור לי . זכותו של כל אדם להביע את דעתו זה נכון . אבל לאף אחד ! אין זכות לפגוע או לנצל נקודת חולשה של אדם אחר . בטח ובטח אם אותו האדם הודיע רישמית על כניעה . קצת דרך ארץ , קצת נימוס . ועיזבו אתכם מכל ההגדרות הנפוחות . קצת אנושיות לא תזיק לאף אחד מאיתנו . זאת דעתי .

ביקורת לגיטימית

המשחק כמשחק אינו מסתיים עם הדחה או פרישה של אחד הדיירים. אם נפנים, נלמד ונרכוש ערך מוסף כמסקנה מהתנהלות לקוייה של אחד הדיירים. הרי שכולנו הרווחנו. ואגב להבא השתדל להימנע משגיאות כתיב צורמות בהודעותיך. שבת שלום..

bibaso

New member
אם הכוונה אלי אז שים לב שלא טענתי שהביקורת לא

לגיטימית. אם אני כבר נכנס לזה אז המשל מוצלח מאוד.

למעלה