נפגשנו עם מיילדת

tamarama

New member
נפגשנו עם מיילדת../images/Emo9.gif

איזה כיף היה! הבנזוג השמיע מילים קסומות על לידת בית שכמעט אכלתי אותו, ובכלל, הפתיע אותי בצורת הראייה שלו את המיילדת (אני מכירה אותה מקודם). היא היתה כה חביבה ושקטה, שנינו פשוט ידענו שזה מה שאנחנו צריכים, בחיים ובלידה. היא שאלה אותי למה אני מצפה ממנה בליווי (כי אני בשלב מאוד מוקדם - שבוע 14) ועניתי "אי של שפיות" (ההריון התחיל עם רופא שנורא רצה שיהיה לי CMV ולא ניתן היה לבלבלו עם עובדות). על הלידה עצמה דיברנו רק בקושי ולעומת זאת כבר מהפגישה הראשונית הזו יצאנו עם תובנות לגבי הלידה הקודמת. בקיצור, הרגשה שאנחנו במקום טוב. היא אמרה שיצא חוק שכיום כל לידת בית צריכה חתימה של רופא או נוטריון (?!) לאישור שהילד שלנו. שמעתי שיצא השנה משהו כזה, אבל שנוגע ללידות ללא מיילדת, לידות בזק, או גניבת תינוקות. וחוצמזה לא ברור לי איך חוק עובר כל כך מהר, אבל היא התעקשה שזה חוק ולא איזו תקנה. מישהו?

צימעס

New member
נתקלתי בזה.

למיטב הבנתי, אם את מזמינה רופא לבדיקה אחרי הלידה, הרופא יתן לך פתק שהתינוק שלך. ליתר בטחון, ניירות של US-ים (את תעשי?) יעזרו.

May first

New member
סעיף 6 לחוק מרשם אוכלוסין

קובע: 6. (א) הודעה על לידה שאירעה בישראל תימסר לפקיד רישום תוך עשרה ימים; ההודעה תימסר על ידי האחראי על המוסד שבו ארעה הלידה, או – על ידי הורי הילוד, הרופא והמיילדת שטיפלו בלידה – אם אירעה במקום אחר; ההודעה תכלול את פרטי הרישום של הילוד ופרטים אחרים שייקבעו בתקנות, באישור ועדת הפנים של הכנסת. (ב) אירעה לידה במקום שאינו מוסד וטיפלו בה רופא או מיילדת, יצורפו להודעה כאמור בסעיף קטן (א) תעודת רופא או תצהיר מטעם המיילדת, לפי הענין, בדבר היותה של אם היילוד אמו הטבעית. (ג) (1) אירעה לידה במקום שאינו מוסד ולא טיפלו בה רופא או מיילדת, יצורפו להודעה כאמור בסעיף קטן (א) כל אלה: (א) תצהירים מטעם הורי היילוד בדבר היותה של אם היילוד אמו הטבעית; (ב) אישור רפואי, שניתן בידי רופא מוסמך על מעקב אחר הריון, שנערך החל מהשבוע ה-28 להריון; (ג) אישור רפואי, שניתן בידי רופא מוסמך אשר בדק את אם היילוד בתוך 48 שעות מהלידה. (2) בהעדר אישור רפואי כאמור בפסקה (1)(ב) או (ג), יצורפו להודעה כאמור בסעיף קטן (א) תוצאות בדיקה גנטית להורות שנערכה בהתאם להוראת סעיף 3(ד) לחוק מידע גנטי, התשס"א-2000, לשם קביעת היותה של אם היילוד אמו הטבעית. (ד) בסעיף זה – "מיילדת" – מי שמורשית לעסוק ביילוד לפי פקודת המיילדות; "רופא מוסמך" – רופא שהוא בעל תואר מומחה ביילוד ובגיניקולוגיה שניתן לו לפי פקודת הרופאים [נוסח חדש], התשל"ז-1976, או רופא מוסמך המתמחה, לשם קבלת אותו תואר, במוסד רפואי מוכר בפיקוחו של רופא בעל התואר האמור. מקווה שהועלתי >עוברתורח<

mise

New member
לא הבנתי איך זה קשור.

כלומר, אם את יולדת עם מיילדת, את לא צריכה אישור חתימת נוטריון או רופא (נוטריון? נוטריון?! בחייאת! מה זה קשור? אולי האינסטלטור גם יכול לתת לי אישור לצורך העניין?). הבנתי נכון?

צריך להגיע תוך 10 ימים מהלידה

לרשום כאשר מלווים במכתב מהמיילדת ואישור כי יש לה רישיוןם בתוקף צילום של כל מעקב ההריון אם יש אולטראסאונד הם מצלמים . חשוב להגיע עם כל הפרטים כי אחרת הם לא רוצים לרשום. ואל תיבהלי פשוט תהני תחיכי והכל יהיה בסדר.

mise

New member
ממתי החוק הזה?

צילום של מעקב הריון? אני לא עושה שום מעקב אצל איש. בלידה האחרונה הגעתי כעבור חודש וחצי עם אישור מיילדת בלבד.

עד כמה שאני יודעת החוק נכנס

לתוקף ביונאר השנה. יש מקומות שמקפידים יותר ויש שמקפידים פחות. כאשר הלכתי לפני חצי שנה לרשום במשרד הפנים ת"א ביקשו ממני את כל האישורים האלה. כאשר בלידות הקודומות לא הייתה כל בעיה. לגבי המעקב זה עוד הוכחה שהיית בהריון . הפעם בטעות המיילדת שכחה לצייד אותנו במכתב כי היא מוסמכת, למרות שמכירים אותה, ולמרות ולמרות עד שלא הגיע פקס עם התעודה לא נרשמנו. זה מה שקורה שאנשים טובים רוצים לעשות סדר בחוק הלידות בבית, ועושים סדר בדרך שלהם.. מקווה שזה ערימת הקשיים האחרונה שיערימו עלינו. שנה טובה

mamadan

New member
מאיתנו לא ביקשו מעקב הריון

וטוב שכך כי לא ממש עקבו אחריו.. נרשמנו לפני חודש, והבלאגן חוגג- אין להם מושג ירוק מה הנהלים.

rnati

New member
גם שלי אמרה לנו את זה

אבל גם אמרה שעוד לא קרה שביקשו את זה במשרד הפנים ואם נצטרך היא תביא לנו. לא היינו צריכים.

mamadan

New member
רק אם זו מיילדת לא מוסמכת

אז את צריכה להיבדק ע"י רופא נשים תוך 48 שעות. אם היא מוסמכת (כלומר יש לה רשיון של משרד הבריאות), אז מספיק מכתב מהמיילדת.

tamarama

New member
אז זהו, שהמיילדת המוסמכת אמרה את זה

גם אני חשבתי עד כה שמדובר רק במקרים שאין טופס חתום על ידי מיילדת מוסמכת. האמת היא שזה לא מלחיץ אותי, סתם נשמע לי...מוזר.

mamadan

New member
באמת מוזר

יש בילבול רציני בנוגע למשרד הפנים. גם הם עצמם לא ברור להם מה הנהלים... בהצלחה!

למעלה