נפגשנו עם מיילדת בבי"ח

נפגשנו עם מיילדת בבי"ח

קודם השתתפנו בסיור עם עוד אנשים ואח"כ דיברנו עם זו שאמורה ללוות אותנו אז זה מדהים איך בסיור ראיתי איך אנשים שם באים בגישה כמו שאני באתי ללידה הקודמת: מתי אפשר לקבל אפידורל, ואם הולכים לחדר הטיבעי - עדיין אפשר לבקש אפידורל? וכו' וכו' ממש נראה שהם חושבים שזה מן קסם שיש בו רק טוב ושום חסרונות... אני והבנזוג די היינו בהלם הבנו איך השתנינו בשנתיים וחצי האחרונות כל הזמן זרקנו interrupts של ההיפך - האם מעודדים יולדת כאובה לאפידורל? האם נותנים ביות מלא 100 אחוז? אילו תנוחות? יש לכם פיזיו וכולי... אח"כ ישבנו לבד עם המיילדת שם הסיפור היה אחר - הרגשתי שבגלל הפרוטקציות ובגלל שהיא תהיה איתי אז הכול הופך ליותר גמיש ויותר טיבעי: היא תעשה הכל בכדי שאתמודד עם הצירים ולא אצטרך משככי כאבים היא תעשה קומפרסים למנוע קרעים, לא תתערב לי במי תלווה אותי ללידה - אם אתן מבינות למה אני מתכוונת... יסכימו לי לביות מלא באמת - 24 שעות לא כמו שלאחרות (מסתבר שזה 9:00 - 21:00
) וכן הלאה... אז סה"כ ההרגשה שלא יעשו לי בעיות ויזרמו עם הרצונות שלי

אם פי 3

New member
נשמע שהיא הולכת מאד לקראתכם

שתי מחשבות עולות לי בראש - 1. עד כמה היא אוטונומית, ולא יבוא מישהו ויגיד לה שזה נגד הנהלים? 2. האם אפשר לקבל את הסיכומים האלו בכתב - נניח כ"תכנית לידה"? מנסיון של אחרות, ללא פרוטקציה אמנם, יש פער מאד גדול בין הנאמר מראש ("הכל אפשרי") לבין המתבצע בפועל (פתאום צצים ה"אבל"ים). הסיכום בכתב, נותן הגנה כלשהי. וטוב לשמוע שאת מרוצה.

אשכר ש

New member
יופי ../images/Emo13.gif

עכשיו מה שחשוב זה הרבה עבודה עצמית לקראת הלידה וחיפוש דולה. שמעתי הרבה המלצות על שרון ניב, שעושה עבודה עם נשים בעיבוד לידות קודמות והכנה רגשית ללידה הבאה. היה כאן גם אירוח שלה, את יכולה לקרוא אותו במאמרים, תחת קטגוריית "אירוחים בפורום". נשמע שאת בכיוון הנכון
.

עופריקה

New member
נשמע יופי ומוסיפה עוד שאלה

מי תיילד אותך במידה ואותה מיילדת לא תוכל להגיע? בקיצור מי מגבה אותה? סתם עוד שאלה למחשבה... לילה טוב

הילהל

New member
הסיור... כ"כ מוכר

ככה אנחנו הרגשנו בסיור. איזה מבטים משונים קיבלנו כשבעלי שאל אם מותר לעמעם את האורות ואם הם מוכנים גם לקבל לידה באור מעומעם (התשובה, דרך אגב - כן!). ובכלל, כשאת כבר "עם ותק" וכאילו מסתכלת על בני דמותך מהעבר, זה מוזר (היו הרבה שאלות של "מותר לי לתת מוצץ? מותר לי להגיד לכם לא לתת מוצץ? מותר לי להביא לו כובע מהבית?" והמיילדת בסבלנות אין קץ הסבירה להם כל פעם מחדש את העובדה המהממת שזה התינוק שלהם, ובגבולות הסביר מותר להם לעשות איתו הכל כהבנתם, הם פשוט לא קלטו את הרעיון שזה יהיה הילד ש-ל-ה-ם). מקווה שלא יהיה פנצ'ר עם המיילדת הזו. את חייבת תכנית כתובה, גם למקרה כזה.

sorry - no hebrew... one question

I'm at work with no hebrew... what am I supposed to do with this written birth program? do I give it to her? she has to read it? what if they don't read it? & just put it on the side??? how detailed should it be?

יש מצב להפגש איתה שוב?

