נאמר לי שנענע צריכה להיות 10 דקות במים רותחים ואח"כ להוציא כי עד 10 דקות השמנים של הנענע טובים ואח"כ הנענע מוציאיה "רעלים" האם זה נכון? במה השמנים של הנענע מועילים?
בעיקרון, כל חליטה מומלץ להשאיר למשך 20 דקות בערך, לסנן ולשתות. במקרה של נענע גם אם נשארה מעט יותר - לא נראה לי קריטי. השמנים והחומרים הפעילים הנוספים בנענע טובים בעיקר להפחתת גזים וסתירת חומציות במעיים (אבל פעילותה עדינה מאד). הנענע הרפואית נקראת נענע חריפה, היא המנתה. סוג זה מצויין גם הוא לכאבי בטן הנגרמים מגזים, בעיות מע' עיכול ומרה והקאות ובחילות של הריון. חליטה נעימה