נפח לחצי מרתון-עזרה בבקשה

Michal Peri

New member
נפח לחצי מרתון-עזרה בבקשה

אני רצה כבר שנתיים בין 10 - 12 ק"מ , השתתפתי שנה שעברה בריצת 10 ק"מ בירושלים ,ורצתי עם חברה בריצת ההכנה של רונה, את החצי מרתון בשנה שעברה .
בשישי הקרוב , אני ארוץ את החצי , ובאימונים הגעתי כבר לנפח של 16 ק"מ , הרוב בעליות (אני גרה באזור משופע עליות). האם נפח זה מספיק? מתי מומלץ לרוץ "מסכמת" ?

חג שמח , צבעוני ופורימי לכולכן !
תודה !!

קיץ 2011

New member
תשובה לא מקצועית

לפני החצי בתל אביב, הריצה הכי ארוכה שלי היתה 16.5
זה בהחלט הספיק לי (הריצה עברה בקלות ורצתי בזמן שלא חלמתי עליו אפילו, לטובה...)

בהצלחה ותהני!

tamark4

New member
אהלן

בהצלחה, ניפגש (או שלא, יהיו שם עוד כמה אלפי אנשים...)
אל תרוצי מסכמת השבוע, תעשי גג 12 ק"מ ותנוחי כמה ימים.
אני בטוחה שאת יכולה לסיים חצי מרתון , יש כל מני גישות לגבי נפח רצוי החל מהמחמירים מאוד (50 ק"מ בשבוע) ועד בית הילל שמסתפקים בהרבה פחות.
אני בטוחה שיש לך בסיס טוב ומספיק, תהני !

Michal Peri

New member
תמר , מרגיעה ונוסכת ביטחון כמו תמיד..

אין עלייך !! טוב לשמוע דעה כזו , אני נחשפתי רק למחמירות יותר , אני בהחלט אאמץ את ההמלצה למנוחה כמה ימים לפני ,.ו...אם לא נפגש בירושלים , אזי סביר להניח שנתראה
כבר באימוני ים ...שוב , תודה !!

2run

New member
בעקרון זה אמור להספיק

אני לא יודעת כמה רצת נפח שבועי (כי זה גם חשוב) אבל אם המטרה היא רק לסיים סביר להניח שתצליחי.

בהצלחה והנאה מרובה

2run

New member
אמור להספיק לך

omaopa

New member
יתכן ומאוחר מידי אבל במידה ולא...

קודם כל, מה שיש זה מה שיש.
אין זמן לעשות תיקונים בשלב זה ובוודאי שלא לעשות עוד ריצה ארוכה שרק תשפיע לרעה על המרוץ עצמו.

בנוסף (ובניגוד לתמר) אני לא ממליצה לך לעשות גם ריצה של 12 ק"מ השבוע.
על הנפח שאת נמצאת בו וביחס לארוכות שלך עד עכשיו, גם זה יהווה סוג של ארוכה ומאמץ ארוך מידי שעלול רק להוסיף תשישות ולא לסייע בהתאוששות.

השבוע הזה כדאי להתרכז בהתאוששות שזה אומר בעיקר ריצות קלות (אפשר לעשות קצת איכות עד מחר במידה וזה לא איכות מטורפת) ולהוריד בהדרגה את הנפח.
צריך בשבוע המרוץ מצד אחד לשמר כושר ומצד שני לא לצבור עייפות. זה אומר כן לרוץ, לא יותר מידי.

על הקילומטרז' שציינת, הייתי ממליצה לך להישאר בתחום ה-8 ק"מ/50 דקות (מה שבא קודם), ובריצה האחרונה שלך לפני לרוץ אפילו פחות. מספיק רק כדי לא להגיע למרוץ עם הרגשת חלודה.

ו.... יהיה בסדר!!
מקסימום, תאטי כשצריך

בהצלחה!

Michal Peri

New member
באה בעיקר לכיף..וגם

לכבוד יום ההולדת של בעלי , הבטחתי 21 ק"מ ב -21 לחודש ,ביום הולדתו . לא מתכוונת להתאבד על המירוץ הזה , באה בעיקר כי ירושלים..יפה לרוץ בה
, ומאוד נהניתי שנה שעברה בריצת ההכנה שאירגנת , למרחק של החצי

omaopa

New member
סבבה לגמרי! וחן חן!

עדיין ממליצה לא להגיע למרוץ במצב של עייפות.
גם בריצת סבבה וללא התאבדות זה בכל זאת חצי מרתון ולא מהקלים כך שזה ירגיש יותר נעים בסך הכל אם את רעננה.

בהנאה ונתראה בסאקר!

למעלה