נפגשנו היום עם הרב שלנו

הילית*

New member
נפגשנו היום עם הרב שלנו

הרב הוא מבנין שלם. בחור הסדר נחמד מאוד שהסביר לך איך הטקס מתנהל וגרם לנו להבין את הרעיון של הטקס ואת יופיו של הטקס. ממש היינו מרוצים. ישבנו אצלו שעתיים שלמות ממש בלי להשתעמם. הדבר היחיד שמבעס אותי זה שהוא ביקש שאשים משהו על הכתפיים בזמן החופה. זה אומר שאני צריכה ללכת בשביל לחופה עם צעיף בד או משהו.. איזה בעסה.

מזאלונה

New member
אולי הינומה זה מספיק

בחתונה שלנו היה רב מ"צוהר" שביקש רק שהכלה והאמהות תהינה לבושות בצניעות. השמלה שלי אמנם היתה ללא שרוולים, אבל ההינומה היתה ארוכה וכיסתה את הכתפיים. אולי זה יהיה מספיק?

מזאלונה

New member
אם הוא כבר דיבר על זה...

אני לא דיברתי עם הרב באופן אישי, אלא החתן, שיחייה. האמת היא שבמקרה שלנו עיקר הבעיה לא היתה הרב אלא סבא של החתן שהוא איש דתי. אולי תבקשי מהחתן לדבר איתו ולשאול אם הכתפיים מכוסות עם ההינומה, אם זה מספיק. איזו שמלה יש לך?

Sharon_1

New member
כשמדדתי שמלות המוכרת שמה עלי מין

צעיף כזה, אולי לקרוא לזה של, מהבד של השמלה. משהו עדין כזה ודי קצר (כמובן שיש גם ארוך) שבעיקרון נתפס על הידיים, אבל את יכולה לשים אותו גם על הכתפיים בזמן החופה ולהסתובב איתו בקבלת פנים. לדעתי הוא מקסים, ואני אשקול לקנות אותו בלי קשר למה שהרב יגיד.

*שיר

New member
זאת ההינומה שלי... של ארוך מבד...

כזה ששמים על הכתפיים אם קצת קריר ועל הראש בזמן החופה. אני חושבת שהינומה ארוכה יכולה להספיק. אני לא יודעת אם הייתי שואלת את הרב, אולי עדיף להציב בפניו עובדה בזמן החופה - ככה את מכסה את הכתפיים וזהו. אני לא מאמינה שהוא לא יחתן אותך בגלל זה!

הילית*

New member
אני רוצה לכבד אותו

אם זה מפריע לו והוא אומר את זה מראש אז אני רוצה לתת לו את הכבוד הראוי לו. אחרי הכל, הרב הזה הוא מבנין שלם, והוא עושה את עבודת הקידושין בהתנדבות, וזה כבר ראוי מבחינתי להערכה. מעניין אותי לדעת אם הינומה ארוכה (לא ארוכה מדי) שמכסה את הכתפיים היא מספיקה. אם לא, אאלץ לעשות מה שתמרה עשתה ולשים מען צעיף על הכתפיים.

*שיר

New member
בעיני צעיף על הכתפיים זה מאוד יפה

מאוד נשי ומאוד רומנטי.. כשהייתי אצל יאיר הוא נתן לי צעיף שיפון/אורגנזה מדהים לשים על הכתפיים והרגשתי כמו מלכה
זה יכול להיות שימושי גם אם בערב יהיה לך טיפה קריר (אחרי שהזעת בריקודים
) - בקיצור, אל תתבאסי יותר מדי, תבקשי מיאיר את הצעיף/של הזה וכולם יהיו מרוצים ...

הילית*

New member
נראה לי שזה מה שאני אעשה

דיברתי עכשיו עם בחורה דתיה מהעבודה שלי והיא אמרה לי שזה מה שצריך לעשות ושהינומה זה לא מספיק. אז יאלה, מדובר בסך הכל ברבע שעה של צניעות....

