נפגעתי מבוצאטי...

femme

New member
נפגעתי מבוצאטי... ../images/Emo141.gif

בקשתי ממך יפה שתסביר לי לגבי הרעיון שעומד מאחורי היצירה "מעטה דק" ובמקביל כתבתי לך את הרעיון/ניחוש שלי. אתה כתבת מה שכתבת, תשובה למעשה לא נתת לי ובסוף התגובה כתבת : "(אני חושב שיודעת)." לדעתי זו התנשאות ולא בטוח שטובים ממני הבינו את הרעיון ואת התוכן ואולי מתביישים לשאול, מה שאני לא !! אני, כשאני קוראת יצירה חשוב לי להבין אותה מעבר לשימוש במילים יפות ורהוטות . מה שיקרה בסופו של דבר, שחברים חדשים בפורום ושטרם מכירים את הוותיקים ואת סגנון הכתיבה שלהם, בסופו של דבר יפסיקו לשאול, יעברו הלאה וזה הפסד לכולם. הרי אינך כותב רק למען עצמך ולא לשם כך אתה מפרסם ברבים. בתקווה לשיתוף פעולה ויצירה בונה,

קסנדרה*

New member
אני לא מסנגרת, מביעה רק את דעתי

כשמישהו מפרסם יצירה לא בהכרח נוכל להבין אותה בדיוק שלה כיוון היוצר. לעתים אנחנו צולפים "בינגו" ולפעמים אנו מרחיקים לכת עד ההפך הגמור מכוונת היוצר וזה לגטימי. אנחנו לא נבחנים על החומר. ובעניין מטאפורה היא מאד "פתוחה" מבחינת הדמיון ולא כמו דימוי שהוא "סגור" יותר ומדוייק יותר. לכן חופש ההבנה נתון לנו הקוראים. יש גם מה שנקרא פשט ויש את הדרש. אני למשל לא פעם הבנתי את הפשט והיוצר הסביר את הדרש את הכוונה היותר מעמיקה. אגב לעתים הבנתי יצירה בכמה אופנים וזה גם לגטימי. כמו שכתבה לנו הסופרת שולה חרמש. אנחנו בשאלותנו העלנו כמה נקודות שהיא אפילו לא חשבה עליהן באופן הזה כשהיא כתבה. אבל כמובן שאם את שואלת מן הראוי שיענו לך רק מה ? לא כל היוצרים אוהבים להסביר את יצירתם. ובעניין בוצאטי אני מניחה שהוא יגיב לך - אני הבעתי את דעתי באופן מאד כללי ועקרוני.

בוצאטי

New member
femme

תסלחי לי (עיתוי מעניין דווקא) אבל תקפה אותי המיגרנה ואני עוזב את המחשב כדי ללכת לשכב ולישון. הערתך חשובה לי מכדי שאענה עליה כלאחר יד ולכן אחזור מחר בערב כדי לענות ביתר פירוט. החשוב יותר כרגע הוא שתדעי שלא היתה לי כל כוונה לפגוע בך, זה אולי לא בולט מהתגובה שאליה את מתייחסת אבל בה הבעתי הערכה על הפרשנות שלך (על המקוריות ועל הרעננות שלה). אל תחששי לשאול ואל תהססי להגיב, את (הסקרנית והאמוציונלית) הקהל הטוב ביותר שיכולתי לאחל לעצמי. סלחי לי, שוב. נמשיך מחר. הדפיקות בראש הכניעו אותי.

בוצאטי

New member
femme

אני רוצה שתדעי שכל היום חשבתי על מה שכתבת וניסיתי לנסח לעצמי בלב את הדברים שאכתוב לך כדי לשכנע אותך שהתגובה שלי היתה תמימה לחלוטין וכלל לא התכוונתי שכך ייצאו הדברים. אני חושב שאם היינו מדברים פנים אל פנים לא היית נפגעת כי כשהדברים כתובים האינטונציה נתונה לפרשנות. הסקרנות שלך והרצון החי והעז לדעת ולגלות הם נכס שאני מוקיר ומעריך ואת מתארת לעצמך שאני מוקיר את הנכס הזה עוד יותר כשהסקרנות הזאת מכוונת למשהו שאני כתבתי... אני על גג העולם כשאני רואה שיצירה שהעלתי הופכת נושא לדיון על המשמעות והכוונה שלה או כשמגיבים עליה באהדה כי זה לא משהו שהוא מובן עבורי, הרי מעולם לא פירסמתי... ואת צודקת שאפשר לנתח ולפרש בכמה וכמה וריאציות ואת עוד יותר צודקת כשאת "מתה" לדעת מה הפירוש והניתוח האחד, היחיד, המקורי, הראשוני של מי שכתב את היצירה ואני גם מזדהה איתך בזה כי גם אני מאוד מתוסכל כשאני קורא יצירה שמוצאת חן בעיניי ולא לגמרי מובנת לי אבל גם אין לי את האפשרות לשאול את מי שכתב אותה למה הוא התכוון. אבל, כמו שקסנדרה רמזה, אני לא יודע להגיד לך למה, אני מרגיש לא נוח לתת את ההסבר שלי, לחשוף את האמת שלי הפרטית הקטנה שעומדת מאחורי השיר. לכן, כתבתי לך שלא צדקת בפרשנות שלך אבל לא כדי להעמיד אותך על טעותך אלא בגלל ששאלת מה היתה הכוונה שלי בשיר... לא מתוך התנשאות עניתי לך (הנה את הקטנה לא מסוגלת להבין מה אני כתבתי) חלילה! חלילה!! שלא יעלה כלל בדעתך!! אני, בדרכי הפרימיטיבית, עניתי לך על השאלה למה התכוונתי. במקום להגיד לך למה באמת התכוונתי אמרתי רק שלא הפרשנות שלך היא זו שעומדת במקור מאחורי השיר. אבל אני אפילו לרגע לא מזלזל בפרשנות שלך. אמרתי ואני אומר שוב, בדיוק בגלל אנשים כמוך אני מפרסם כאן. באמת שמהבוקר זה לא עזב אותי... נכריז על שיתוף פעולה ויצירה בונה? בוצאטי.

