נער בן 17 לפתע רואה הילות...

נער בן 17 לפתע רואה הילות...

שלום רב, אני יודעת שגיל 17 זה לא ממש ילד - אך לא מצאתי פורום להורים לנוער בתחום... בני, בן 17, החל בחודשים האחרונים, ע"י אימון עצמי "לקבל אנרגיות" ולראות הילות סביב אנשים. כמו כן, בתחושתו הוא משפיע אנרגטית על אחרים (בני המשפחה לא חשים זאת) לימודיו התדרדרו ביותר - הוא נמצא מרבית הזמן לבדו (לא מזמין חברים ולא יוצא) . לא מצליח להתרכז בכלום, מתנהג שונה ומוזר. אני לא אדם רוחני - אך בכל זאת מנסה לתת צ'אנס... האם לפנות לפסיכיאטריה או לרוחניות???? אודה להתיחסותכם, באמת מודאגת בטירוף!!!

רותי 11

New member
היי חמודה - למה מודאגת ?

תסירי את זה מהר מאוד. הוא נמצא בתקופה של גילוי היכולות שלו וכמו שאני קולטת אין לו ממש תמיכה והוא מסתגר כי הוא לא יודע מה קורה איתו באמת הדברים "חדשים" לו וקשהל ו איתם מה שאת צריכה לעשות זה באמת להפנות אותו למטפל רוחני וחלילה לא לפסיכיאטר אל תהרסי אותו חבל כי זה רק יעשה יותר נזק כי באקט הזה את מראה לו שמה שהוא חווה הוא לא טוב הוא לא כשיר וזה יגרום לו ליותר בלבול וסגירות ככל שתחזקי אותו במה שהוא עובר תאמיני לי שהוא ישתפר בהרבה דברים בחיים והוא יצליח להביא את עצמו לידי ביטוי ואת עוד תופתעי לטובה ממנו, לכן אמא יקרה הסירי דאגה מלבך ומלאי אותו באהבה זה מה שהוא צריך.

אמא יקרה ומקסימה שלום רב../images/Emo23.gif

אני מעריכה את אומץ ליבך את הפתיחות שלך ואת הדאגה לבנך
רוחניות זה דבר נהדר!!! זה כייף שהוא רואה הילות אולי בבוא הים הוא ידע לטפל ולרפא באמצעות ראיית ההילות אבל יחד עם זה, מטריד אותי שכתבת על נסיגה בהתנהגותו גם חברתית וגם בלימודים. אני כאמא גם הייתי מוטרדת מכך. חשוב לדעתי לשלול בעיה פסיכיאטרית או פסיכולוגית. תגלי כלפיו הבנה ואפילו תנהלי שיחה פתוחה על הרוחניות שמתגברת אצלו ועל היכולות שצצו אצלו אך בוא בעת תבדקי שאין משהו שמלחיץ אותו ומשפיע עליו פסיכולוגית. או פסיכיאטרית. רוחניות זה דבר נפלא זה לא משהו שאמור להכניס אותך לדיכאון או לגרום לנסיגה בחייך. זה כן יכול לגרום לך לחשוב על החיים בזווית ראיה אחרת לזנוח חברים שכבר לא מעניינים ולא מתעניינים באותו עיסוק. תהיי עם יד על הדופק ואם יש לך חשש לכי איתו ובידקי אותו.
אשמח לשמוע על התפתחויות. ערב נעים, טליה

תודה

שלום טליה, אני מודה לך על ההתייחסות האחראית והרצינית. באמת, ניסיתי לגייס את כל הפתיחות שבי (כבר קודם), לשוחח איתו וכו', יחד עם זאת קבענו תור לאבחון וטיפול. כולי תקווה שאכן הוא נעשה יותר רוחני - ולא נע לכוונים בעייתיים. אם אכן זה יהייה הכוון - אשמח להפנותו אלייך בעתיד להתייעצות/שיחות. אשמח לדעת, האם גם את רואה הילות/ חשה לפי ריח האדם אם הוא לחוץ/מאושר וכו'? ו... האמת , החלק שהכי מלחיץ אותי זו התחושה של בני שהוא יכול להשפיע על האחר לטוב ולרע. (החלק הדיכאוני נבע מכך שהוא חשב שפגע במישהו...) תודה, ובוודאי אהייה בקשר בשלב כלשהו,

