נפיחויות

נפיחויות

אני בן 50 ואני סובל מנפיחות קשה. הפסקתי לאכול מוצרי חלב אבל הנפיחויות ושחרור הגזים לא פסק. לפעמים מדובר בתגובה מיידית של הבטן כלומר 3 דקות לאחר הביס הראשון כבר מופיעה התחושה, ולפעמים זה הנפיחות "מחכה" 3-4 שעות מרגע הסעודה עד שהיא מציקה וגורמת להפלצות. לא מצאתי שום תזונה שלא גורמת לנפיחות. מה יכול להיות?

ינוקא1

New member
זו חולשה של מערכת העיכול.

כדאי לראות מטפל. לחלופין או בנוסף , כדאי לשנות תזונה. כפי שהמלצתי לידידינו בשרשור ליד - הורדת מוצרים עם קמח או מוצרים עם סוכר יכולה להיות צעד נהדר בכיוון הנכון. אם אתה רואה שהפסקת מוצרי חלב לא שינתה כלום , כנראה שאין לך רגישות אליהם וזה לא נורא אם תאכל מהם במידה (למרות שבמצבים מסוימים של קור במערכת הם לא מומלצים , אך את זה כבר צריך לאבחן מטפל). אם הפסקת מוצרי החלב הביאה לשיפור , אז תמשיך עם זה.

נפיחות

היי מוישה, אני חושבת שכדאי ללכת למטפל ברפואה סינית בצורה מסודרת, שיוכל לעשות שינויים בתזונה, להיעזר בדיקור ואם יש צורך גם בצמחי מרפא. אבחון דרך מחשב היא כמובן קשה, ולא נכונה, מה גם שיכולות להיות הרבה אפשרויות שגורמות למצב שלך. הנכון הוא ללכת בצורה עקבית למטפל שיוכל לעזור לפתור את הבעיה. בהצלחה.

ללכת למטפל

יעל שלום תודה. אבל אני לא יכול להוסיף למטפל נתונים על מה שכתבתי כאן. בן אדם 50 פחות או יותר בריא, שכל תזונה, כ ל ס ו ג י המזון שהוא מכניס לפיו לאחרונה גורמים לו נפיחויות כבדות ולכך שהוא נאלץ לשחרר גאזים בכמויות.

טיפול

היי מוישה, אתה יכול להוסיף הרבה, לאו דווקא ברמה המילולית.
עצם זה שמטפל ברפואה סינית רואה אותך, עושה אבחנת דופק, אבחנת לשון, שואל אותך עוד שאלות מסביב, כל אלו יכולים לתת מידע רב למטפל. ממליצה בחום.

ravitzon

New member
בנוסף לכל מה שהמליצו לך פה

לעיתים יש גם קשר לעישון או שינה בפה פתוח שמכניסים אוויר לקיבה אבל כמובן שכדאי לפגוש מטפל לתשאול מקיף, דופק .... בהצלחה
רווית פניגזון רפואה סינית יפו, יבנה 050-8824185

טיפול יעזור

שלום משה, אולי לך אין מה להוסיף אך אני כמעט בטוחה שלמטפל יש מה להוסיף לך.. אין כמו פשוט ללכת ולטפל, דיקור, וגם צמחים יכולים מאוד להועיל בעיניי. נכון, תזונה זה אולי העיקר פה, אבל לא הכל, חפש לך מישהו קרוב... בהצלחה .

eyalshpringer

New member
טיפול בנפיחות

שלום משה, לפעמים מטרתו של הטיפול בתזונה איננה רק מציאת אותם רכיבי מזון בעייתיים הגורמים לך לתחושה לא טובה אלא מתן רכיבי מזון המשפרים את המצב וכרגע אינם נוכחים. ישנן קבוצות שלמות של מזונות ותבלינים המשפרים את תפקוד מערכת העיכול, את הפריסטלטיקה(תנועת המעיים), ממתנים את רגישות מערכת העצבים למזון העובר במעי, מזונות המשפרים את מצב הפלורה של חיידקי מערכת העיכול, נוגדי טפילים, מזונות המגרים הפרשת מרה אשר יש לה תפקיד מרכזי בתפקוד העיכול ועוד. קיימות גם נקודות להתייחסות העוסקות בדפוסי האכילה, שילובי המזון ואופן הבישול. מבט של איש מקצוע הבוחן את הדברים מבחוץ יכול להאיר לך נקודות שלא חשבת עליהן. בברכה, אייל שפרינגר.

ממה להמנע, את מה צריך לצרוך

תודה אני שאלתי את רופא המשפחה מה לא רצוי לאכול מבין המזונות שאני בולס, וגם מה כן כדאי מבין המזונות שטרם הכרתי, והוא לא מצא להמליץ על שינויים לא בקטגוריית הכן ולא בהוצאת מיני תרגימא משגרת היום שלי. אני לא מבשל אלא אני מניח לחומוסאים המדופלמים לרקוח את התבשיל היומי שלי.

נקודת מבט שונה

מוישה, רפואה מערבית עובדת באופן שונה מרפואה סינית, ולכן האימרה "דברים שרואים משם לא רואים מכאן" (או שזה הפוך?...) לחלוטין תופסת כאן. תכלס- אם אתה באמת מעוניין לטפל בעניין הנפיחות, ההמלצות כאן כולן מצביעות לכיוון אחד- ללכת למטפל ולפצוח בסדרת טיפולים שיוכלו לעזור לך להתמודד עם המצב. בהצלחה, יעל

למעלה