נפגעי חרדה

נפגעי חרדה ../images/Emo5.gif../images/Emo12.gif../images/Emo193.gif

אני כל הזמן שומעת את זה בטלויזיה וברדיו בשנים האחרונות. בשיחה סלונית לפני כמה ימים התעורר על זה ויכוח גדול. היו שגרסו שעד לפני כמה שנים לא היה בכלל מושג כזה. היו שאמרו שפעם אנשים היו יותר חזקים. לעומת כאלה שאמרו שאין ממש נפגעי חרדה אלא רק כאלו שמחפשים דרך לתבוע אחר כך כספים בגלל שהיו מעורבים בקרבת מקום לאירוע. לא יודעת מה לחשוב. אני ראיתי אנשים היסטריים. אז יש כאלו. פעם לא התחשבו בם והיום כן. נראה לי בסדר. אבל הייתי בדעת המיעוט בויכוח ההוא. מה דעתכם?

לולי11111

New member
מצד אחד, ידוע כי הישראלים הם קומבינטורים

מדופלמים וסביר להניח שישנם כאלה שרק מנסים לעשות איז קופה מזה מצד שני אי אפשר להתעלם מאלה שהסיטואציה משנה להם את החיים, חלקם זמנית חלקם לתמיד גם רמת החרדה היא שונה אצל כל אחד. פעם התעלמו (או לא טיפלו ברצינות) בנפגעי הלם קרב/חרדה היום מתייחסים לזה יותר, אולי אפילו לא מספיק יש נפגעי הלם/ חרדה שמוגדרים כנכים - ובצדק.

דווידו

New member
היות ונתקלטי בלא אחד נפגע חרדה בשבועים האחרונ

דבר אחד בטוח אני אדם שנמצא במצב של פגיעת חרדה לאחר שגראד או קאסם נפל לידו הדבר האחרון שיש לו לחשוב זה אם יצא לו פיצוי כספי מהדבר או לא פגיעת חרדה אינו דבר חדש וגם בזמן מילחמת יום כיפור היו מיקרים כאלה ,כמובך שלא בין האזרחים כי ב73 המילחמה לא יגיעה עד האזרחים אך כן בין החיילים גם בפיגועים שהיו לצערנו בארץ בשנות ה80 או ה90 היו מיקרים של פגועי חרדה

תמי121

New member
אני מניחה שיש גם העמדות פנים

אבל צריך לקחת בחשבון את נפגעי ההלם והחרדה האמיתיים שאינם מעמידים פנים...ואנחנו יודעים שיש רבים כאלה, תאמינו לי שבכל פעם שהאזעקה החלה לילל במקום מגוריי..ואפילו שלא נחת טיל אצלי בחצר הבית..הלב השתולל..והחרדות היו בשמים...אמנם לא ברמה של ללכת ולקבל טיפול..אבל היו חרדות גדולות...אז אני בהחלט יכולה להבין את המסכנים שנאלצים לעמוד מול המציאות היומיומית הזאת... כן...בהחלט יש נפגעי חרדה..

יש נפגעי חרדה. בספר שתרגמתי

תוארה התנהגותו של אדם שלקה בהלם קרב במלחמת העולם השניה, אבל לא קיבל עזרה משום שלא חשבו אז על דבר כזה והמשפחה סבלה מאד. והלם קרב / חרדה זהים כמעט. אדם רגיל מהישוב שנופל טיל לידו, או שמופגז - לוקה בחרדה. גם בעלי חיים דרך אגב. כשרואים אותם בטלוויזיה - אין ספק שהם סובלים מחרדה, מהבהלה הנוראה. הרי אחרי פיגועי טרור בערים תמיד ממשיכים קצת לחפש בסביבות הפיגוע אחרי אנשים שלקו בחרדה, ולפעמים חוזרים הביתה ואפילו לא יודעים מה קורה להם.

MonicaF

New member
נפגעי חרדה

כשנפלו הסקאדים אז מזמן, לא יכלתי יותר לאכול. כמעט ולא יצאתי מהמיטה שלושה ימים. אחרי זה התאוששתי. אני זוכרת שאמרתי לאבא שלי שיקח אותי לבית חולים, כי אני בטח "נפגעת חרדה" והוא צחק עלי. היה אחד בעבודה (חזרתי לעבודה מהר כי היינו מל"ח) שהיה סטודנט לרפואה וגם הוא צחק עלי ואמר לי שאין לי מושג מה זה מפגע חרדה. שהם לא מצליחים לנשום. שהשיער נושר להם פתאום והם לא מצליחים לחזור לחיים הרגילים. הופכים למעין זומביים או היסטריים. לא בא לי לעבור את זה בשביל לדעת מה זה, אני פשוט מאמינה שיש דבר כזה.

למעלה