היום בוויקיפדיה: "1135 – הנרי הראשון, מלך אנגליה נפטר ללא יורש...." - עדיין לא הבנתי מתי נוקטים לשון נפטר ומתי - מת.
האם בזכות היותו מלך הוא "הועלה" לדרגת נפטר?
האם בזכות היותו מלך הוא "הועלה" לדרגת נפטר?
והרי החדשות: לא רק שכולם מתים בסוף, אלא שכולם נפטרים – גם יהודים וגם גויים. הגיע הזמן לחסל אחת ולתמיד את התיקון הלשוני השגוי והמעצבן לפיה "יהודי נפטר, גוי מת"
מעולה. הארת את עיניי!!אין פה "דרגה" רק משלב; "נפטר" פירושו "נפטר מהעולם", דהיינו "מת".
קישור לערך במילון ההווה באתר האקדמיה ללשון:
נִפְטַר_פועל - האקדמיה ללשון העברית (hebrew-academy.org.il)
והסבר מורחב בבלוג אפילו עז (haoneg.com)
העלית שאלה מעניינת ביותר, שהרבה קולמוסים נשברו בעניינה. תוכל לראות כמה התייחסויות מעניינות בקישורים הבאים (כדאי גם לקרוא את התגובות שבקישורים אלה):היום בוויקיפדיה: "1135 – הנרי הראשון, מלך אנגליה נפטר ללא יורש...." - עדיין לא הבנתי מתי נוקטים לשון נפטר ומתי - מת.
האם בזכות היותו מלך הוא "הועלה" לדרגת נפטר?
בשום מקום לא אמרתי שחייבים לקבל את הפרשנות 'החדשה'. אמרתי רק שהיא הפכה לעובדה בקרב אלו שכן מקבלים אותה. כלומר היא חלק מהמציאות כיום. גם אם לא הייתה כזאת במקורות.כשמייחסים למילה הקשר דתי (מתאימה רק ליהודי) ודאי שמשנה אם המשמעות הזאת מעוגנת במקורות או טענה עממית מודרנית. האפשרות השנייה היא שזו אינה מסורת יהודית אלא נטייה של דוברים מסוימים בלבד, וממש לא חייבים לקבל אותה אם לא רוצים. כמובן, מי שאינו חש בנוח לומר "נפטר" על גוי, אינו חייב.
מרגע שהייתה כאן (או בהפניות) התייחסות לשאלת המקורות, העובדה שזה לא משנה כל כך, בעיני רלוונטית.אלמלא הייתה מציאות קיימת לא היינו דנים בה מלכתחילה... אבל שאלת למה זה משנה, אז הסברתי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.