נפגעתי מ"יועץ משכנתאות"

schmoo

New member
נפגעתי מ"יועץ משכנתאות"

שלום לכולם,

לפני כחודשיים פנינו ל"יועץ משכנתאות" שהבטיח לחסוך עשרות עד מאות שקלים, זמן וטרחה תמורת עמלה ולעשות זאת ע"י בניית תמהיל חסכוני ונכון (בעזרת כלכלן) ומתן יתרון במו"מ מול הבנקים בהגשת בקשה קבוצתית.

לאחר שקיבלנו את ההצעה הכי טובה פניתי ל2 הבנקים שלפי טענתו של היועץ היו איטיים ויקרנים מכולם. משניהם קבלתי הצעות ראשוניות לפני מיקוח. טובות יתר משנים. וזאת בלי להציג את ההצעה של היועץ.

היועץ עדין טוען שההצעה שלו "הרבה יותר טובה". יש משהו שאני לא מבין או שזה שקר מוחלט? נא דעתכם המלומדת.

785 אלף מתוך 2 מיליון:

הצעה א'
214,000 ל30 שנה לפי P-0.5
100,000 ל15 שנה לפי P-1.3 (בהעברת חשבון)
250,000 ל13 שנה קל"ץ לפי 5.1%
251,000 ל30 שנה משתנה כל 5 שנים לפי 4.05

כל זה עם שנת גרייס. אותם אחוזים גם בלי.

הצעה ב'
260,000 ל30 שנה לפי P-0.7
525,000 ל14 שנה קל"ץ לפי 4.48%

בתנאי העברת חשבון 100 אלף מתוך הקלץ לפי 3.98%

תודה מראש!

מאיר וידר

Member
מנהל
נשמע שהיועץ לא נתן לך ערך מוסף

גם בניית התקציב והתמהיל לא מבשרת פה משהו ייחודי
בנוסף, מדובר בהתנייה של פריים בהעברת חשבון עו"ד כ שהערך המוסף פה נמוך
אני ממליץ לך לפנות לבניית תמהיל מותאם אישית ולא לייעוץ שיפרוס לך סכום גדול של המשכנתא ש-70% ממנה ל-30 שנים...
&nbsp
אם אתה שואל את דעתי המקצועית, זה נראה שנעשה לך פה ממש אבל ופגיעה משמעותית במשכנתא שלך
זה יגרום לך לתשלומי ריבית הרבה יותר גבוהים ולרמת ביטחון ויציבות כלכלית הרבה פחות טובה מאשר המשכנתא הקיימת שבנית לבד
&nbsp
כמו כן, אני לא מכיר לעומק את התיק, זה רק מהסתכלות ראשונית
וידר מאיר
מנכ"ל
ז'בוטינסקי 33
מתחם הבורסה רמת-גן
טלפון: 073-7294778
פקס: 03-6484778
דוא"ל: [email protected]
אתר: www.vider.co.il
דף הפייסבוק: www.facebook.com/vidermortgage

schmoo

New member
תודה רבה! שאלה נוספת

שלום מאיר,
תודה רבה על התגובה!
רק ליתר בטחון, ההצעה א' היא של היועץ.

שאלה נוספת אפ אפשר:
שנינו מפקידים לקרן השתלמות. הקרן של אשתי נפתחת בעוד 4-5 שנים. שלי בעוד 6 שינם. הסכום הכולל כ150 אלף. האם יש טעם לקחת 150 אלף מהקל"ץ ולהעביר למשתנה כל 5 שנים לא צמודה ואם כן מה לעשות עם זה שהקרן שלי נפתחת בעוד 6 ולא 5 שנים?

או עדיף להשאיר את זה כמו שהו (הצעה ב')

תודה רבה!

מאיר וידר

Member
מנהל
דעתי

כמו שרשמתי, אני לא מכיר לעומק את הפרטים אך נראה שההצעה שהיועץ בנה לך משמעותית פחות טובה מההצעה שבנית לבד
יועץ משכנתאות חייב לתת לך ערכים מוספים וכן לקצר לך את המשכנתא ולא להאריך לך ב-15 שנה את המשכנתא
&nbsp
לא הגיוני שביחס למה שבנית לפני, היועץ גרם לכמה מאות אלפי שקלים!!! להיפרס לתקופה של 30 שנה...
&nbsp
פשוט הזוי...
&nbsp
וידר מאיר
מנכ"ל
ז'בוטינסקי 33
מתחם הבורסה רמת-גן
טלפון: 073-7294778
פקס: 03-6484778
דוא"ל: [email protected]
אתר: www.vider.co.il
דף הפייסבוק: www.facebook.com/vidermortgage