נפילות

משהב1

New member
נפילות

שלום לכולם אמי לפני כשישה חודשים נפלה ושברה את הירך ,האם כתוצאה מהנפילה היא חלתה באלצהיימר.? האם דיכאון הוא אחד הגורמים למחלה,או האלצהיימר מביא למצב דיכאון? האם במחלה יש שינוי במראה החיצוני?(ירידה במשקל ,קושי בדיבור וכ"ו). תודה לכולם

נפילות

הי משהב, א. האם אימך עברה ניתוח לאיחוי השבר ?. ב. בת כמה אימך? אחרי ניתוח בגיל מבוגר, יש תופעה כפי שתיארת וזה עובר. כמובן רצוי לקבל טיפול רפואי לדיכאון. (כדורים- בהתאם להמלצת הרופא ). שאר התופעות אמורות לעבור מעצמן. ירידה במשקל - יתכן ירידה בתאבון כתוצאה מהדיכאון. אימך אמורה לחזור למצבה שהיה לפני הניתוח. אבל צריך הרבה סבלנות, תירגול בהליכה ופיזיוטרפיה. וכמובן , להתייעץ עם הרופא המטפל - אם אתם סומכים עליו.

משהב1

New member
המשך נפילות

שלום אמי בת 74 ,עברה ניתוח לאיחוי השבר. האם יכול להיות שאמי סובלת מדכאון ולא מאלצהיימר,למרות שעשתה הבחנה אצל רופאת נורולוגית שמתמחה בזיכרון.האבחנה נעשתה כשעה,האם זה מספיק זמן? תודה

נפילות

הי, אני לא רופאה, אבל בכל אופן אני רוצה להבין. מתי אימך עשתה את הבדיקה. ובעקבות מה ? אחרי הניתוח ? שעה זה מספיק זמן לאיבחון- ע"י מומחה. אבל האם האבחון נעשה לאחר הניתוח ? ושוב אני שואלת מה היה לפני הניתוח ? רק את יכולה לדעת אם אימך סובלת מדיכאון. כי את מכירה את אימך הכי טוב. האם היא איבדה את הזיכרון לפני הניתוח או לאחריו ? האם תופעות הדיכאון היו גם לפני הניתוח, או לאחריו. כשלאבי היו את התופעות הראשונות של LEVY BODY DISEASE - רופא מומחה איבחן את המחלה תוך פחות משעה. כשרופאה אחרת אמרה לי שהוא בסדר ובהתאם לגילו, קיבלתי את דבריה בשמחה. כי בתוך ליבי רציתי להאמין לה. אבל מסתבר שהרופא המומחה צדק לחלוטין. לדאבוני. (מאז עברו 5 שנים). מאירה

מני בר

New member
מה הסימפטומים?

מאבדת זכרון? מתמצאת בזמן ובמקום? המבחן שנקרא מינימנטל הוא המבחן. מה התוצאה שקיבלה? אם אינכם משוכנעים כדאי לערוך מבדק אולי אצל גריאטר שאולי רואה את התמונה הכוללת..ובכלל דעה שניה ברפואה לא מזיקה. אשמח לעזור

משהב1

New member
סיפטומים

בבוקר כשהיא קמה אף פעם לא זוכרת איזה יום,אבל במשך היום היא זוכרת. בזמן -יודעת לקרוא שעון. הרבה פעמים חוזרת על מילים או משפטים. הרבה מאוד מאשימה אחרים בנפילה שלה. אמי נבדקה ע"י נורולוגית שמתמחה בזיכרון(לשעבר מנהלת מרפאת זיכרון בבית חולים גדול במרכז הארץ). אמי לא תשתף פעולה עם גריאטר-מניסיון. תודה

משהב1

New member
המשך נפילות

לפני הניתוח והנפילה אמי היתה פעילה הלכה קנתה כל זה נכון עד לפני 5 שנים שעברנו דירה.במשך ה-5 שנים היתה לה התדרדרות בבילבול ובזיכרון אך הדבר לא השפיע כל כך בתיפקוד היום יומי. לפני הניתוח היא היתה מבולבלת והתלוננה שיש לה בעית זיכרון אך סירבה בתוקף ללכת לרופא לטפל בבעיה. כנראה שהנפילה דירדרה את המצב היות והיא מרגישה תלות.היא גם מחפשת אשמים בנפילה -אותי או אבי שאנחנו תומכים בה מאוד ,אך היא מאשימה אותנו במצב. תודה

מני בר

New member
הדכאון

יכול להיות אחד הסממנים המוקדמים של המחלה. אני לא יודע מה לענות לך אם האלצהיימר גורם לדיכאון או הדיכאון גורם למחלה. אבדן משקל יתכן וגם קושי בדיבור אם נפגע החלק האחראי לכך במוח. לא נראה לי ששבירת מפרק הירך קשורה להתפתחות האלצהיימר(בטוח? עברתם אבחון?) אשפוז ממושך אצל קשישים וטראומה כמו זו יכולים לפתח מצבי בלבול ובטח גם דכאון מהמצב החדש.

אנימו

New member
הדכאון

מקריאה באתרי האינטרנט המטפלים בדימנסיה וגורמיה התרשמתי שהדכאון מלווה את המחלה. הוא ב"כ מקדים להופיע עוד בטרם מבחינים במאפיינים האחרים.הדכאון הוא לא ענין של מצב רוח אלא כתוצאה של שינויים כימיים שקשורים בעצבים ובחלקי המוח.

למעלה