נפילה בחדר מדרגות בבית משותף - יש ביטוח צד ג'

J o r g e

New member
נפילה בחדר מדרגות בבית משותף - יש ביטוח צד ג'

מה עושים ?? אבא שלי (בן 81) נפל בחדר המדרגות שבביתו, בניין 4 קומות עם מעלית, היתה הפסקת חשמל בכל הבניין וכשהגיע הביתה החליט לעלות במדרגות. נעזר במעקה אך למעקה יש הפסקות בגלל דלתות הדירות וכן בגלל המעלית. לאחר עליה של קומה אחת, חושך מוחלט , עזב את המעקה ולצערי לא מצא את המשך המעקה , אלה מצא את עצמו נופל מטה. שבר 3 צלעות ומתח רצועה בכתף. מתברר כי יש ביטוח צד ג' לבניין (ועד הבית היה מספיק חכם כדי לעשות ביטוח לכל מקרה שיהיה). מה עליו לעשות ולמי צריך לפנות בכדי להגיש תביעת ביטוח. האם ניתן לפנות לבד או מומלץ להתייעץ עם עורך דין. תודה על תשובתכם. ג'ורג'

נפילה במדרגות

שלום רב, מאחלת החלמה מהירה, עולה פה שאלה של אחריות, שכן אי אפשר לצפות מבניין עם דירות ומעלית שיהיה מעקה רציף לכל אורך חדר המדרגות. שאלה גם למה הייתה הפסקת חשמל, שכן ככל שלא באשמת הבניין, הרי שאין לבניין אחריות בגינה - עד היום לא נתקלתי בבניין מגורים עם תאורת חירום, אז רוב הסיכויים שלא סביר להטיל אחריות על הבניין שלכם בשל היעדרותה. ככל שלא הייתה שם איזה שהיא שלולית או מדרגה שבורה או כל מכשול אחר שבאחריות הבניין לטפל בו, ואשר הכשיל את אביך, אני מתקשה לארות פה אחריות של הבניין. כמו כן, כמובן יטענו לאחריות של אביך, אשר בגילו, החליט לעלות במדרגות בחושך מוחלט ולא הזיק מישהו לעזרתו. לצערי, ככל שאביך אינו עובד, אין לו הפסדי השתכרות ומדובר בהפסדים בשל עלויות הטיפולים הרפואיים והוצאות, עזרה בשכר ממטפל צמוד [ככל שיוכח, כי אינו יכול לטפל בעצמו בשל התאונה] או הפסדי הכנסה של בני משפחה שעזרו וכן פיצוי בגין כאב וסבל [מחושב בהתאם לאחוזי נכות בניכוי מרכיב גיל]. כן, צריך לבחון את הפוליסה, על תנאיה כדי לבדוק אפשרויות תביעה. מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום, כי כמו שאתה רואה יש פה הרבה נקודות מאתגרות. כמו כן, ישנו אגף הסיוע המשפטי לשם ניתן לפנות לצורך קבלת ייעוץ ראשוני ובחינת זכאות לייצוג משפטי מטעמם. רפואה שלמה http://www.justice.gov.il/MOJHeb/SiuaMishpati/

ומוסיפה

שלום רב, ראשית הייתי בודקת אם הפוליסה חלה על תושבי הבית או רק על אנשים אחרים. בברכה,

J o r g e

New member
ראשית תודה על תשובתכן

דיברתי עם פקידה של משרד סוכן הבטוח, לא היזדהתי, אמרה שביטוח צד ג' כולל גם את דיירי הבניין. לשאלתי מה לעשות במקרה כזה , היא אמרה שיש לשלוח בפקס את כל הניירת הראלונטית כולל מכתב הסבר . אני חושש כי במידה ואתחיל את התהליך עם עורך דין אזי סיום התיק יהיה לאחר זמן ארוך יותר מפניה ישירה, כמוכן, כפי שציינתם, עו"ד יאלץ לפרט ולהתמודד עם מקרה גבולי, לאומת פניה ישירה בה אפשר לפרט פחות ואולי לסיים יותר מהר. האם אני בכיוון או בכל זאת כדאי להתחיל תהליך משפטי עם עו"ד שמתמצא במקרים דומים ??

ראשית תודה על תשובתכן

שלום רב האמת , אי אפשר לדעת, בעניין הזה אין כללים ברורים וזה משתנש ממקרה למקרה. קחי בחשבון שסוכן הביטוח הוא שלוחו של חב' הביטוח, אז הוא חייב לקבל את כל הפרטים על מנת להעבירם לחב' הביטוח. אני מתכוונת לכך שאל תצפי שאחרי מכתב עם פניה ישירה, תקבלי הצעה לפיצוי... בברכה,

למעלה