מגי 336

New member
אמא יקרה

מאד מסכימה עם מה שטליה כתבה לך, רוחניות היא נהדרת כל עוד אינה מפריעה לחיים היום יומיים.. בחור בן 17 הוא עדיין צעיר ויכול להיות מושפע אם לא יקבל הדרכה נכונה.. את כותבת שהוא קיבל תובנות אלו בעצמו (אימון עצמי), וזו בעיה לכשעצמה.. חשוב מאד לקבל הדרכה גם כשמדובר בתחומי המיסטיקה. גם לדעתי כדאי ורצוי לשוחח איתו ואף לגייס סיוע מקצועי (פסיכולוג/יועץ בית הספר או פרטי), כלומר - לבחון את הנושא משתי הזויות - הפסיכולוגי והרוחני.

../images/Emo57.gifשיהיה בהצלחה ורק בשורות טובות

אני רואה הילות מילדות. אני לא רואה צבעים של הילות אבל בהחלט רואה את ההילה שמקיפה את האדם. פעם חשבתי שזו בעיית ראיה... שאני רואה מטושטש והדמות נמרחת לי.... כשהתחלתי להתעניין ולקרוא חומר בנושא הבנתי שאני רואה הילות. פעם, עשיתי ניסיון עם מישהו שעבד איתי ניסיתי ללמד אותו איך לראות הילות. זה קל יותר כאשר הדמות ניצבת ומאחוריה קיר לבן צריך לבהות בדמות ואז ההילה שלו נראית כמו מסגרת בהירה של הגוף. ראיתי באזור הצוואר שההילה נקטעת ויש צבע שחור. שיתפתי אותו בכך והוא אמר בפליאה שיש לו בעיות רציניות בחוליות הצוואר.... אינני חשה לפי ריח האדם אבל אני קולטת בשפת הגוף ובאנרגיות שהוא משדר אם הוא לחוץ/שמח/משקר וכו'....

דגנית

New member
היי אמא מודאגת ../images/Emo13.gif

לדעתי מאוד כדאי ללמוד, כלומר למצוא מורה דרך, שיעזור לבנך לכוון את היכולות שלו, ללמוד אותן, לדעת אותן, ולהתחבר אליהן ממקום מואר ולא ממקום של פחד ודיכאון. מאוד חשוב להתחבר ליכולות שיש לו, ולנתב אותן בצורה טובה ומודעת. אם הוא מרגיש שהוא משפיע על אחרים, כנראה שזה מה שהוא עושה. כדאי מאוד שמישהו ילמד אותו 'להתעסק' עם אנרגיות בצורה מיטיבה ולא בצורה פוגעת. אז.. קודם כל, בדיקות עיניים ובדיקות רפואיות, לשלול ראית הילות בשל בעיות בעיניים. בדיקות דם.. לבדוק שלא יצא מאיזון (למשל מחסור בויטמין B12 יכול להתבטא בדיכאון) אז.. לבדוק רפואית. אחר כך, או בהחלט במקביל, ללכת ללמוד רייקי, למצוא מורה מתאים וטוב עבור הילד, שיעזור לו עם הידע החדש שהוא לומד, יעזור לו להתכוונן לאנרגיה טובה ולעשות איתה רק טוב. עוד המלצה, ללכת למרפא-הילר, לטיפול בהילינג שיעזור לו להתחבר לאנרגיות הנפלאות שיש לו, ולהתחבר אליהן ממקום של עוצמה וכוח ולא של פחד. [הילר טוב יכול גם לבדוק אם הוא התחבר לאנרגיות טובות או לא] לדעתי, מאוד חשוב שהילד ימצא מישהו שיודע, מבין, יכול לעזור לו לכוון אותו, ללמד אותו, ולהיות בשבילו בתהליך שהוא עובר על מנת שהוא לא ייפחד/יכנס לדיכאון וחששות, ויהיה מי שיעזור לו בתהליכים ובמסע החדש שנפתח בפניו. בקיצור.. ללכת על שני הכיוונים. גם בדיקות רפואיות שישללו בעיות פיזיות. וגם טיפולים ולימוד רייקי / הילינג או תחום אחר שמתאים לו על מנת לקדם אותו לעזור לו להתחבר לרוח בצורה טובה ובלי פחדים. אני שמחה עבור הילד שלך שיש לו אמא שדואגת לו, בודקת עבורו קשובה אליו.. תקשיבי לו, שישתף אותך במה שהוא מרגיש, שלא יהיה לבד.

