נפגעתי באצבע,וחלק מהאצבע נכרתה

sauce1

New member
נפגעתי באצבע,וחלק מהאצבע נכרתה

העיניין הועבר לביטוח ת.ד כי זה קרה בארוע שקשור לרכב,אני בעל הרכב והתביעה היא שלי,פניתי לחברת הביטוח והם כמובן שלחו חוקר,הנ"ל חקר את כל המוערבים,וכנראה ע"פ שיחה אחרונה עם העורכת דין של חברת הביטוח הדוח מונח בפניה,והממצאים מאששים את הטיעון שלי. שאלה: האם אני צריך לחכות לקבלת מכתב שהם אכן מכירים בזה כתאונת דרכים-עד עכשיו הם התחמקו,ולאחר שהתעקשתי והראתי להם מה החוק אומר בנדון,הם החלו לטפל בתיק -אבל באיטיות מרובה. שאלה נוספת: ,במידה ואני יוכר כנפגע ת.ד האם אוכל לנהל משא ומתן לבד ואו כדאי להשתמש בשרותיו של עו"ד,?הם לא שישים לקבל תביעות מסוג זה ולכן החלתי כל התהליך לבד.מתוך תקווה שכאשר אוכר אבקש מעורך הדין לנהל משא ומתן בשמי. אני רוצה לציין כי לא הייתה שום סתירה בגירסא שנאמרה בבית החולים שבו טיפלו בי לבין החקירות של החוקר ,הוא קיבל שיתוף פעולה מלא ממני ומשפחתי שהיו בקירבת מקום הארוע. כמו כן אשמח אם מישהו ידריך אותי איך לחשב את המגיע לי במידה ומגיע,אני בכוונה לא מזכיר חוות דעת רפואית מאחר וההוצאות לבך הן מרובות דבר שמאוד מכביד עלי,אני רוצה לציין כי הייתי חודשיים בחופשת מחלה,וחזרתי לעבודה מלאה לאחר חודשיים. ועוד משהו אני בקירבת גיל ה-60

yg28

New member
תאונת דרכים

פנה לעו"ד המתמחה בתאונות דרכים. הן מאחר שאתה זקוק למישהו שמכיר את המטריה והפרקטיקה בעניינים אלה, הן מאחר שטיפול ע"י עו"ד יעיל יותר, והן מאחר שממילא לא תשלם על זה שקל. שכ"ט של עוה"ד קבוע בחוק, ומה שחברת הביטוח תשלם יכלול גם שכר טרחה עבור עוה"ד. אין עו"ד שלא ישמח לקבל טיפול בתיק תאונת דרכים, ששכר הטרחה מובטח.

sauce1

New member
לא כל כך הבנתי

האם שכר הטירחה לעו"ד מתקבל בנפרד מהפיצוי ע"י הנתבעת?? באשר לנכונותם של עו"ד לקבל תיק אצבע,אני חושב שאתה טועה כי זה אחד המקרים שלא תמיד יוצא מזה משהו ולכן הם לא ששים באשר ליעילות -אני מסכים איתך,כי מי שעומד מולי זו מערכת משומנת ומתחמקת.

sauce1

New member
אני בכל זאת מבקש תשובה

יותר מפורטת במענה לשאלותי תודה

תשובה

שלום לך, אין באפשרותי לפרט בפניך את כל דרכי החישובים של רכיבי הנזק, על רגל אחת. מעבר לכך, הפורום נועד לתת מענה ראשוני והכוונה בסיסית לגולשים. ברצוני לציין, שאם אכן מדובר במקרה בעייתי של תאונת דרכים, הייתי ממליצה לך בכל זאת לפנות לעו"ד, שישמור על זכויותיך, הית וגם אם חברת הביטוח חקרה את התאונה, זה לא אומר שהיא לא תנסה להתנער ממנה. אם תרצה מפרט את הנסיבות אולי אז נוכל לעזור, אבל שוב, אני ממליצה לך להיות מיוצג ע"י עו"ד. בברכה

e-magine

New member
אני גם אשאל אותך שאלה

כשנפצעת פנית לטיפול רפואיאו שטיפלת לבד בעצמך? אם אתה מבין שאתה לא יול לתת לעצמך טיפול רפואי כפי שרפא יכול לתת לך, למה אתה חושב ששאתה יכול לתת לעצמך טיפול משפטי כפי שעו"ד יכול?

e-magine

New member
מעולה

מה שרציתי להבין, אך כנראה את לא רוצה לענות, הוא מה בדיוק עובר בראשו של אדם, כאשר הא צריך שרות משפטי ומתלבט האם לפנות לאיש מקצוע או לעשות לבד דבר שאין לו מוש בו. אם הבעיה היא הצורך להשקיע כספים, הרי שבפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשלום הוא רקבאחוזים, כי ככה נקבע בחוק והוא מעבר לפיצוי, כך של ברור מה יכול להביא אדם לניסיון לטפל בעצמו. זו לא ביקורת עליך, זו רק שאלה.

