נפיחות (דלקתית?) בעצם ה pisiform / hamate

MajinMagic

New member

שלום,

לפני כיומיים התחילה לי נפיחות שבאה "משום מקום" בעצם ה pisiform ביד (תמונות מצורפות). התחיל כרגישות מאוד כואבת למגע ולהתנגדות בFlexion + Ulnar deviation וגם ב Flx + Abd of 5th finger, מהר מאוד התווספה הנפיחות, אודם, חום וכאב גם במנוחה. (VAS 4 במנוחה , VAS 7 במגע / בהתנגדות בינונית)

במשך הזמן האחרון אני מטפל במשחת וולטרן וכל שעתיים מטפל בטכיקת R I C E (עפ"י הפרוטוקול) אך זה לא עוזר יותר מדי..

אין לי מושג מאיפה זה הגיע, אני בן 27, אמנם מתעסק בספורט אבל לא התאמנתי כבר 3 שבועות, לא נפלתי, לא נחבלתי, לא בלמתי דבר, זו לא היד בה אני כותב, אמנם מקליד ב2 הידיים אך לא מניח אותן על השולחן (אלא את המרפקים /אמות) , לא אחזתי במשהו כבד מדי בשבוע האחרון..
אני סטודנט לפיזיותרפיה ומכאן הידע שלי לגבי האנטומיה ושיטות הטיפול המאוד בסיסיות לדלקת אקוטית, אשמח להסבר מורחב ממומחי הפיזיותרפיה בפורום.

יש למישהו רעיון?
תודה מראש!

שלום
לחץ על האזור יכול לגרום לעיתים לסימפטומים שאתה מתאר.
אני ממליצה לך לעבור הערכה/ בדיקה אצל פיזיותרפיסט כדי לעשות אבחנה מבדלת בין בעיה שרירית/ עצבית או מפרקית.
ייתכן ויהיה צורך בעבודה על רקמה רכה באיזור או US מקומי כדי להפחית את הסימפטומים באזור.
רפואה שלמה

תגובה

שלום,
ייתכן ומדובר בבעיה של TFCC- triangular fibrocatilage complex,
לעתים יכול להיות קשור באופן עקיף לחוסר איזון שרירי סביב האמה ושכ״י על רקע בעיית עמ״ש צווארי או בעיה מקומית. לדוגמא: במידה וקיימת בעיה ב C6-7, תיתכן חולשת שרירים באספקט הרדיאלי וכתוצאה יהיה פיצוי ע״י השרירים באספקט האולנרי, יווצר עומס יתר בנק׳ האינסרציה של השרירים, ובאיזור הדיסק האולנרי.
על כל פנים, גש להתייעצות אצל אורטופד וכמובן לפיזיותרפיה, רצוי פיזיותרפיסט עם הסתכלות יותר הוליסטית.
בברכה,
אריאל מלמדוב,
פיזיותרפיסט מוסמך.

MajinMagic

New member
תודה רבה על תשובותיכם

אריאל - נתקלת בבעיה כזו מתישהו? לצערי זה נפל לי על לו"ז מבחנים ואין לי רגע לנשום כדי לבדוק את זה (מאמין שאתה זוכר איך זה..)

מעבר לנפיחות שנמצאת סביב כל ה pisiform, הרגישות והכאב הם בעיקר לטראלית לעצמות, אפשר לומר בחלק הלטראלי-שטחי שבין העצם ואינפריורית (פחות דיסטאלי) . רק נגיעה קלה מקפיצה את הכאב..

בכל אופן תודה, אבדוק את זה בזמן הקרוב.. .מקווה...

יום טוב!.

זו לא תופעה שכיחה

יצא לי לטפל במישהו עם בעיה דומה (במידה וזה מה שאמרתי) לפני הרבה מאוד זמן, זו לא תופעה שנתקלים בה כל יום..
עפ"י מה שאתה מתאר, מאוד יכול להיות שאכן מדובר בדלקת חריפה באיזור ה TFCC, אך על סמך תיאור לא ניתן לקבוע.
נסה בינתיים לטפל סימפטומית עם תכשירים אחרים כגון swiss relief/Radian B, בד"כ יותר יעיל מוולטרן ותעשה whirpool עם מים פושרים.
אתה כותב ביד הזו..?אולי בגלל ריבוי המבחנים והתקופה הזו אתה מאמץ יותר מדי את המקום..
לדעתי, כדאי לבדוק לא רק מקומית אלא גם עמ"ש צווארי ולפנות לפיזיותרפיסט טוב שיבדוק לך איזורים יותר מרוחקים שיכולים היו לתרום להיווצרות הבעיה,
us ו tens לא מספיק.
בברכה,
אריאל מלמדוב.

