נפילה מניידת מ.ד.א

רותיא1

New member
נפילה מניידת מ.ד.א

בני בן ה-16 המתין לביתי שתרמה דם בניידת מדא כשהוא עומד על המדרגות של הניידת, לפתע החליק ונפל על הראש, איבד את ההכרה, יצא לו דם מהאוזן. הוא הובהל לבית החולים ואושפז לטיפול והשגחה למשך 3 ימים. אני מבקשת לדעת האם יש לי אפשרות לתבוע את הבטוח החובה של הניידת, או לתבוע רשלנות ממדא. אבקש ייעוץ. תודה

נפילה מניידת מ.ד.א

שלום רב, מדוב במקרה לא רגיל עפ"י ההגדרות, ולכן מאוד חשוב לדעת מהם הפרטים המדוייקים. האם הנפילה ארעה בזמן כניסה או ירידה מהרכב, האם הרכב חנה במקום מותר או אסור, מהי סיבת הנפילה, וכו'. על פניו, ומהנתונים המאוד חלקיים שבשאלה, נראה כי אין מדובר בתאונת דרכים ולכן אי אפשר לתבוע את ביטוח החובה אבל כאמור יתכן והתשובה תהיה גם חיובית. אני ממליצה , לגשת בדחיפות ליעוץ משפטי מסודר אצל עו"ד מומחה, היות ומקרים כאלה, אינם מקרים רגילים, וצריכים לבחון אותם באופן מקצועי. בברכה,

virtualawyer

New member
יש לבדוק היטב את כל נסיבות האירוע

על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים תאונת דרכים מוגדת כ"מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה; יראו כתאונת דרכים גם מאורע שאירע עקב התפוצצות או התלקחות של הרכב, שנגרמו בשל רכיב של הרכב או בשל חומר אחר שהם חיוניים לכושר נסיעתו, אף אם אירעו על-ידי גורם שמחוץ לרכב, וכן מאורע שנגרם עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו או מאורע שנגרם עקב ניצול הכוח המיכני של הרכב, ובלבד שבעת השימוש כאמור לא שינה הרכב את ייעודו המקורי; ואולם לא יראו כתאונת דרכים מאורע שאירע כתוצאה ממעשה שנעשה במתכוון כדי לגרום נזק לגופו או לרכושו של אותו אדם, והנזק נגרם על ידי המעשה עצמו ולא על ידי השפעתו של המעשה על השימוש ברכב המנועי". (ויש עוד הגדרות רלוונטיות). הגדרה זו לא סתם ארוכה ומסובכת אלא גם משמשת בסיס לפסיקה רבה המפרשת את המושגים הכלולים בה ולכן יש להתייעץ עם עורך דין העוסק בתחום.

דרושים פרטים נוספים

שלום רב, לשם בחינת המקרה יש לקבל פרטים נוספים ומדויקים יותר באשר לנסיבות התאונה. יחד עם זאת, במידה ורכב מד"א שימש אך כזירה, הרי שנסיבות המקרה אינן עומדות בתנאי הגדרת תאונת דרכים או החזקות הקבועות בחוק. במקרים אלה, יש להגיש תביעה כנגד מבטחת החובה לבית המשפט על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים וכן לצרף לתביעה גם את מד"א בעילה של עוולת הרשלנות (ככל וישנה לכן יש לקבל פרטים טובים ונוספים) ולתת לשניים להילחם בינהם בבית המשפט מי מבינהם צריך לשלם. מאחר ולא ברור האם מדובר בתאונת דרכים, אסור לקחת סיכון. אנא העבירי פרטים מדויקים, רפאל

למעלה