נפילה מכיסא - עילה לתביעה?

שלום רב. אשמח לקבל חוות דעת על מקרה שקרה לי בגינו נפצעתי ברגלי. לפני כחודשיים אימי התקינה מזגן חדש של חברת "טורנדו" בסלון הבית. בסיום ההתקנה הדריך אותה המתקין של טורנדו על השימוש במזגן ונעשתה בדיקה שהוא מקרר כראוי - הכל עבר בשלום. כמה ימים לאחר מכן, ביום שבת בצהרים, התכנסה כל המשפחה לארוחה משותפת. כשהגענו נוכחנו לדעת שהמזגן של טורנדו אינו מקרר אלא אף פולט אויר חם. בנסיוננו לפתור את התקלה ניסינו להפעיל מספר פונקציות בשלט כולל לחיצה על כפתור איתחול. בשלב מסויים השלט הפסיק להגיב לפקודות ואילו המזגן החל לפלוט יותר חום ממוקדם. בלית ברירה, לאחר שלא היה ניתן לכבות אפילו את המזגן דרך השלט, ניסיתי להגיע לשקע החשמל הגבוה (צמוד לתקרה ליד המזגן עצמו) כדי לכבות את המזגן ממקור החשמל וזאת ע"י עמידה על כיסא ששימש את פינת האוכל של אימי. מיד לאחר שנעמדתי עליו, הכיסא נשבר ובורג שנחשף החוצה מהמסגרת פצע אותי לאורך כל השוק השמאלית ברגל (מעל הקרסול עד כמעט הברך) וחתך אותי חתך עמוק מאוד עד לעצם הרגל שנחשפה לעיני כל משפחתי. מיד לאחר מכן אחי הזניק אותי לתחנת מד"א הקרובה שם ביצעו בי חבישה ראשונית ולאחר מכן הפנו אותנו בדחיפות לבי"ח על מנת לטפל בחתך. לאחר מספר שעות בבית החולים עברתי סידרה של 15 תפרים ברגל. לאחר מספר ימים התברר לי שכאשר אימי הזמינה טכנאי שיבוא לבדוק את המזגן, התברר שלא היה גז במנוע (מזכיר שהמזגן היה חדש מהקופסא) והטכנאי של טורנדוטען שכנראה מי שהתקין את המזגן לא ביצע את העבודה כנדרש והתרשל בחיבור הצינורות מהמנוע ליחידה שבסלון, ולכן, בזמן ההתקנה המזגן עבד אבל לאחר כמה ימים הגז התנדף לחלוטין. לאחר שהוא מילא את הגז שוב, כעבור כמה ימים, התגלתה תקלה מכנית במזגן. טכנאי נוסף שהגיע בדק וקבע שיש להחליף חלק פנימי שכשל. אימי בכעסה על ההתנהלות הכושלת של חברת טורנדו דרשה להחליף את כל היחידה ולא להתחיל לתקן לה חלקים במזגן שנקנה חדש. בסופו של דבר החברה הסכימה לאחר שהטכנאי סיפר לממונה עליו על סיפור פציעתי שקרה בעקבות הנפילה מהכיסא. עד כאן המקרה. שאלתי היא: 1> האם ניתן להחיל אחריות לפציעתי על חברת טורנדו? 2> האם הרשלנות של החברה בהתקנת המוצר היא משהו שאני יכול לטעון בבית משפט בבואי לדרוש פיצוי על פציעתי? 3> יש תקדימים בנושא? אחריות עקיפה? 4> האם יש מניעה מלתבוע את חברת הביטוח שביטחה את הבית של אימי או אפילו הביטוח הפרטי שלי לפני הגשת תביעה מול חברת טורנדו? אודה על התשובה.

שלום רב, 1. לא. 2. לא 3. לא נתקלתי בכאלה. 4. אין מניעה ואף רצוי לעשות כן. בנוסף, אני רוצה לציין שצריך לבדוק מקור הכסאות, ויתכן שניתן לתבוע את היצרן בגלל מוצר פגום, שם האחריות מוחלטת וזה המקום המתאים לתבוע. בברכה,

עילת תביעה

שלום רב, בכל הקשור לתביעה בהתאם לפוליסה של הבית, עלייך לבדוק את התנאים המפורטים בפוליסה, שכן ככל שמדובר בפוליסה לביטוח נזקי צד ג', יהיה עליך להראות, כי לא התגוררת בביתה של אמא שלך. יתרה מכך, ישנם סייגים נוספים לאחריות בהתאם לפוליסה מסוג זה, לפיהם מאחר והמבוטחת היא אמא שלך, הרי שכפי שלא היית תובע את אמא שלך, כך גם מנוע מלתבוע את חברת הביטוח שלה. אבל כאמור, כל פוליסה ותנאיה ויש לעיין בתנאים המפורטים ברשימת הפוליסה כמו גם בג'קט הפוליסה.

למעלה