נפילות והתקדמות בתהליך הארוך של "שיקום" הגוף

rasheric

New member
נפילות והתקדמות בתהליך הארוך של "שיקום" הגוף

כבר כתבתי כאן שבעקבות כאבי גב תחתון שהחלו לפני חודשיים הבנתי שאני חייבת "שיקום".דיאטה מתונה וספורט קבוע. בהסטוריה הרחוקה שלי בלט קלאסי עד גיל 18 ומאז עיסוק בספורט מתון ב"גלים", לפי הסדר הכרונולוגי - החלקה על הקרח, סקי, בלט, חדר כושר, אופניים. ברור לי שחלק גדול מבעיית הגב הוא העבודה מול המחשב שעות אורוכות, וזה כניראה יישאר כך, אבל דברים אחרים אפשר לשנות. הייתה לי השבוע הפתעה טובה - מזה כחמש עשרה שנים אני סובלת ממיגרנה "מחזורית", כלומר לפני או בזמן המחזור, שום דבר לא עוזר ממש. וההפתעה - בשני המחזורים האחרונים - לא הייתה מיגרנה ! אני משוכנעת שזה קשור לשינוי בהרגלי האכילה ולספורט. לא יודעת איך. רק שיישאר כך ! ונפילה - אחרי 3 שבועות של שיפור במצב הגב שלשום הם התחזקו. אתמול לקחתי יום מחלה. לא ישבתי דקה. רק שכיבה או עמידה. התלבטתי מה לעשות לגבי ההתעמלות - הרגשתי שזה לא יהיה נכון לדלג. יצאתי עם בעלי לרכיבה של שעה וחצי בלילה הירושלמי ( אח איזה אויר ! ) על האופניים פשוט לא כואב לי. רק כשאני יורדת. ואני מרגישה שזה היה הדבר הנכון. ומקווה שהמרחק בין התקפי הכאבים המונעים ישיבה ילך ויגדל. אמנם אני ממש לא עושה ספורט בכמויות ובעצימות שהכותבות כאן עושות, אבל אני מרגישה שכאן יבינו את העניין. תודה על ההקשבה....

moran ashur

New member
היי רחל

כמוך, גם אני סובלת כבר די הרבה שנים מהגב, אצלי הבעיה היא התכווצויות נוראיות של השרירים החל מלמטה וכשההתקף מתחיל זה פשוט עולה במעלה הגב מיום ליום עד לשכמות ולפעמים בגלל העמידה העקומה בזמן ההתקף גם הכתפיים והצוואר נתפסים. עד כדי לקיחת מס' כדורים ולצערי גם זריקות במקרים אקוטיים. גם אצלי הישיבה היא אם כל הצרות וגורמת פשוט למצב שאני הופכת "ר" ומתקפלת מכאבים. אז אם גם אצלך זו בעיית שרירים יש לי כמה המלצות שעוזרות לי בתקופות הקשות וגם מס' דרכים "לתחזוקה מונעת" כשהבעיה היא שרירית ולא חולייתית או עיצבית.. 1. קודם כל, הכי חשוב, לחמם את המקום. לא להגיע למצבים שהגב חשוף לרוח ולקור.גם כשיושבים במשרד אז ממש לשים לב שהאזור מכוסה וחם. 2. מתיחות, אחרי אימון, לא רק לרגליים אלא גם לגב. 3. מתיחות לפני השנה + נשימות לפני השינה - 5-10 דק' של מתיחות (אם תרצי אוכל לפרט יותר) 4. חיזוק של שרירי הבטן ושרירי הגב! בחדר כושר - בדרך כלל קבוצות שרירים חלשות מאוד. ברכיבה (אצלי לפחות) התחזקו והתקצרו בצורה משמעותית שרירי הירך קדמי, מותן וכסל (שנמצאים מתחת לבטן בחיבור עם האגן) ויצרו מתח לא מאוזן לאזור הגב ומכן הדרך לכאבי גב והתכווצויות - קצרה. הרבה אנשים מבצעים כפיפיות בטן וטועים בזויות ובתרגילים ורק מעצימים את החוזק והקיצור של הקבוצה הזו (שגם ככה בכלל האוכלוסיה היא קבוצת שרירים חזקה וקצרה) על חשבון שרירי הבטן ובכך בעצם מחריפים את הפוטנציאל לבעיות בשרירי גב. 5. לגבי הרכיבה עצמה בזמן התקף, מה אגיד לך, גם אני עושה את זה. הרבה פעמים התחושה הטובה וההקלה בזמן האימון נובעת מחימום הגוף והתנועה, לא ממש משיחרור של השרירים ובפועל זה מאט את ההתאוששות. גם אני רוכבת בהתקפים (בעיקר כשקצת מרגישה הקלה) אבל לא הייתי ממליצה על זה בחום. צריך פשוט לנוח ולמתוח את האזור. 6. זה כבר לא טיפ, זה משהו ממש מהלב, אני יודעת כמה התקפי כאבי גב זה דבר נורא. זה סוג של חוסר אונים מטורף. אתה מתאמן, משקיע, משתדל ופתאום מגיע התקף כזה לא מתגמל וממש מכניס לדיכאון... אז אין לי הרבה מה להגיד חוץ מזה שאת לא לבד, אני ממש יכולה להבין אותך ובסירה הזו בדיוק כמוך
אז תרגישי טוב!! (אגב גם אני הייתי בהתקף נורא שבוע שעבר אחרי חודשים רבים רבים של שקט יחסי...) ולא לוותר, לעשות תרגילים מונעים ולקוות לטוב
מורן

rasheric

New member
תודה על העידוד - התחלתי פילאטיס וזה מרגיש

לי טוב. אני מכירה את המתיחות לגב ומשתדלת לעשות... בד"כ מחפפת אשים לב לעניין חימום המקום. האורטופד והפזיוטרפיסט טוענים שמדובר בשרירים רצועות וגידים ולא חולייתית, למרות שהם לא פסלו אפשרות של פריצת דיסק. רחל

behappy

New member
ממליצה לך בחום איזושהי התעמלות שיש בה

אלמנט שיקומי כמו פילאטיס, אבל זה אחרי אבחון בעיית כאבי הגב.. רכיבה על אופניים "פותחת" את האזור של חוליות עמוד השדרה שבגב התחתון וכמובן מזרימה אדרנלין כך שהיא מקלה על הכאבים בטווח המיידי וגם מחזקת את שרירי ירכיים, ישבן, בטן וכתפיים - מה שאומר שאזור הגב התחתון שאחוז בשרירים הללו למעשה "מתוח" יותר עכשיו, מחוזק יותר, העומס על חוליות הגב התחתון קטן בזכות השרירים ולכן הוא חזק יותר. מה שתיתן לך התעמלות "שיקומית" יותר הוא דגש על חיזוק שרירי ליבה, במיוחד השרירים העמוקים שאחוזים בחוליות עמוד השדרה. הם נחלשים מאוד בגלל ישיבה לא נכונה ליד מחשב, בין היתר. לא הייתי חושבת ישר על פריצת דיסק- לרוב זו מתבטאת בכאבים חזקים ומקרינים שלא ממש מאפשרים הליכה או כל סוג פעילות אחר למעט שכיבה במיטה. לדעתי מדובר בבלט וזה לחלוטין בר שיקום בפילאטיס. באופן אישי החלמתי מפריצת דיסק בחוליות הלומבריות בעיקר בעזרת פילאטיס- אבל המון פילאטיס, וברמה אישית מאוד מאוד (אצל מישהי שעשתה אצלה בבית שיעורים פרטיים שעלו לא מעט
) תרגישי טוב!

למעלה