התנתקות מהחיים

אמא יקרה שלום לך
רוחניות היא אושר שיש בו היבט של שפע התחושה היא של דינמיות, של הנאה, של שמחת חיים, של צחוק ואהבה. זה לא צריך להיות שחור או לבן זה לא צריך להיות הכל או לא כלום זה מסייע להתפתחות האישית ותורם להבנת מי אני כאדם. הסממנים החיצוניים שתיארת בכל הקשור לירידה בלימודים וההתנתקות מהחברים, השינוי בהתנהגות- אינם צריכים להיות תולדה של חיבור לרוחניות. הם בהחלט לא כאלה
אני מרגישה כאם שעלייך להתייעץ באופן מקצועי עם איש מקצוע בתחום שבו ניתן לקבל מענה לגבי התנהלותו השונה של בנך שלא הייתה כך בעבר. גשי לשיחה
בכדי להיתמך ולהתעודד ולקבל תשובות. בהצלחה
מחזקת אותך

אמא מודאגת זו אמא תומכת ואוהבת../images/Emo24.gif

ניכר מדבריך שאת אכן אמא כזו, איכפתית ומעורבת בחיי בנך. כמו חברותי אני ממליצה בראש וראשונה למכסם את כל האפשרויות הקונבנציונליות כמו יועצת חינוכית, פסיכולוג קליני ואף בדיקות רפואיות. הרוחניות מביאה אושר לאדם ולא למצב דכאוני היא מכניסה לחייו שמחה, ושלווה, ומעניקה ראייה אופטימית ולכן אין לך מה לדאוג באם יסתבר שאכן הוא גילה בעצמו יכולות אלה. ועם המון תמיכה, הבנה ורגישות הרבה אהבה וחיבוקים ניתן לאתר את מקור הבעיה. עם המון סובלנות וללא לחץ, ואני בטוחה שלבנך יש את כל התמיכה לה הוא זקוק עתה. אשמח מאד אם תעדכני אותנו, ואם מדובר בחיבור לרוחניות הוא יוכל לקבל כאן בבית הזה המון ידע והדרכה בדרכו החדשה. ד.א. רוחניות זו לא מחלה זו התגשמות הבריאות. שיהיה בהצלחה

פנינה101

New member
שלום לך אמא ../images/Emo23.gif

ובכן, קראתי את דברייך, והבנתי אותך מאד. הוא נמצא בגיל של הכרות עם עצמו, גיל התבגרות. ייתכן והוא עובר חוויות פנימיות שלא יכול לשתף בהם חברים שמא ילעגו לו...כי לא כולם רוחניים כל כך. מצד שני, הוא מתדרדר בלימודים, ומסתגר. אז הכל טוב ויפה, ואני חושבת כמו הבנות האחרות שכדאי לבדוק את הכל האפשרויות מבחינה רפואית ובמקביל באמת להיות בקשר עם מורה רוחני כמו שהציעו לך פה. אני מסכימה עם כל מה שאמרו לך פה. שיהיה בהצלחה
גם אני אשמח לדעת מה שלומו בהמשך.

תודה

תודה לכולכן, (כולן נשים - מה זה אומר??...) אני שמחה לראות שיחד עם הרוחניות יכול להיות מקום גם לדברים הקונבנציונליים, ושהם לא נפסלים על הסף. מבטיחה לעדכן, אם וכאשר יהייה מה, כמובן שאני עדיין מודאגת, אך תמיכתכן בהחלט עוזרת....

למעלה