נעץ ברגל...

טל 0 0 0

New member
נעץ ברגל...

שלום לכולם!! היום נתקע לבן שלי (בן 6.9 ) נעץ בעקב הרגל בזמן שהיה בגן. מפרטים שביררתי - זה קרה בתוך הגן ולא בחצר. הנעץ לא היה חלוד ונראה דיי חדש. ביררתי אצל חברה שהיא אחות אם היא חושבת שצריך לתת חיסון - ודעתה הנחרצת , שצריך, כמובן, לתת חיסון טטנוס מפני שהחיסון האחרון שקיבל היה החיסון הרגיל כשהיה בן כמה חודשים. התייעצתי גם עם הומואיפט (טלפונית) שחושב שאין צורך לחסן. - כך גם נראה לי. וכמובן שאיני רוצה לחסן... מה דעתכם? תודה טל

אין תשובה חד משמעית...

הסיכון לקבל טטנוס מפציעה כמו שאת מתארת וכשיש חיסון בן 6+ שנים נמוך ביותר - קרוב לאפס, אבל לא אפס. הסיכון לילד מהחיסון - לא ידוע (האם זה הילד שעל הספקטרום?). ההנחיות אינן ברורות. בדרך כלל מחדשים חיסון כל עשר שנים, אלא אם כן הייתה פציעה רצינית - וכאן נתקלתי בגרסאות שונות לשאלה מה זו פציעה המצדיקה חיסון מחדש לפני שעוברות עשר שנים. בקיצור, זה מתחיל במשחק של מספרים, ונגמר בתחושת בטן של ההורים... האם ניתן להגיע לקצה הפציעה, לפתוח ולשטוף? אם כן, אני לא הייתי מחסנת. אם לא, לא יודעת. נוטה ללא לחסן. אישת, אני מתלבטת כבר תקופה אם לא לחסן את יותמוש נגד טטנוס, בלי שיש פציעה ספציפית, אבל הוא בניגוד לבנך לא מחוסן. אולי יעזור לך לקרוא את הדף הרלוונטי באתר באופן טבעי: http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?chiq:%E7%E9%F1%E5%EF_%E8%E8%F0%E5%F1 גם שם לא תמצאי תשובה החלטית, אבל לפעמים מקריאת דעות שונות מתבהר לך מה תחושת הבטן שלך. בכל אופן, אין לך הרבה זמן להתלבט, ואולי זה לטובה...

טל 0 0 0

New member
תודה תמי.

הילד הוא אכן הילד שעל הספקטרום. עשיתי לו אמבטיה עם סבון במשך 15 ד'. ההומואיפט שדיברתי איתו הערב הציע לי להצטייד באופן קבוע במיי חמצן שיהיו בבית ובפציעות מאין אלה לנקות את הפצע ולהזליף מיי חמצן למקום - במטרה שאם אכן חדרו חיידקי טטנוס החמצן יחסל אותם. - אבל דיברתי איתו מאוחר וכבר לא יכולתי להשיג מיי חמצן. (ממחר ארכוש ואחזיק בבית באופן קבוע). לגבי חיסון הטטנוס - בארץ נוהגים לחסן פעם שניה את הילדים בכיתה ב' - סביבות גיל 7-8. הבן שלי קצת צעיר יותר ולכן הנחתי שהוא לא זקוק לחיסון אבל החברה - האחות היתה חד משמעית - וכמובן ערערה לי את הבטחון, למרות שהיא מייצגת את עמדת משרד הבריאות , שאנו כמובן מתנגדים לה. אנסה עכשיו, תוך כדי שינה לראות אם אפשר לפתוח את הפצע ולנקות, למרות שאלו פציעות מהסוג שנסגר מהר. שנינו, בעלי ואני, מאוד מאוד לא רוצים לתת חיסון ונראה לי שכך יהיה. הילד במצב מאוד מאוד טוב, מתקדם מעולה וסגר כל כך הרבה פערים. - אין לנו שום רצון לעשות ממנו שפן נסיונות, בטח לא לקראת המעבר לכיתה א' בקרוב. תודה על הקישור - קראתי חלק מהתגובות. טל

razgalili

New member
אם היה במקום דימום

אז זה בטוח. דימום אומר שיש גישה למערכת החיסון לפצע ויש חמצן בפצע. בגדול יש להכיר את הסימפטומים ודרכי הטיפול של כל המחלות שלא מחסנים נגדן.

למעלה