אני יכולה רק לנחש מה עובר לאדם בראש

שלום רב לך, אני לא מבינה למה אתה חושב שאני לא רוצה לענות, היות וכבר עניתי לשואל, מעבר לתשובה נוספת שניתנה לו. לגבי מה שאתה מציין, מה בדיוק עובר בראשו של אדם, הרי שאת השאלה הזאת אתה צריך להפנות אל השואל המקורי ולא אליי, ונא שאל אותו, כי זה דווקא נושא מאוד מעניין. לי אישית מאוד ברור, שאם אני הייתי נפגעת, הייתי פונה לבעל מקצוע. אני חושבת, ורק מנחשת, שמה שעובר לאדם בראש שהוא מתלבט- עו"ד לא עו"ד, זה לא רק הכסף. דרך אגב, זה לא ממש מדוייק מה שציינת לגבי השכ"ט, כי בד"כ גם שחברות הביטוח מוסיפות לסכום הפיצויים את שיעור שכר טרחת העורך דין, לפי האחוזים הקבועים בחוק, הרי שזה רק האחוזים- זה לא כולל מע"מ, שהעו"ד כן גובה, וזה לא כולל הוצאות נוספות שהעו"ד היה צריך לשאת בהם לצורך הטיפול בתיק. חוץ מהעניין הכספי, אני מניחה , שלאדם יש חששות מלפנות לעו"ד בתחום שהוא אינו בקיא בו, אינו מבין, ואולי לא סומך על עוה"ד. ולכן - אני מציעה לפתח דיון בעניין הזה, ולשמוע את דעתם של הגולשים, מה דעתם על הנושא? בברכה,

sauce1

New member
מה עובר בראשו של אדם מן היישוב??

ובכן נער הייתי וגם זקנתי,ולמדתי שלעולם לא לעשות פעולה לא נודעת ללא התייעצית מקיפה,באשר לחששות מעורכי דין??נאדה-כי לשכת עורכי דין מתה לנפנף כמה עו"דים מושחתים(זו מילה חזקה מידי ולכן אמיר אותה ברודפי בצע$$$$),רק שהתלוננו נגדם,אני אישית ממש לא חושש. לסמוך על עו"ד-רק אם הוא אמין ויש לו המלצות. גם המחיר כאן קובע,אמנם החוק אומר 13% שכר מירבי,ויש גם כל מיני סייגים עם משפט בלי משפט פשרה או בלי פשרה,יואמר לי האדם שחתם על מיסמך עם עורך דין,ויצא עם אותו סכום מקורי שעליו חתם?? כמו שאמרה בהגינותה עו"ד עינבר שזה לא מסתיים רק באחוז אלא כל מיני תוספות,צילומים,שעות עבודה ולך תדע מה עוד כי בחתימתך אתה בעצם ממלכד את עצמך כי סכום הפיצויים נכתב ע"ש העורך דין והוא כבר חותך ת'קופון שלו. אין לי בעייה עם זה הם מרוויחים,הבעיה שלי שהמסמך שאתה חותם עליו הוא ממש לא ברור ,אף עורך דין לא יעשה חוכמות כאלה עם פליליסתים,כי הוא יודע מה השורה התחתונה אם הוא ירמה אותו.באשר לי אישית ההתלבטות שלי שאם בקצה אקבל סכום כלשהו,הוא לא יהייה שווה המאמץ. מאחר ואני כבר פצוע כנכה צה"ל ,פציעה לא קלה אינה קשורה לבעייה נוכחית ,אז אני בהחלט נזהר,פעם מהרתי כאשר הייתי נער ולא ידעתי שכל אחוז מתורגם לכסף והיית "גיבור" כמובן שבהמשך זה עלה לי ביוקר רב. מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננים.

אני מקווה שאימגיין קיבל תשובה

ולאור תשובתך - אשמח אם תשתף אותנו במסקנה, לשאלה שפתחתי- עו"ד כן לא ולמה? בברכה,

sauce1

New member
אני חושב שבשורה תחתונה

כן עורך דין אבל עם המלצות ועם ידע בתחום ,וכמובן לא רמאי.

e-magine

New member
עכשיו הבנתי אותך

כנראה יש לך דעות קדומות לגבי ציבור עורכי הדין

e-magine

New member
עו"ד ענבר

עינייך רואות, פניתי לsauce1 ורצית להבין מה הליך מחשבתו, מעולם לא ביקשתי ולא ציפיתי ממך הסביר מה הוא חושב וגם לא חשבתי שאת לא רוצה לענות. כנראה לא שמת לב ששאלתי היתה מופנית אליו. קורה.

למעלה