נערינו הצעירים ומהו אומץ אמיתי

נערינו הצעירים ומהו אומץ אמיתי

האם אתם יודעים מהו ההפך מאומץ!! "ההפך מאומץ אינו פחדנות אלא השלמה עם הקיים." The opposite of courage is conformity" ד"ר רולו מאי-פסיכיאטר ידוע נערינו הצעירים בוגרים ובוקעים מתוך המערכת אשר מלמדת אותם למחזר ידע ללא אפשרות לפתור בעיות. לנער צעיר הדבר החשוב ביותר הוא להיות מקובל כל מה שחשוב בדרך כלל לרובם הוא להעלם ,לא לעשות גלים,בעיקר לדמות למנהיגי הכיתה(בלבוש או במנהגים). להיות מקובלים ולעשות מה
שאחרים
עושים.
האחרים
-בדרך כלל עושים את מה שהם עשו הוריהם כשהם היו נערים. המשחק כאן הוא לא:לך בעקבות המנהיג אלא לך בעקבות המונהג. בהמשך הסיפור: הנער התבגר והלך לצבא... תודה

שתף

אתה מנסח דברים באופן כללי ולא ברור היכן אתה ומה אתה מספר על עצמך או במה אתה מתלבט או מציע. אז בבקשה שתף, אם ברצונך. זאת אומרת. יום טוב אמיר

שיתוף

אחד הדברים שלא הייתי רוצה שיקרו הוא להכניס דברים למגירות או קופסאות! העולם סובל מהגדרת יתר של דברים שחוסמות מחשבה יוצרת. מי אני או מאיפה אינו חשוב . המסרים שאותם אני מנסה להעביר חשובים ממני.. אני מציע מחשבה חדשה לגבי החיים העבודה והגישה שלנו ולכסף שאנו מרוויחים זהו מסע שיש בו הרבה מהלא נודע. אבל זה נושא מלהיב. זהו נושא לדיון נרחב ואשמח אם יערך דיון כזה בפרום הזה.

תודה,וקצת פרטים עלי

אם כך אספר קצת עלי אני בן 49 ועוסק ביהלומים. לאחרונה נתקלתי בחיי במה שאני מגדיר ב"קיר זכוכית בלתי נראה ובלתי עביר". התבוננתי היטב אל תוך עצמי וראיתי שהנסיונות הקודמים שלי לא מאפשרים לי לחצות את הקיר הזה -בעיקר ברמה המקצועית והכספית זה גרם לי לתקופת דיכאון קל-או מה שאנשי המקצוע מכנים משבר גיל העמידה . התחלתי לחפש תוכניות לגדילה והתפחות אישית ונתקלתי בתוכנית מדהימה שגרמה לי לראות דברים בהיפוך מלא. לאט לאט התחלטי לצאת מהדיכאון ולראות דברים כהוייתם אני מלא השראה והתלהבות מהתכנית,ורואה בדרך הזו (אשר התאימה לי מאד ואין זה אומר שהיא מתאימה לכולם מפני שלא כל אחד נמצא במצב הדומה לשלי) אפשרות רבה להתקדם לגדול ולהתפתח. אני אסיר תודה להוגי התכנית ולשרות שהם נתנו לי ולחיי. (לא מסרתי את שם התכנית מאחר שפרסום אסור בפורומים אך אשמח למסור פרטים במסר אישי. מכיוון שאני נלהב רציתי להדביק אחרים בהתלהבותי וכן לפתוח דיון בנושא. בהמשך אביא עוד פנינים מתוך התכנית ואשמח לתגובות. תודה

שרiןבן

New member
משהו לא מסתדר לי.

לפי דבריך, השלמה עם מות יקיר הופכת אותי לפחדן. זה נכון שבהחלטה לשנות נדרש גם אומץ אבל לדעתי היה מתאים יותר להשתמש ב"אדישות" מאשר השלמה, כי ברגע שאתה בא ממקום של השלמה, אין לך צורך בשינוי. ויש הבדל בין אדישות להשלמה. אדישות זה לראות שיש דבר לא תקין ולא לעשות בנידון, וזה מתאים יותר לרוח המפעמת מסביבנו מהמקום שאתה מדבר עליו. דבר אחר, לא נראה לי שתהיה בעיה אם תספר באיזה פורום קיבלת את מודעותך לעבור את קיר הזכוכית. אם תשהה קצת בפורומים של תפוז, תראה שתפוז עצמו תולה הודעות בכל הפורומים בין אם זה קשור לפורום ובין אם לא. קח למשל את "יוסהההף" הוא החליט שחייבים להביא את "רד הוט צ'ילי שטמפפר" בכל מחיר כך שהוא עובר בקנאות בכל הפורומים ואף אחד לא עושה מזה עניין. אם כך, על אחת כמה וכמה כאשר אתה בא עם מקור שהעביר אותך דרך המקום שעד לא מזמן היה בלתי עביר, הייתי שמח לשמוע עליו. וקח גם בחשבון שלא בטוח שזה יתאים לי. אתה הרי יודע שמזויות ראיה שונות דברים מתנהלים אחרת. הרי זה מה שמלמדים אותנו בפיתוח מודעות, זה רק להסתכל על דברים אחרת.

למעלה