*שיר

New member
את צודקת ../images/Emo13.gif

אם את היית "מתנגדת למשטר" כמוני אז בטח מראש לא היית בוחרת בחתונה אורתודוקסית. אני למשל, לא מוכנה לקבל את הקטע הזה של הצניעות בשום פנים ואופן (ולראייה - השמלה שלי...) היות ובחרת בסוג החתונה שבחרת, הרי שסימן שאת לא בחורה "עצבנית" כמוני, אז באמת, רבע שעה של צניעות נשמע לי מחיר נמוך בשביל לעבור את זה בשלום.
אז קחי את זה בקלות, תתייחסי לזה כאל עוד משהו שצריך לעשות וזהו.

הילית*

New member
אז ככה (אם כבר נגענו בנושא)

חוץ מהקטע הצניעותי. הקטע הדתי בחתונה לא נראה לי כרגע בעייתי. עברנו את הרבנות די בסדר (ועד היום אני מסתכלת בחיוך על הפגישה עם הרבנית). מאחר ולקחנו רב, שהוא בחור הסדר מבנין שלם גם הקטע הטקסי לא נראה לי בעייתי. אפילו יפה. אם מסבירים את הדברים בצורה יפה כמו שנעשה עבורנו, הטקס אפילו יכול להיות דבר יפה ומרגש. אני יודעת שיש לי הרבה הסכמות עם הגישה הרפורמית, במיוחד באשר לשיוויוניות הטקסית בין בני הזוג אבל כרגע החתונה האורתודוקסית נראית לי ממש לא בעייתית וגם את הקטע של כיסוי הכתפיים אני לומדת לקבל בהבנה. אני מאחלת לכל זוג לעבור הדרכה כ"כ יפה על הטקס ומשמעותו, דבר שנעשה ללא כפייה.

*שיר

New member
טקס החופה הוא באמת דבר מיוחד

וזה מרגש הרבה יותר אחרי שמקבלים הסבר יפה ומעמיק על משמעויותיו. הרב שלנו גם נתן לנו הסבר ארוך על כל מרכיבי הטקס וזה היה ממש מאלף. דרך אגב, הטקס שלנו הוא כמעט אורתודוקסי לגמרי, למעט מרכיב השיוויוניות בטבעות ובקידוש. בכלל, אנחנו מאוד בעד מסורת, רק לא כזו שנעשית בכפייה. כלומר, אם הייתי יודעת שלאחד מאנשי המשפחה הקרובים משהו מפריע בטקס, הייתי עושה את המקסימום בשביל שירגיש בנוח. במקרה שלי, הכל עובר בשלום עד כה, אז אין לי דילמות, תודה לאל.

תמרה*

New member
אני לא רציתי לקחת את הסיכון

אמא שלי תמיד סיפרה בטראומה איך בחתונה של בת דודה שלי הרב אמר ברמקול: "אמא של הכלה, בבקשה לכסות את הכלה" לכן, מראש, בעליה לחופה חברה שלי שמה עלי את ה"צעיף רבי" הילית- היא שמה לי את זה כמו שיאיר מציע, על הידים וקשור מאחורי הגב, ועם ההינומה בקושי ראו את זה. בתמונות ממש לא רואים, וזה ממש לא הפריע לי

תמרה*

New member
לא רציתי לנסות אם לרב יפריע

אז מראש שמתי את הצעיף הצעיף שיאיר עושה מאוד יפה לדעתי, ובצורת הקשירה הזו הוא כמעט ולא נראה. ממש רק הכתפיים מכוסות. לדעתי חבל להיטרד מהנושא הזה שיכול להיפתר בצורה מאוד פשוטה. ממילא הצעיף עלייך רק כמה דקות (תאמיני לי שלא ממש ידעתי מה קורה איתי בדקות הללו. את החופה ראיתי רק בסרט, כאילו לא הייתי שם)

למעלה