נער בררן;

boni68

New member
נער בררן;

בני בן 12 מאוד בעייתי באוכל ואני זקוקה לעצות מה להכין לו.
אנחנו מנסים לעבור לאוכל בריא בבית כמה שפחות קמח לבן, פחות בשר, פחות סוכר, יותר ירקות ופירות.

להלן הגדרות שיעזרו בעצות:
בבוקר אוכל בבית לפני בית ספר פיתה קטנה מקמח מלא עם גבינה / טונה. לבית הספר לחם מקמח מלא (50%) עם גבינה צהובה / טונה.

בצהריים מגיע הביתה מבית הספר ומחמם לעצמו במיקרו אוכל שאני מכינה:
- עוף: אוכל רק טרי שבושל עכשיו. פרגיות (רק אם הם על שיפוד), לא אוכל פסטרמות. קציצות לא עובד.
- דגים: לפעמים (!!) דג סלמון בגריל.
- בשר : לא אוכל בכלל.
- ירקות: רק גזר ופלפל אדום / ירוק. לא מבושל. אסור בצל בבישולים. איך גורמים לו להוסיף ולגוון ירקות.
- פסטה: רק עם גבינות ("פסטה עם פרמזן"), לפעמים גם פסטה ברוטב טונה ולימון. לא מוכן רטבים עם עגבניות.
- פחמימות: אוכל אורז לבן (לא טעים לו אורז מלא), קוסקוס (בלי ירקות), פתיתים (מעדיפה כמה שפחות).
- מרקים: רק מרק עוף מסונן בלי ירקות. אפשר עם עוף חתוך בפנים.
- פירות: אוכל בסדר. תפוחים / תפוזים / תותים / אבטיח / שזיפים.

ארוחות ערב: מכינה ביצים, בורקסים (מבצק פילו), גבינה לבנה, לפעמים מכינים בבית פיצה מקמח מלא. בערב לא רוצה לאכול לחם-מספיק לו בבית הספר.לא אוכל חומוס/טחינה/אבוקדו/סילאן/דבש/פסטו, לא אוכל פשטידות.

תחת המגבלות הרשומות מעלה, יש רעיונות לתפריט בריא ומגוון? יש רעיונות למתכונים בריאים שיערבו לחיכו?

מקוה ששרדתם עד כה.

אמא
 

shron17

New member
אוכל בריא ובעיקר ירקות,,הכול מתחיל בהסברה,,

גם לנו הייתה בעייה דומה,ההסברה מאוד הועילה:
תסבירי לו על חשיבות הירקות : רוב המזון שבתפריט שציינת, הוא מזון חומצי,
וחשוב לאזן את התפריט בשילוב ירקות שהם בסיסיים,לשמירה על בריאות הגוף.
&nbsp
תספרי לו שהירקות והעלים הירוקים ,נמצאים במקום הראשון בסולם הבריאות.
הם עשירים במגנזיום, בברזל, באשלגן, באבץ, בזרחן, בויטמינים A, C, E, K
ובסידן ששיעור הספיגה שלו חשוב לבריאות העצמות והשיניים.
תאמרי לו שבירקות ישנם סיבים תזונתיים, חומצה פולית, וכלורופיל ,חומרים המטהרים את הדם, הירקות מחזקים את המערכת החיסונית ומונעים מחלות.
&nbsp
תשאלי אותו מה הוא בוחר לאכול ,,מבין הירקות הירוקים,שנחשבים המובילים,
כמו: ארטישוק, שעועית ירוקה, חסה ,כרוב, ברוקולי, אספרגוס, קישואים,
עלי- תרד, רוקט (אורוגולה, גרגיר נחלים), נבטים, סלרי,
עשבי תיבול : פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע, מנטה, סוגי כול החסות למיניהן,
יקירה,
אם בכול זאת יש לו התנגדות לירקות,אפשר לתכנן ביחד איתו הכנת מילשייק -ירוק לשתייה בבוקר,ולהוסיף לעלים הירוקים שבבלנדר :בננה ו-3 תמרים,שיהיה טעים, והגוף יספוג את כול החומרים החשובים.
&nbsp
כמו כן ,יש תבשילים של קטניות:
עדשים ירוקות,להכנת מרק .
או תבשיל אורז בסמטי עם אפונה שעועית מש, שהיא קיטנית קלה לעיכול.
אפשר לשלב בתבשיל האורז גם חופן של פטרוזילה ,חופן שמיר ,וכוסברה/עלי-סלרי.
&nbsp
בבוקר - פחות גבינות ויותר ממרחים-בריאים,
למעבר לתזונה בריאה ,מומלץ לוותר על גבינה צהובה שמכילה חומרים מזיקים,
צבעי -מאכל צהובים,והמון חומצות מזיקות.
לחלופין ניתן להכין ב-2 דקות עבודה,ממרחים טעימים ובריאים,בהכנה ביתית ,
כמו ,ממרח בטעם חלבה:
מערבבים 2 כפות דבש עם 2 כפות טחינה גולמית ,משומשום -מלא,
(אני קונה טחינה ,של חברת בארכה- שיש להם טחינה גולמית משומשום-מלא).
בנוסף ממרח שקדים:
(יש להשיג בבתי הטבע ממרח שקדים,השקדייה,(זה מוצר סמיך כמו טחינה גולמית,)
מערבבים בקערה:
4 כפות ממרח שקדים עם 1/4 כוס מים
להוסיף 2 -3 כפות מיץ לימון ,2 שיני שום כתושות,
3 כפות שמיר -קצוץ, כף גדושה פטרוזיליה קצוצה ,או כוסברה,
1/4 כפית מלח .
לערבב ביחד,ערבוב טוב עד לקבלת רקם חלק,(אפשר לערב גם בקוצץ המזון).
אם זה סמיך מוסיפים עוד 2 כפות מים ומערבבים,
ויש ב-2 דקות ,ממרח טעים עם ירק ,שאפשר מדי בוקר למרוח בלחמניה או בלחם,
מאוד טעים ובריא.
הערה:
אפשר לקנות 200 גרם שקדים ,ו-100 גרם אגוזי מלך,ולטחון בבית בבלנדר,
לאחר דקה וחצי מתקבלת אבקה דקה,
מערבבים אותה כול המצרכים הנ"ל,ומקבלים ממרח טעים לכריכים.

