נפגע עבודה - שאלה דחופה!

yakov250

New member
נפגע עבודה - שאלה דחופה!

אבא שלי עבד קשה במשך 30 שנה כאזרח עובד צה"ל ובמהלך העבודה הוא נחשף לתנאים שהרסו לחלוטין את בריאותו והוא סובל מהרבה מאוד בעיות בריאותיות קשות: רגישות בדרכי הנשימה וגירוי בעור כתוצאה מחשיפה לחומרים רעילים, ירידה בשמיעה בגלל רעש מכונות והוא מתקשה מאוד ללכת בגלל שילוב של פריצת דיסק עם סוכרת וסובל בגלל זה מניורופטיה. בנוסף הוא סובל גם ממצוקה נפשית, דיכאון, חוסר שקט והתקפי כעס שהתחילו בגלל הטרדות קשות מצד עובד שהציק לו במשך שנים במקום עבודתו. כבר קרוב ל4 שנים הוא נמצא בטיפולו של עורך דין שתכל'ס לא עושה כלום, חוץ מלקחת ממנו כסף, קרוב ל20 אלף שקל, ולהפנות את אבא שלי לשלוח טפסים לביטוח לאומי שגם זה אבא שלי מתקשה לעשות. גם אני נכה וסובל מבעיות רפואיות קשות (מחלת ניוון שרירים) שמגבילות מאוד את תפקודי ואימא שלי נאלצת לטפל בשנינו למרות שהיא בעצמה חולה וחלשה. מה לעשות??

אי שביעות רצון מטיפול עו"ד

שלום לך, קשה לי לסייע כאשר אני לא מכירה את התיק, ולא יודעת אם, כהגדרתך, העו"ד באמת לא עושה כלום. אני מציעה לקבוע פגישת ייעוץ עם עורך הדין שלכם, שבה תשאלו אותו איפה עומדים כרגע הדברים, מה כבר נעשה, ולקראת מה פניכם מועדות, ולא תצאו עד שתקבלו מענה מלא לשאלותיכם. אם לאחר הפגישה עדיין ימשך התסכול אני מציעה לקבוע פגישות ייעוץ עם עורכי דין אחרים, ולשמוע מה דעתם המקצועית על התיק. אם תחשבו אז, ובהתאם ליעוצים שתקבלו, שאכן במקרה שלכם, העורך דין פועל לא כשורה ו/או לא כפי שהנכם מצפים ממנו לעשות, זאת לא חתונה קתולית, ויש באפשרותכם לבקש כי שירותי עורך דינכם יופסק, וכי תעברו לעו"ד אחר. בברכה,

yakov250

New member
השאלה היא האם זה חלק מהתהליך

לשלוח את אבא שלי למלא טפסים של ביטוח לאומי ולשלוח להם מסמכים? העניין הוא שקבעו לו אומנם נכות רפואית מסויימת אבל אין שום התייחסות לתאונות עבודה, ואפילו הבנתי שבביטוח לאומי אמרו לו "אתה לא שייך לנפגעי עבודה". כאשר אבא שלי ניסה לערער, איימו עליו בכתב שיורידו לו גם את דרגת הנכות שבממילא היא נמוכה מדי וגם ככה אבא שלי מתקשה מאוד עם השפה.

ממה שאתה כותב נראה שהטפסים הוגשו

לענף נכות כללית בביטוח לאומי, ולא לנפגעי עבודה. לפי מה שרשמת יש גם זכאות בנפגעי עבודה, אז זה קצת לא ברור לי, למה נכות כללית? אולי הוגשה תביעה לנכות כללית בגלל משהו אחר וצפויה תביעה נוספת לנפגעי עבודה. לגבי מילוי הטפסים, כן זה מקובל שהלקוח ממלא את הטפסים לבד, כי אם לא האופציה האחרת היא לשלם לעו"ד שידאג גם לזה. כמו שאמרתי, קשה לי מאוד לייעץ לך, כי מדובר בתיק שנמצא בטיפול עו"ד, ושאין בידך את כל הנתונים לגבי מה קורה שם. אני באמת ממליצה ללכת לשבת עם העו"ד ולדרוש תשובות. בברכה,

למעלה