femme

New member
אחרי התנצלות כזאת מרגשת, ../images/Emo141.gif

אתה לא משאיר בי מקום לכעס. אני מקווה שהבנתי אותך ואם אני ניג`ס ומבקשת הסבר זה רק בגלל שאני אוהבת לקרוא אותך ומנסה להבין את יצירותיך. אני מה שנקרא "בשלבי לימוד" ודבר אחד אני כבר למדתי : מה שהבנת, הבנת ולא לך הלאה ! כל אחד כיד הדמיון והספקולציה האישית שלו לפירושים. לא אשכנע אותך להבהיר את עצמך/יצירתך ולכן עלי להשלים עם זה. בכל מקרה אני מודה לך שהשקעת מזמנך להסביר לי. אני כבר לא כועסת. ולראייה

בוצאטי

New member
לא!

אל תשלימי עם זה! תמשיכי לנסות לשכנע אותי להבהיר את עצמי! לא רק בשבילך, גם בשבילי! אני זקוק לזה לא פחות ממך... אולי בזכותך, לא ירחק היום שישתחרר ממני הפקק הזה שמונע ממני לשוחח בחופשיות על ה"יצירה" שלי (עצם זה שכתבתי "יצירה שלי" זו התקדמות). שתביני אותי, אני כל כך רוצה לדבר ולהתדיין על השירים (אמרתי בהודעה הקודמת, אני מזדהה איתך ברצון ובצורך לדעת מה באמת עומד מאחורי השיר) אבל משום מה לא יכול. אני חושב שבמקום מסוים אני חושש שאם אני אגיד לך למה באמת התכוונתי זה יוריד מערך השיר כי תגלי שזה סתם משהו שנראה לך חסר ערך... את מבינה למה אני מתכוון? קיים בי איזה חשש שהתשובה שלי לא תהיה טובה מספיק או מעניינת מספיק ואז זה יהרוס לך, אז אני נמנע מזה לגמרי. אולי זו הסיבה... על כל פנים, המשיכי לשאול, אני כבר עכשיו מרגיש פתוח יותר אלייך בגלל הדיאלוג הקצר הזה ביננו. בוצאטי.

femme

New member
תגובה והמשך ל"התמסרות" הקודמת

בכדי לא להכביד על הפורום שלחתי לך מסר אישי ולצערי נגמר לי שמה הדף... אני רוצה להגיב הפעם בפורום, מפני שלדעתי זה עשוי לענין עוד יוצרים אשר דוגלים כמוך בחוסר מוטיבציה ועינין להסביר את יצירותיהם ברבים. 1. לשימחתי, אנו מדברים על יוצרים חיים ושמשתתפים אתנו כאן בפורום ולא ביוצר ז"ל חלילה וחס ולא זמין מבחינתנו. 2. אתה מביע כאן רצון עז ונדחק להגיע לרמה של "להתדיין על שיריך". כפי שפני הדברים מתנהלים כיום בפורום, יצירה מורכבת ושניתנת לפירושים רבים אינה יכולה להגיע לדיון, אלא אם קורא מסוים "מתגרה" ביוצר ומבקש הסבר לגבי הרעיון/המסר שרצה להביע ביצירתו. וכך מתחיל דיון/ויכוח אינטלקטואלי/ספרותי, שלדעתי זה הפילפל שבפורום! אחרת שים לב, מהן התגובות שאתה מקבל : נהדר, כתיבה מצויינת, איזה מילים, איזו עוצמה וזהו. מלאן שבחים ונגמר הסיפור. שאל את עצמך האם זה מספק אותך ולפי תגובתך וודאי שלא. 3. החשש שלך שאם תגיב, אולי תשובתך לא תהיה מספקת דייה או מעניינת, אינו מוצדק. האמן בכישרון הגדול שלך (ויש לך מספיק הוכחות וחיזוקים לכך).

למעלה