נפטרה מעצבת הבובות אסתר פקר-קוגן

האמנית אסתר פקר, מבכירות המעצבות הלכה לעולמה

אנו מבכים את מותה של האמנית אסתר פקר, מבכירות המעצבות לתיאטרון בובות בארץ ומשתתפים בצערה של משפחתה.
יהי זכרה ברוך

נפטרה מעצבת הבובות אסתר פקר-קוגן

אסתר היתה בוגרת מצטיינת של המכון לתיאטרון, מוסיקה וקולנוע בסט. פטרבורג.
עיצבה בובות ותפאורה ליותר מארבעים הצגות בתיאטרוני הבובות העירוניים של: סט. פטרבורג, איבנובה, אופה, וירוסלבל, וולגדה וטיבליסי. כמו כן עיצבה בובות לסרטי אנימציה. בעלה, יצחק פקר, עבד כשחקן בובנאי בהצגות שונות.
בני הזוג פקר עלו לארץ בשנת 1979 לארץ ועבדו תחילה בתיאטרון הבובות של אריק סמית. בשנים הראשונות בארץ יצרה אסתר פקר בובות, תפאורה ומסיכות לתיאטרון לילדים ולנוער, להצגה "כיפה אדומה" ולהצגות אחרות. יחד, העלו בני הזוג, הצגות בתיאטרון שהקימו שנקרא "תיאטרון החלון".
במסגרת התיאטרון החיפני "בית הגפן" יצרו בני הזוג פקר מספר הצגות בשיתוף עם שחקנים ערבים, חלקן הועלו בכפרים ערבים ובשפה הערבית.
אסתר יצרה את הבובות להצגה "מספורי יאנוש קורצ'ק" בתיאטרון העירוני חיפה, בשנת 1985 הוזמנו להצטרף לתיאטרון "הקרון" בירושלים, במסגרתו העלו יותר מעשר הצגות, לילדים ולמבוגרים.
אסתר פקר יצרה יותר משלוש מאות בובות תיאטרון.

ציוריה של אסתר עתירי הדמיון וההשראה מתארים בובות תיאטרון וסצינות הומוריסטיות ואכספרסיביות מעולם תיאטרון הבובות. כשמתבוננים בציורים רואים לא רק את פרטי הדמויות, אופיין ומלבושיהן, אלא את היחסים הנרקמים ביניהן. הסצינות מלאות חיים ותנועה, כל מה שאין בבובות העומדות לראווה, קיים בהצגה כאשר יצחק מעניק להן נשימה ונשמה.

את הבובות יציבה מחומרים פשוטים: בד, ספוג, עיסת נייר. הבובות מופעלות בצורה ישירה, הן שילוב של בובת מקל וכף יד הבובה.

במוזאון לאמנות תיאטרון הבובות בחולון מוצגות בובות וחלק סקיצות לבובות התיאטרון שנעשו ברוסיה ובארץ, ובובות מהצגות לילדים ולמבוגרים.

יהי זכרה ברוך.

תהא נשמתה צרורה בצרור החיים

אני מקווה שהיא מוצאת שלווה ורוגע במקום בו היא נמצאת עכשיו.
זיכרונה וזיכרון הבובות והתפאורות שהיא יצרה וההצגות שהיא לקחה בהן, ישארו איתנו ובזיכרוננו תמיד

הפורום, אני וכולנו משתתפים בצער הבעל והשותף ליצירה, הבובנאי יצחק פקר, בני המשפחה, תיאטרון הקרון וכל שאר הבובנאים שהכירו או עבדו לצידה ולכל הצופים שזכו ובוודאי עוד יזכו גם אחר לכתה, לצפות ולראות את הבובות,התפאורות ושאר היצירות שלה שימשיכו לקום לתחייה על הבמה.

משתתפת

בצער המשפחה וכל משפחת תיאטרון הבובות.
שלא ידעו עוד צער.
תרומתה היתה רבה ,
הסגנון שלה היה מובהק ומובחן
והיא תחסר לכולנו.
תנצבה

lobsterphillip

New member
אסתר פקר קוגן, אמא שלי

אני רוצה להודות בשם המשפחה למנחמים הרבים שהגיעו, שכתבו, שחשבו עליה ועל פועלה האדיר. היא העשירה לא רק את עולמינו, אלא גם את עולמם של אלפי ילדים ומבוגרים שצפו בהצגות בכיכובן של הבובות והתפאורות שיצרה. תודה לכם.

למעלה