כי אם כן, את יכולה לעבור איתה על תכנית הלידה שלך ביחד בפגישה הנוספת, וכך גם תדעי שהיא קראה אותה וגם תוכלו ללבן עניינים ביחד אם יהיה משהו שכן ניתן/לא ניתן/ לא הגיוני וכו'. ולדעתי - להביא איתכם לחדר הלידה כמה עותקים, שתוכלו לחלק לכל מי שתחשבו שזה חשוב בעיניכם שידע. ומבחינתכם, כמובן שחשוב לדעת בע"פ כל פרט ופרט בתכנית הלידה שתוכלו לעמוד על דעתכם ולבקש מה שמתאים לכם גם בלי להוציא ניירות באמצע צירים ולהתחיל לחכות שיקראו. עד כמה מפורט? כמה שאת רוצה. לדעתי כדאי לנסות ולצמצם למשהו כמו דף אחד, כי בכל זאת להתחיל לקרוא את מגילת אסתר כשאת כאובה עם צירים ומתמודדת זה לא עסק. תמציתי אבל לעניין - זה הכי חשוב.

עופריקה

New member
תכנית לידה

הרבה פעמים תכנית לידה באה כדי לעזור לך ולבן זוגך "לשים דברים על הנייר". דברים שחשובים לכם, דברים שלא תרצו לשכוח וכו'. אפשר להסתכל על זה מזווית של חוזה, דווקא בינכם לבין עצמכם. מה אתם מצפים/רוצים מהלידה הזו. גם אם הצוות לא קורא את הכל, הוא יכול ללמוד ולהכיר אתכם דרך המסמך - ולדעת שלפחות אתם, יודעים לקראת מה אתם הולכים. שקראתם, שאלתם, למדתם, ואתם רוצים שיעזרו לכם "להגשים" את כוונותיכם. אפשר לכתוב משהו תמציתי. נסי לכתוב לעצמך ותראי איך את זורמת עם זה. יש לך עוד זמן לכמה טיוטות...
ומצטרפת למה שרוני כתבה, אם תוכלי להפגש איתה שוב, ולהעביר לה את זה (יורת קרוב למועד הלידה, שיהיה מגובש ורענן).

../images/Emo24.gif נשמע נפלא!!!

האם מובטח לכם שזו תהיה המיילדת שלכם, ולא אף אחת אחרת? לפעמים יש לבתי החולים מין "סידור" כזה שאת יכולה לקבל מיילדת פרטית, אבל את לא יודעת על מי תפלי ומי תהיה במשמרת באותו הרגע... לגבי הביות - גם אם לפי המדיניות של המחלקה יש ביות משעה X עד שעה Y, עדיין מבחינה חוקית התינוק שלך והם לא יכולים לאלץ אותך לתת אותו לתינוקיה. ובכל מקרה, את יכולה לחתום ולהשתחרר מוקדם ולהיות בביות מלא ואמיתי אצלך בבית
.

ימי82

New member
אולי פיספסתי...

נשמע מעולה!!!!! ובגלל זה השאלות שלי: איזה בית חולים זה? איך את יכולה לדעת מי יילד אותך - אם הבנתי נכון זו מיילדת של הבית חולים לא'פרטית'. בגל אופן ממש נשמע מושלם (מבחינתי כי אני כנירא לא אלד בבית)

debby12

New member
מנהל
זו פרוטקציה ספציפית

ולכן מובטח לה שזו תהיה אותה המיילדת - היא כתבה על זה פה גם לדעתי עשויה להיות בעיה כי הפרוטוקולים של המוסד מחייבים את המיילדת הזו (זה גם עניין של אחריות מקצועית - בגללה לא יתנו לשום דבר לקרות בניגוד לפרוטוקולים המקודשים). לכן לדעתי מה שהיא מבטיחה עשוי להיות מוגבל פשוט בגלל המגבלות של המוסד - כמה אוטונומיה כבר יכולה להיות למיילדת במסגרת מוסד? סליחה אם אני עוכרת שמחות - אבל קחי את זה בחשבון מראש כדי שלא תתבאסי.

