נפיחות בברך

snowe

New member
נפיחות בברך

אני בגיל 46 לפני שנתיים טופלתי אצל אורטופד בגלל נוזלים ברגל שאב לי 3 פעמים את הנוזלים והזריק חומר לתוך הברך אחרי 3 הטיפולים פתאום יצאו לי פסוריאסיס ברגל ואז הופנתי לראומטולוג קיבלתי טיפול במשך שנה של מטאטרקסט ואחרי הפסקה של 6 חודשים שוב חזרו לי הנוזלים לברך. חזרתי ללראומטולוג ושוב התחלתי את המטטרקסט אחרי ששאב לי את הנוזלים אבל הפעם לא הזריק לי חומר לרגל והינה כעבור חודשיים שוב התמלאה לי הרגל בנוזלים. האבחנה היהיתה פסוריאסיס ארתריתיס אבל לאור כל הדברים באתר אני רואה שבמקרה של דלקת פרקים ארתריטיס יש כאבים בפרק... ולי אין כאבים רק(לצערי) הגבלת התנועה בברך וקשה לי להפעיל את הברך בצורה רגילה ומיום ליום היא מתמלאת יותר ויותר בנוזלים ואני חוששת שאצטרך שוב ללכת ולהוציא את הנוזלים דבר שהינו מזיק לברך ברצוני לציין שאין לי בעייה במפרקים אחרים, אין לי חום, כל הבדיקות הרפואיות תקניות מלבד קצת אנמיה IRON והמוגלובין 11.5 האם הדיאגנוזה נכונה? האם אין לי בעייה אחרת? האם אני צריכה טיפול אחר? למי עלי לפנות? הספור נמשך כבר 3 שנים. אני מצטערת על אריכות המכתב אבל הרגשתי שאני צריכה לתאר את כל הדברים על מנת שיהיו ברורים יותר אתך הסליחה תודה

דלקת בברך

את מתארת מצב של דלקת במפרק הברך כשיש לך ברקע פסוריאזיס- אכן האבחנה הסבירה ביותר היא פסוריאטיק ארתריטיס אשר לעיתים מתמקדת במפרק אחד בלבד - במידה ואכן אין מפרקים אחרים מעורבים, הטיפולים דווקא צריכים להיות בעיקר בהבט המקומי - את מרמזת שהוצאת נוזלים והזרקה לברך מזיקה - סברה זו אינה מבוססת- למעשה, הרבה יותר מזיק להשאיר את הנוזלים בברך כי מופרשים לתוכו חומרי דלקת שונים אשר מזיקים למפרק- הדבר עוד יותר נכון אם את מרגישה מוגבלות בברך - יש הכרח בטיפול מהיר לפני שיתפתח שינוי בברך עצמה - לגבי הכאבים, תחושת כאב היא עניין מאד סוביקטיבי - העדר כאב אינו שולל דלקת אלא מצביע על סף כאב גבוה. לסיכום- הרושם שלי הוא שכן רצוי לחזור על ניקור והזרקה למפרק - אם זה לא יספיק, קיימות אופציות טיפוליות מקומיות נוספות - אם אכן אין מעורבות נוספת, יתכן ואפשר להמנע מטיפול במטוטרקסט. בהצלחה !

למעלה