נפילה

liron m

New member
נפילה

כבר עברו כמעט ארבעה חודשים מאז המקרה העצוב שלנו. ונדמה שהכל בסדר. אני אומנם בבית הרבה, מכיוון שפוטרתי די בתחילת ההריוןאבל היה לי חשוב מיד עם צאתי מבית החולים למצוא עיסוקים. כך שאני עובדת יום אחד בפרויקט במשרד החינוך ועוד יומיים בשבוע מתנדבת בבית ספר קרוב לבית. אבל הכאב גדול ולא נותן מנוח. איזה תחושה נוראית של תסכול, של כישלון אל מול כל ההצלחות של החברות מסביבי. רגשות האשמה מצד אחד, והכעס והקנאה מהצד השני. מה אומר לכם, לפני כמה ימים התברר לי שחברה טובה נוספת נמצאת בהריון עכשיו. כאילו יש אנשים שעבורם להיות בהריון וללדת זה לא בעיה בכלל. כמו במטה של קסם הם נכנסים להריון מתי שהם רק מחליטים וכמה שאני לא אוהבת אותה ומנסה לפרגן אני מוצאת את עצמי בוכה מול המחשב שתי דקות אחרי שסגרתי איתה את השיחה ואמרתי לה כמה שאני שמחה בשבילה. התחושה הקטנונית הזאת שזה לא פר, ועכשיו תורי אז מה לא יכולת להתאפק קצת, מציפה אותי ולא נותנת לי מנוח. ומצד שני מי אני בכלל שארחם על עצמי לאור כל הסיפורים הגרועים בהרבה של בנות שבקושי מצליחות להרות אחרי טיפולים קשים של הפריות. חברות שלא עברו אובדן הריון מאוד מנסות לעודד ולא ממש מצליחות. נדמה שעם כל הכוונה הטובה והאהבה הגדולה שלהן אלי, הן לא מצליחות להבין עד הסוף שיש נפילות מתח הרבה פעמים אפילו שביום יום הכל נראה בסדר גמור, כאילו שמתי את הכל מאחורי. בנוסף בעלי יצא היום למילואים לחודש ימים כך שאני לגמרי לבד בבית הזה שלנו. ההורים שלי גרים באנגליה והחברים עסוקים במשך השבוע. כבר הייתה איזו תחושה טובה של תקווה, כי אנחנו מנסים להרות שוב והמחזור איחר לי בשבוע אבל ביום שישי הגיע. כל כך קשה עם כל הלחץ הזה שבגללו בוודאי איחר המחזור וגם התקצר ליומיים. בקצב הזה אין פלא שאנחנו לא מצליחים להרות שוב. אני מנסה להכין את עצמי לכך שזה יקח הרבה זמן עד שזה יצליח שוב, כי אני מכירה שני מכרים של הפלות ולקח להן כמעט שנה עד שהצליחו שוב להיכנס להריון. וכל זה כנראה בגלל לחץ שמשפיע לא טוב על כל המערכות. אז זהו. אין כאן שום חדש. אני יודעת שהרבה כתבו דברים דומים לאילו בפורום לפני ואני מתנצלת על החזרות . אבל בכל זאת כתבתי כי יש לי צורך גדול לא להיות עם כל המחשבות והבכי הזה לבד.

לירון

לירון שלום. את לא צריכה להתנצל על מה שכתבת, ובטח לא על כך שהדברים כבר נכתבו בעבר. דווקא בשל העובדה שכל אחת מבנות הפורום כבר חוותה זאת, אנו יודעות כמה חשוב לפרוק, לא להשאיר את הרגשות האלה רק אצלך, לבד. נכון שאת הרגשות האלה לא את "המצאת" אבל הם שלך עכשיו ועכשיו את צריכה אותנו ולכן אנחנו כאן. אני יודעת שאני לא מחדשת לך בכך שרק מי שהייתה שם יודעת, כל כך קשה להבין זאת מבחוץ ולכן עם כל הכעס שיש לי לעיתים על אנשים חסרי רגישות, אני גם יודעת שהכוונות של רובם טובות, הם פשוט לא יודעים לנסח זאת. טוב עשית שמצאת לעצמך עיסוקים, אך נראה לי שהבדידות התנפלה עליך בסיועו האדיב של צה"ל ולכן רציתי להזכיר שאנחנו כאן. ועוד דבר קטן: האם בכל זאת עשית בדיקת הריון? האם המחזור שלך כבר היה סדיר ועתה השתבש או שמן ההפלה הוא עושה בעיות? המתח בטח לא מוסיף לסדירות ואי הסדירות בטח לא מוסיפה לרוגע. קל להגיד לך להרגע, זה פשוט לא מציאותי ולכן אם חושבת שמשהו בסיסי בגופך השתבש אולי כדאי לפנות לרופא ואחרי שתשללי דברים גופניים תהיי מעט יותר רגועה. יש כאלו שהרות מהר אחרי הפלה ויש כאלו שההפך. אני מאמינה שלכל גוף יש את קצב ההתאוששות שלו, עדיין, קשה לנו מאוד לחכות בסבלנות אמיתית שזה יבוא. אני רק יכולה להגיד לך שמתי שהוא זה יבוא. חיבוק גדול לך מאיתנו ושמרי על עצמך ועל האיש במילואים פילה סגולה.