נכון אבל אני סומכת על כמה דברים:

1. שהיא באמת תנסה ושהיא מאמינה בטיבעי 2. אני אביא דולה שתחזק אותי ברגעים הקשים ואני אדע מראש שלפחות ממנה אני אשמע חיזוקים לכיוונים הנכונים 3. שאם אני לא מסכימה היא לא תיגע בי לא עם מספריים ולא עם אפידורל אחרת הם יסתכנו בתביעה - גם בעלי מוכן לעניין הזה והוא ישגיח בנוסף. זהו אין מה לעשות זה המקסימום שאני יכולה להשיג - אני עדיין מפחדת שכל התכניות ירדו לטמיון אני רק מקווה שנוכל לעמוד בזה ונעשה את זה על הצד הטוב ביותר... בואי נאמר שאחרי הרושם הלוחמני שעשיתי עליה כאילו אני לפחות אשת הדגל של הלידות הטיבעיות ביקום אז לא יהיה לה יותר מדי נוח לדבר אלי במילים לא יפות כמו אפידורל ועוד...

בוודאי - ישר הביתה ברגע שמישהו יגיד

לי לשים את התינוק בתינוקיה (איזה שם מזעזע למקום מזעזע) חייבת להוסיף שיש שם חדר הנקה בתינוקיה - וזה פשוט זוועה כיסאות הכי פשוטים שיש בלי משענות לידיים וחלקם שבורים - נראה כמו בתור לקופת חולים אין מצב שמישהי מצליחה להניק ככה שאלתי אותם (לא בגלל שיש לי כוונה לשבת שם אבל בשביל המסכנות שכן יצטרכו) איך לעזאזל הם מצפים מאמא להניק תינוק במשך שעה וחצי רצוף בכיסאות האלו אני זוכרת שכשירדן נולד אז בבי"ח ישבתי איתו שעות רצוף כי ככה הוא רצה ואין מלשות בגיל הזה... אז היא ענתה לי - למה שתצטרך להניק שעה וחצי רצוף? שכחתי - הם כנראה חושבים שהתינוקות שנמצאים שם יונקים ביעילות כמו תינוק בן שבעה חודשים...

debby12

New member
מנהל
השם המדויק הוא "צינוקיה" ../images/Emo67.gif

אינשאללה - מאחלת לך שהכל ילך טוב. נשמע בהחלט שיש לך את המיילדת "ביד" - וזה באמת חשוב. כעת, במסגרת הפורום החתרני הזה..., הוא הזמן להזכיר לך שאת יכולה ללכת הביתה מתי שבא לך. בעיקר כשאת כשאת לא אחרי אפידורל אז הרגליים מתפקדות
וזה אומר אפילו כמה שעות אחרי הלידה.... את לא חייבת כמובן. אבל אם בא לך לארוז את הינוקא וללכת להניק עם הכריות הכיפיות והנקיות של הבית (בלי לחשוב בכלל אם ירצו או לא ירצו את חברתו בצינוקיה) - את יכולה לעשות את זה. ואת זה אני מציינת כי כבר קראתי על כאלה שהצוות הפחיד אותן ש"אסור" וש"זה לא חוקי" ושלל קשקושים בנוסח זה. או גם ש"את לא יכולה בלי מכתב שחרור" (הם יכולים לשלוח אותו אליך אחר כך הביתה....) אה ובאמת למה להניק שעה וחצי כשאפשר לתקוע בקבוק סימילק בעשר שניות? <זהירות ציני...>

../images/Emo6.gif מהפה שלך לאלוהים ולאללה ביחד

ויודעת שיש לי עוד המון הכנה עצמית ושל הבעלול כי אם כל הכבוד כמה שהיא והדולה וכל העולם ירצו ליילד אותי טבעי - אם אני לא באמת מוכנה שומדבר לא יעזור ואני אזריק לעצמי אפידורל... ואני עדיין מלאה בלחצים ופחדים מהכאב ועוד לא עיבדתי את זה מספיק... אז יש עוד עבודה אבל בהחלט מרגישה מחוזקת מיום ליום

debby12

New member
מנהל
באמת עוד יש עבודה... לא נורא לפחות

את במקום הנכון. בואי נתחיל בשיעור מבוא לסמאנטיקה
. אף אחד בעולם - לא דולה ולא מיילדת - לא "יילד" אותך. *את* הולכת *ללדת* (בגוף פעיל ולא סביל - גם תחבירית וגם מהותית), יכול להיות שילוו את הלידה *שלך* מיילדת/דולה/רופא. אבל אף אחד לא *יילד* אותך.

עופריקה

New member
וגם, רוצה להוסיף

אף אחד לא יחליט בשבילך. בטח ובטח שלא דולה
זו הלידה שלך ההחלטות שלך הגוף שלך זה היה שיעור ההמשך לסמנטיקה, ההמשך למבוא

למעלה