שלום,
אני לא חושבת שיש להסתבך יותר מדי עם השערות.
בתור סטודנט אני מציעה לבדוק את האפשרות להיבדק או להתייעץ עם האחראים על התחום באוניברסיטה, אני בטוחה שיעזרו.
אני בספק לגבי מעורבות פרוקסימלית. הנפיחות היא מקומית ויש להניח כי היא מצביעה על סימן אובייקטיבי מקומי. ללא ספק כאשר מדובר בכאב כרוני יש לבדוק ולטפל מרכזי כולל מערכת סימפטטית. אני לא רואה הקשרים ביומכאניים של חוסר איזון שרירי לבעיה שלך.
בהצלחה!

רז

MajinMagic

New member
זה גם כיוון המחשבה שלי + -

הספקתי בינתיים לעשות צילום US שאכן ראו עודף של "נוזלים" באיזור וכן לאורך גיד ה Flx Digiti Minimi
(זה מחזק את זה שהכאב העיקרי מתרחש במגע ישיר והתנגדות לתנועת FLX של האצבע)

עוד בירורים בהמשך. ואשמח לעדכן, גם בשביל שיתוף ידע :)

תודה רבה!

הרשי לי לחלוק עלייך

שלום רז,
כל פיזיותרפיסט עובד בצורה קצת שונה,
אני עובד בשיטה מאוד ייחודית המתייחסת לכל הגוף כמכלול שמשלבת בתוכה הרבה גישות טיפול מנואליות ולא מנואליות,
ולפיה פתולוגיות המתרחשות בגוף אינן קורות סתם כך ללא סיבה (כאשר לא מדובר בטראומה),
כמעט כל בעיה אורטופדית- בלט דיסק, tennis elbow, OA וכו' היא אוסף של גורמים תורמים והפרעות מכאניות
המתרחשות בגוף האדם, הגוף מבצע פיצויים על מנת לתקן את ההפרעות עד לנקודה שכבר לא מצליח, שם מתרחשת
הפתולוגיה. לדוגמא: בעיה של plantar fasciitis עשוייה להתרחש עקב פרונצייה מוגברת בגלל הפרש באורך רגליים על רקע
בעיה בירך, האגן, עמ"ש מתני ו/או בעיה מקומית בכף הרגל (pes planus מולד למשל)- הרגל ה"ארוכה" יותר תצטרך לעבור פיצוי ע"י השטחת הקשת בנסיון "לקצר" אותה, תיווצר מתיחת יתר של הפאסציה ובסופו של דבר כאבים. אם המקור לבעיה הזו היא עקב חוסר איזון של מפרק האגן, טיפול מקומי לא יספיק, אחרת הבעיה עלולה לחזור, או להופיע בכלל במקום חדש, כגון ירך, ברך וכו'.
בעיה בעמ"ש מתני, לרבות פריצת דיסק עשוייה להתרחש כפיצוי על הגבלה בירך, אם תהיה הגבלה ב-flx/IR בירך בזמן ביצוע
flx בגב, הגוף יבצע פיצוי, וכדרך הטבע, התנועה תתבצע במקום שבו קיימת הכי פחות התנגדות. במקרה הזה הגב התחתון,
עם הזמן תיווצר מיקרו-טראומה ובסופו של דבר טראומה. על כן, במקרה הזה, טיפול מקומי בגב לא יועיל משום שההגבלה בירך תמשיך לאלץ את עמ"ש המתני לפצות בתנועת הכיפוף לפנים והעומס יימשך.
בפתולוגיות של גפה עליונה, בחלק רב מן המקרים, tennis elbow,golfer's elbow,carpal tunnel syndrome וכו', הבעיה מקורה בחוסר איזון שרירי מקומי על רקע אסימטריה באיזור צווארי, זה לא אומר שלא קיימת בעייה מקומית!
תיתכן דלקת מקומית כתוצאה מעומס מתמשך כפיצוי על איזור אחר שלא מתפקד כראוי.
במקרה הספציפי הזה, ייתכן שלבחור יש חולשה במיישרי שכ"י ובאלה שאחראים על radial deviation, והתוצאה תהיה
עבודת יתר של האנטגוניסטים והיווצרות דלקת מקומית.
אין כלל קשר למעורבות סימפטטית, זה לא CRPS.
כל פתולוגיה שמתרחשת ללא טראומה ניתן (עפ"י הקינזיולוגיה היישומית) להתייחס אליה כאל כרונית כי התנאים להיווצרותה היו קיימים הרבה זמן לפני היווצרותה ועל כן הטיפול האופטימלי יהיה כמובן שילוב- שיכוך כאב מקומי (פיזיותרפיה קלאסית "קונבנציונלית"), איתור שורש הבעיה וטיפול שם-מנואלי+תרגילים ממוקדי מטרה לתיקון האסימטריה מבחינת מנח המפרקים והפעילות הלא מאוזנת של השרירים הרלוונטיים.
את מוזמנת להכנס לדף הפייסבוק שלי ולעיין אם זה מעניין אותך- אריאל מלמדוב פיזיותרפיה.
בברכה,
אריאל.

למעלה