karen01

New member
לא פייר

את אומרת שזה לא פייר - ואת כל כך צודקת. היה תורך להצליח והן "גנבו" לך אותו - את זה אני מכירה טוב במיוחד... אני הרגשתי לגבי אחת כאן בעבודה שהכל, אבל הכל הלך לה חלק, שהיא כאילו לקחה לי את החיים - שזו היתה תקופת הפריחה והחיים שלי והיא לקחה לי אותה. המסכנה לא ידעה מה להגיד לי ואיך לדבר איתי, ובמשך חודשים רבים רק לראות את הבטן שלה יכל להרוס לי את היום. לפני שבועים היא ילדה - כמובן לידה טבעית ולא קשה מדי, בלי צרות וסיבוכים, וכל מה שיכולתי לחשוב עליו היה "איזה כיף שאני כבר לא אצטרך לראות אותה ואת הבטן שלה". היום אגב ביקרתי אותה - דבר שהצלחתי לגרום לעצמי לעשות רק לאחר הסקירה שלי ורק עם עוד אנשים. כמובן שהיא כבר נראית כמעט בגודל המקורי ואין לה משבר אמהות... ועדיין, עם כל השמחה החדשה שיש בי, לראות אותה עם התינוק מייד מעלה את המחשבה על הילד שלי שהיה צריך להיות עכשיו בן חודשיים וחצי. על האמהות הזו שכל כך יפה עליה, והיתה אמורה להיות "שלי". נכון שיש נשים עם צרות יותר גדולות - גם טיפולים וגם הפלות (יש עוד הרבה צרות אפשריות), אבל זה לא אומר שלך לא כואב ושאסור לך לבכות ואפילו לרחם על עצמך. קבלי את עצמך עם הרחמים האלה ועם החוסר-מושלמות הזו - כן, את מקנאה, את כועסת, אבל לא בגלל שטויות. בגלל כאב איום ונורא. מה שאני מנסה להגיד לך זה שיש לך מספיק להתמודד איתו גם בלי רגשות האשמה. את בטח לא רוצה שיהיה לאחרים רע, רק שזה לא יכאיב לך כל כך. זה הכי טבעי בעולם. קרה לך משהו נורא ואיום וקורע, ובלי שום סיבה של טוב ורע - פשוט סתם, ובאמת קשה להתאושש מזה. אין לדעתי מה לעשות עם זה חוץ מלכאוב. אפשר לנסות להימנע ממפגשים עם נשים בהריון, גם אם הן חברות, גם אם הן לא יבינו - כבר הסכמנו שאי אפשר להבין בלי ליפול. אם נוכל לעזור לך בתקופת המילואים - רק תגידי. אולי אפילו אפשר להיפגש - אם את מאיזור הצפון? ובטוח שאפשר לכתוב והכל. קרן.

sivanori

New member
ככה זה.

הנפילות העמוקות האלה - אפשר להשתגע. בין הלידות שלי לא הלכתי לבריתות ולא דברתי הריון עם אף אחד. כל פעם שזה עלה השחלתי איזה עקיצה וזה סגר ענין. היחידה שיכולתי לדבר איתה זו חברה שלי שעברה שתי הפלות לפני הילדה המתוקה שלה. היא היתה בהריון קרוב לשנתיים ! היא היחידה. אם אף אחד לא דיברתי על הכאב שלי, חוץ מאשר עם בן זוגי, שבלעדיו הייתי מתפוררת. מצד אחד, לא רציתי להכביד. זה ממש סוגר ענין עם כל סוג של שיחה. מצד שני, זה היה אנוכי. המבוכה של אנשים אחרים, חוסר הרגישות שלהם, הצורך המיידי להחליף נושא. עדיף לא לדבר על זה וזהו. ועכשיו פרופורציות - את אף פעם לא יודעת מה אנשים עברו בשביל להיות בהריון. איזה טיפולים, כמה זמן, איזה הריון זה שאת רואה. אני אף פעם לא שואלת אם משהי בהריון, אומרת בקרוב אצלך, או בכלל נכנסת לבור הזה. יש לי חברה שעד שלא ספרה לי לא ידעתי שהיא בטיפולי הפריה! כל הזמן חשבתי שהם דוחים את ההריון עד שבעלה יתמקם. הם פשוט לא הצליחו. אחרי הלידה הראשונה חיכינו קרוב לשנה עד שהענין קצת שקע ואז התחלנו לנסות שוב. וזה לקח כל כך הרבה זמן עד שהתסדר לי המחזור ! וחמותי ברקע "מתי הילדים ינסו שוב" (אנחנו לא ילדים, לא שמעת?) כאילו אני לא מספיק בלחץ לבד. אוף. כן, הלחץ משפיע רע. אין מה לעשות. זו מנת חלקנו. בקיצור, ולסיכום, כל הרגשות שלך טבעיים והגיוניים לך. זהו חלק ממנגנון האבל. וחכי שתהיי בהריון, אז נדבר על לחץ ...
ככה זה. |הגדש|אבל|סגדש|, כאן מגיע הרגע הטוב, אין לי ספק שתצליחו שוב. ואני בטוחה שהפעם יהיה בסדר. יהיה הריון, ובסוף יהיה ילד. אין ספק בענין הזה. תהיי אופטימית (או תתני למשהו אחר את התפקיד הזה). תחשבי על האופק הרחוק. שם יש אור. אני מבטיחה. עוד דבר שעזר לי - כשחברה שלי ילדה, קניתי וסט מג´ינס מתנה לתינוק שלה. לפני שנתתי לה אותו, החלטתי לשמור אותו לעצמי. היום הילד שלי לובש את "וסט האופטימיות". כשהיה לי ממש קשה, הייתי מוציאה אותו מהמגרה שהוא היה חבוי בה, בוכה, ומבטיחה לילד שגדל בתוכי שהוא ילבש את זה. אז נותר לי רק לתת
גדול ו
. רק דברים טובים,

למעלה