ממרח ביצים בריא:
מבשלים במים 3 ביצים במשך- 5 דקות, מצננים ומרסקים במזלג,ומניחים בקערה.
אם לא אוהב בצל,אז קוצצים 2 פרוסות מבצל קטנטן -לקצוץ דק,דק,על קרש חיתוך,
ולזלף עליו :כפית מיץ -לימון ,ו-2 כפות שמן זית איכותי .(שמן מכבישה קרה).
לתבל במעט מלח ,ומעט פלפל שחור.
הבצל מקבל טעם כבוש,ולא חריף,
לערבב הכול ביחד עם הביצים המרוסקות שבקערה ,
למרוח בכריך ולקשט ברצועות דקות גמבה - 3 זיתים חצויים.
&nbsp
כמו כן,ניתן לשלב ירקות במרק אפונה: צרור פטרוזיליה ,צרור כוסברה,
קישוא ,פרוסות בטטה,גזר, כוס קוביות דלעת ,קוביות תפו"א,קוביות קולרבי.
אפשר לגוון בתוספת קרוטונים מתובלים או פסטה .
אפשר לאפות מאפינס מירקות ,ואז הוא בכלל לא יזהה את הירקות.
אפשר לאפות קציצות כרישה ותפו"א.
&nbsp
להכין סלט מסלק -אדום מבושל,
לאחר התיבול בשום כתוש מיץ לימון ומלח,להניח במקרר ולהגיש כשהוא צונן.
סלט צונן -נפלא לימים החמים.
&nbsp
מקווה שעזרתי קצת.
שרון.
 

boni68

New member
נער בררן

שרון,
קודם כל תודה רבה על תשובה מושקעת ומפורטת.
אני עובדת על הסברה ושיחות על חשיבות המזון שאנו אוכלים. הוא מקשיב, מבין אבל בכל זאת לא אוכל מגוון. הוא אפילו לא מוכן לנסות.
ממרחים ביתיים יש בבית בשפע - פסטו, ממרח עגבניות מיובשות, טחינה ביתית, טפנד. הוא לא מוכן לנסות.
מרקים - אוכל רק מרק עוף. אני כמובן מבשלת עם הרבה ירקות ומסננת לו.
מאכלים עם בצל - אין סיכוי.

אמשיך להציע לו, בתקווה שיום אחד האסימון יפול והוא יתחיל לאכול בריא יותר.

שוב תודה
 

shron17

New member
אז כפי שהצעתי,,

שיכין לעצמו ממרח שקדים ,
וגם את הממרח בטעם חלבה,כפי שהסברתי מקודם,
ויתכן שזה כן ימצא חן בעיניו.( ממרחים שילדים מאוד אוהבים.(
רק אם ינסה ,הוא ידע זאת.
 
עזרה

שלום אני לא כל כך בשלנית אבל נהנית להציץ בפורום

גם אצלי יש ילדים בררנים, עושה רושם שהוא אוהב אוכל לבן,פילפל אדום וירוק- שיאכל הרבה-יש בזה המון ויטמינים-רעיון: את כותבת שמידי פעם את עושה פיצה מקמח מלא
מה שאני עושה זה: ירקות ברוטב- מגרדת קישואים,בצל מאדה את זה קצת בשמן זית, שופכת רסק עגבניות/רוטב של פיצה
נותן לזה טיפה להיתבשל, אחר כך מעבירה את זה לבלנדר - ואז יש רוטב חלק-לעיתים מוסיפה קצת רסק כדי שלא
יהיה דליל מידי, ואת זה אפשר למרוח על הפיצה -קצת יותר בריא, אצלי הקטן ביכלל לא אוהב לחם-לא נורא
אוכל את הכל בלי הלחם, ניתן כמנה אחרונה אולי -עוגה בריאה?
והכי חשוב לא להילחץ ולא להילחם איתו ולעקוב אחר בדיקות דם ,לבשל איתו אבל לא להכריח אותו לאכול רק לחסוף אותו

מקווה שעזרתי
 

shron17

New member
מה עם ירקות ממולאים ?

אולי יסכים לירקות אופן קצת שונה,
כמו ירקות ממולאים עם אורז ובשר ,
או קציצות בשר עם ירקות מגוררים ,
או מאפינס ירקות :מכרובית תפו"א גזר בטטה ברוקולי ,
אפשר לשלב בתערובת גם גבינה,וזה יוצא מאוד טעים.
אפשר גם מאפינס תרד וגבינה .
או כרובית אפויה בתנור.
 
למעלה