נפחות ברזל - שאלות ותשובות

נפחות ברזל - שאלות ותשובות

היי. היום גיליתי את הפורום במקרה, ומקווה אולי לתרום למי שמתעניין... בין יתר עוונותי, אני נפח ברזל, די ותיק בתחום, שגם מעצב ויוצר אומנות שימושית. כאיש מקצוע אני יודע שרב הציבור לא מבין את ייחודה של הנפחות, ולא מבין בעבודות ברזל ופלדה. אם יש למישהו שאלות כלשהן בתחום, אשמח לענות ולהסביר. (למה אין אייקון של פטיש??)

av_i_va

New member
דוקא יש ../images/Emo166.gif

רק שלך - הוא לא כל כך יעזור. קח במקום זה פרח
כברכת ברוך הבא. שמחים לראותך אתנו. נשמח כמובן לראות עבודות שלך ולהפנות אליך שאלות. אני יודעת שבשנים האחרונות יש התעוררות בנושא הנפחות ואף נשים החלו לעוסק בכך.

אורלי99

New member
לי יש שאלה ../images/Emo88.gif

לפני בערך שנה וחצי, למדתי נפחות אצל אחד מגדולי הנפחים בארץ. הבעיה היא שאין לי איפה לעסוק בזה (אני גרה בת"א). אתה מכיר במקרה נפחיות באזור המרכז, שמאפשרות לאנשים לבוא ולעבוד בסדנא שלהם??? תודה

לצערי לא... זה עניין צפוני..

באופן מוזר, יש מעט מאד נפחיות באיזור המרכז. אני אישית מכיר רק שלש, כאשר אחת מהן מסחרית לחלוטין (בעצם ממוקמת בתוך מפעל מתכת גדול), ושנייה שייכת למישהו שלא אוהב מבקרים... לא ברור למה, אבל רב הנפחיות בארץ הן באיזור הצפון. בין חדרה לחיפה יש להערכתי בין 10 ל-14 נפחיות. משהו באויר, אני מניח. גם כאן, קשה למצוא מקום שניתן לעבוד בו על בסיס אקראי, או כ"אורח". צר לי שלא יכול לעזור בעניין הספציפי הזה. איל.

למעלה