נפגע בתאונה / שאלה בקשר לעבודה

tembelsama

New member
נפגע בתאונה / שאלה בקשר לעבודה

שלום רב , אני שואל פה בשביל קרוב משפחה שנפגע בתאונה . לאחר התאונה יש לו כאבים בכתף , גב תחתון , גב עליון וצוואר - רמות שונות אין שברים אבל הוא חש כאב וזה מפריע לו לעבוד . הוא עובד מחשבים ולמרות שהוא כביכול מסוגל לעבוד , הפגיעות (בינתיים כי אלו פגיעות טריות מי יודע מה יופיע אחר כך) מורידות את מהירות העבודה שלו לחצי . לפי ההסכם שלו (מלפני) עם מקום העבודה , הוא עובד על הפרוייקטים מהבית ושולח לעבודה דרך מייל . הוא כרגע במצב שבו הוא לא יודע אם לא לעבוד ולנוח או לעבוד - מיכיוון שהוא עובד לפי פרוייקטים אז למראית העין זה נראה שמקום העבודה יכול להפסיק לעבוד איתו בלי בעיה חוקית מיכיוון שהוא עובד לפי פרוייקטים וזה דיי דומה לאנשים שעובדים לפי משמרות או לפי שעות . בחוזה לא רשום שהוא עובד קבוע אלא עובד לפי כמות הפורייקטים שהם מוצאים לנכון לשלוח לו ( חשוב לציין שהוא רשום כעובד שלהם במס הכנסה והם משלמים עליו ביטוח לאומי וכו וכו) הדילמה פה היא - האם במידה והוא יסכים לקבל עוד פרוייקטים אז הדבר ישמש כנגדו בתביעת חברת הביטוח ? (אין פה מקרה של ביטוחיטיס , הבנאדם סובל מכאבים לא נעימים והשיקול היחד שלו זה הפחד מכך שהוא יאבד את מקום עבודתו (יפסיקו לשלוח לו פרוייקטים) במידה והוא יודע שהוא לא מסוגל לעבוד X זמן - הוא אינו יכול להרשות לעצמו לאבד מקום עבודה ולחכות ולראות מה יקרה עם חברת הביטוח למרות שהוא באמת נפגע בתאונה (היה בחדר מיון ואין שברים אך כנראה יש נזק שמאיט באופן משמעותי את קצב עבודתו ופוגע לו באיכות החיים ) אני מדגיש במידה והוא יבחר להמשיך לעבוד אז העבודה תהיה תחת כאב . האם המשך עבודה יפגע קשות בסיכוייו לקבל פיצויים מחברת הביטוח ?

עבודה במהלך תק' אי כושר מתאונה

שלום רב, אתה שואל, אם עצם העבודה בתק' אי הכושר מהתאונה פוגעת בסיכויי התביעה, ואני שואלת, מה זה "פוגעת"?. זכאות לפיצוי תמיד קיימת, כי מדובר בתאונת דרכים, אך מהו סכום הפיצוי- זה סכום שמשתנה מאדם לאדם, ומתבסס על הנתונים הספציפיים שלו, ובמקרה שלך, חלק מהנתונים הם כאלה שזה אדם, שלכאורה נראה, כי אין לו הפסדי שכר כי את שכרו יקבל בסוף. קרוב משפחתך צריך להמשיך ולהתנהל ולחיות על פי יכולתו, ולא בהתאמה לתביעה, כי הרי אם אדם ינסה לנפח תק' בהן הוא לא עובד, ובסוף יתברר שהוא יכל לעבוד אז לא יחשיבו את זה כאילו הוא לא עבד. לכן - התביעה תתאים את עצמה למה שאכן קרה בפועל, ולענייננו- אם הוא יכול לעבוד, גם אם זה במחיר איטיות אבל על מנת לשמור על מקור פרנסתו, זה מה שהוא צריך לעשות. אח"כ נדאג לתביעה מול חברת הביטוח. בברכה,

tembelsama

New member
תשובה

כנראה שלא הבברתי את המצב , הוא אינו מתכוון "לא לעבוד" - הוא קיבל 3 מנוחה ומקום עבודתו הולך לקראתו (למזלו הוא סיים 90% מהפרוייקטים אז אין לחץ) . דאגתו באה מזה שחברת הביטוח תטען כי הוא חזר לעבוד מייד לאחר ימי המנוחה/מחלה ותשתמש בזה נגדו . לדוגמא בין היתר כתף שמאל שלו כואבת מאד ולכן אני זה שכותב בשבילו את המייל הזה . שאלה נוספת היא - האם עצם העובדה שהוא עובד מהבית (וימשיך לעבוד מהבית) נותנת לו יתרון מול חברת הביטוח כי ככה אין עדים לצורה שבה הוא עובד ? שאלה נוספת היא , באיזה שלב צריך לשכור איש מקצוע שייצג אותו מול חברת הביטוח ? (התאונה קרתה לפני מספר ימים )

עבודה מהבית

שלום שוב, השאלה שאתה שואל היא שאלת הוכחה, אם הוא יצליח להוכיח שלמרות שקיבל שכר נגרם לו הפסד אז יופי. בנתיים - אני מבנה שמדובר רק בשלושה ימי מחלה, זה לא תק' שממש משפיעה לכאן או לכאן. ניתן לפנות לעו"ד , מרגע קרות התאונה ועד למיצוי תק' ההתיישנות. אין כללים בעניין, אבל מצד שני יש יתרונות לפנייה אל עורך דין בשלב הראשוני, ואז הוא גם מדריך, מסביר מה עתיד לבוא. בברכה,

למעלה