נער בן 15 PDD בתפקוד בינוני- נמוך עם בעיות התנהגות - לאשפז?

bontone

New member
נער בן 15 PDD בתפקוד בינוני- נמוך עם בעיות התנהגות - לאשפז?

חוזרים כאן עם שאלה ששאלנו בפורום PDD, תודה על התגובות.
הבהרה - מדובר באשפוז במחלקה סגורה לילדים ונערים אוטיסטים באברבאנל שהיא המחלקה היעודית היחידה בארץ. לא מדובר במחלקה סגורה כללית לנוער.


שלום,
מבקשים התייחסות מאנשים שנתקלו במצבים דומים.
ילד שלנו הוא בחור בן 15, מפותח פיזית ( גובה 175) - מאובחן כילד PDD מגיל 4.
תפקודו נמוך-בינוני, הוא עצמאי, מדבר משפטים קצרים של צרכים (אוכל וכו'), משחק בפאזלים, מוטיבציה נמוכה, אוהב לאכול.
הוא הולך לבה"ס לחינוך מיוחד שנמצא בסביבת בית שמש. לילד יש תקופות "לא טובות" שיכולות להיות ממספר שעות עד יום- מספר ימים. בזמנים אלה הוא חסר שקט, מתרוצץ, מופיעות צעקות ולפעמים בכי ארוך, הוא נראה מתוסכל וסובל, מופיעה גם אלימות עצמית - מכות בראש, נשיכות.
בשנה אחרונה המצבים האלה נעשו קשים יותר - ילד גם לפעמים נעשה אלים כלפי סובבים - מחפש לדחוף, לנגוח, לנשוך ומתפרץ יותר כאשר מונעים ממנו את זה או מבודדים אותו.
ילד נמצא במעקב פסיכיאטרי ומקבל טיפול תרופתי.
הבעיות יותר קשות בבה"ס - שם צוות כולו הוא נשים והוא יותר מקבל סמכות של דמויות גבריות וגם מראה גופני "רחב" משפיעה עליו. בה"ס לא מצליח לגייס סייע גבר וגם אין שם אנשי מקצוע תומכים כמו ריפוי בעיסוק ופיזיאוטרפיה שיכולים להקל על מצבים חריפים של ילד.
בה"ס מעלה טענה שילד לא מאוזן תרופתית וזה בעיה עיקרית ושבמצב הזה הם כמעט מרימים ידיים.
פסיכיאטרית של קופת חולים לפי דיווח של בה"ס מציעה ללכת למהלך של החלפת תרופה, אך מהלך הזה כנראה כרוך בהחרפה נוספת של מצב ובה"ס טוען שהם לא יוכלו להחזיק אותו בתקופה הזו.
אז הועלתה אפשרות של "אשפוז בית" לתקופה של כחודש על מנת לעשות מהלך החלפת התרופה בבית או אשפוז מלא ביחידה סגורה לאוטיסטים באברבנל על מנת לעשות מהלך מלא של מעכב לשינוי תרופתי.
מצד אחד אנחנו חושבים שאשפוז מלא באברבנל יהיה קשה לילד וגם יכול לזרוק אותו למצב עוד יותר גרוע, מצד שני אנחנו לא בטוחים שמסוגלים לעשות מהלך של החלפת תרופה בבית - זה כרוך בהעדרות מעבודה וטיפול ממושך במצבים קשים.

מבקשים תגובות של אנשים שהיו במצב דומה.

תודה,
משפחה אוהבת ומתמודדת
 

SMADAR55

New member
הקפצה








 

TikvaBonneh

New member
בעיות התנהגות

נראה שאכן הטיפול התרופתי שהילד מקבל לא מועיל לבעיות ההתנהגות שלו.
יש לי בן שקיבל במשך שנים תרופות פסיכיאטריות, עד שהלכתי לקורס "אתגר השילוב" של גל בכר באלו"ט, ונפקחו לי העיניים.
גל בכר היא אם לשני ילדים עם PDD, אחד מהם לא ורבאלי, אלון.
היא הסבירה שמסגרות לאוטיסטים לא קידמו את הילד שלה, ושהוא זקוק לעבודה אחד על אחד. כמו שהם עושים באלוטף. היא פתרה את כל בעיות ההתנהגות שלו בעזרת ABA.
הלכתי ללמוד תואר בABA לא כדי לעבוד בזה, אלא כדי באמת לברר את הנושא.
כן. היא צדקה.
תרופות זה לא הפיתרון.
מה שצריך זו תכנית התנהגותית שתבוצע בצורה מדוייקת.
למרבה הצער, אין החזרים של קופת חולים על ההוצאה הזו, ולעומת זאת אישפוז הן מממנות.
אם את רוצה להימנע מאישפוז, את צריכה לדרוש מבית הספר שיביאו סייעת נוספת לכיתה של הבן שלך ויצמידו אותה אליו, ושיביאו לה הדרכה של מנתחת התנהגות. אם מנתחת ההתנהגות של בית הספר איננה יודעת כיצד להדריך את הסייעת, היא צריכה לפנות ולקבל הכוונה. זה דבר מקובל ונחוץ אצל מנתחות התנהגות.
 

yonitbrk

New member
לא פשוט גם אנחנו בסרט הזה

אכתוב בקיצור, משום מה יש לי בעיה בתפוז, כתבתי תשובה ארוכה והיא נמחקה.
דילמה לא פשוטה. עברנו זאת בעבר, כאשר הנער שהיום בן שבע עשרה, היה בן עשר. אושפז במחלקה סגורה לאוטיסטים בנס ציונה. יודעת שהמחלקה באברבאנל מאוד מומלצת, אבל בית החולים עצמו מזעזע, כך שלא יודעת מה להגיד לך. האם הכוונה היא להחליף תרופה אחת, או לנקות את הגוף לגמרי מכל התרופות ולהתחיל הכל מחדש? משום שאם מדובר בתרופה אחת, ואת היתר ממשיכים, נוהגים להוריד לאט את המינון, ובמקביל להתחיל את השניה. יתכן וזה לא יהיה נורא כל כך כמו שמרגיש לכם כרגע. יודעת לגבי הבעייתיות בבית הספר, זה לא פשוט בכלל. האם אין להם חדר מוגן ? אצלנו יש בצמוד לכיתה חדר מרופד , ושמיכה כבדה. כאשר הנער נכנס למתח, הוא כבר מיוזמתו נכנס לחדר, נשכב על המזרונים, ומתכסה בשמיכה. שני הדברים הללו עוזרים לו מאוד. האם יש אולי שוני בסדר יום ? תקופת החגים והחופשות האלו יכולות להוציא את הילדים שלנו מהאיזון . האם התרחש איזה שהוא שינוי בבית?
 
למעלה