נפיחות תת-לסתית

Digale

New member
נפיחות תת-לסתית

אחר הצהריים טובים, לפני כשבוע התנפחה לי בלוטה מתחת ללסת (וכנראה גם בצוואר) באופן משמעותי, ובעקבות זאת הלכתי למיון. מבדיקות שערכו לי (בעיקר דם) העריכו שמדובר בהתנפחות של בלוטת הלימפה כתוצאה מהתקררות שבוע קודם לכן (ערכי ה- Lymphocytes וה- Eosinophils היו נמוכים מהנורמה, וערכי ה- Neutrophils גבוהים). נערכה לי גם ליתר ביטחון סרולוגיה לבדיקת מחלת הנשיקה, שהתבררה כשלילית. כעבור יומיים-שלושה הנפיחות ירדה כמעט לחלוטין, מלבד גולה קטנה שעוד ניתן לזהותה. לאחר אכילה הגולה מתנפחת וכעבור מס' דקות קטנה שוב. מקריאה שעשיתי באינטרנט נראה כי מדובר בחסימה בבלוטת הרוק דווקא, ולא בבלוטת הלימפה. ברצוני לברר האם אבחנה זו עשויה להיות נכונה? האם הגיוני שתהיה נפיחות גדולה בבלוטת הרוק שנעלמת כמעט לחלוטין כעבור יומיים? ובמקרה ואכן מדובר באבן בבלוטת הרוק, האם יש צורך לבצע טיפול כלשהו (גלי קול, אנדוסקופיה או כירורגיה) או שהדבר עשוי לעבור מעצמו? במקרה ואכן נדרש טיפול, מהי דחיפותו? תודה מראש לכל עונה על השאלות.

הגדלת בלוטות הלימפה

התאור אופייני להגדלת בלוטות הלימפה ולא לבעיה חסימתית של בלוטת הרוק, כך שנראה שאתה זקוק למעקב ובדיקה של הבלוטות אצל רופא המשפחה. במידה ואכן הגדלת הבלוטות בנסיגה, ומדובר בהגדלה תגובתית לזיהום חולף ( כמו ברוב המוחלט של מקרים אלו), אין צורך בטיפול מיוחד פרט למעקב. בברכה

למעלה