נפילת מהירות בחיבור אל בב"ל

danik56

New member
נפילת מהירות בחיבור אל בב"ל

התחברנו לתשתית + ספק במהירות 40 מגה אצל בב"ל.
קודם היה מהירות 15 באחריות בזק.
כבר מספר פעמים האופן אקראי מאז שהטכנאי התקין את הנתב VTECH 605 שהמהירות נופלת מ40 מגה לפחות מ 1 מגה. איתחול לנתב מסדר את המהירות עד לפעם הבאה שזה קורה.
מה יכולה להיות הסיבה ? התמיכה שלהם לא ממש מסייעת ואומרת שנתוני הקו נראים תקינים וחוץ מלרענן את החיבור לא מצליחים למנוע את הישנות התופעה.

danik56

New member
חיבור לנתב

הוא אכן קווי בלבד. יש מתאמי רשת חשמל AV1000 של TPLINK. אחד ליד הנתב ו3 ליד הסטרימרים. כמו שאמרתי הפעלה מחדש של הנתב מחזירה הכל לפעולה תקינה לימים שלמים עד הפעם הבאה זה קורה .

rafid1

Active member
מנהל
בהנחה שהמתאמים תקינים (תוכל לנתק/לחבר אותם מהחשמל לבדיקה)

לדעתי, תחליף נתב (או אם יש לך מזל - תנסה רק את הספק שלו...).

danik56

New member
מתאמי הרשת

הוצאתי אותם מספר פעמים מהחשמל והם תמיד מתחברים חזרה טוב, וגם עשיתי בדיקות פינג מהמחשב אל הסטרימרים ואין בכלל לא DELAY ולא TIME OUT.
זה יכול לעבוד תקין לגמרי יומיים שלושה ואז ברגע אחד המהירות יורדת דרסטית ואז רק איתחול לנתב פותר את זה. קשה לי להאמין שמתאם רשת לא תקין גורם לבעייה כזאת רק פעם בכמה ימים. הבעייה שלי זה איך לשכנע את 014 להחליף את הראוטר. אני יכול האמת לנטרל את המתאמים לכמה ימים ולחבר את הסטרימרים אלחוטית. בדקתי ויש קליטה טובה מאוד. מדדתי מהירות של 30 מגה על ה WIFI.

rafid1

Active member
מנהל
חבל, ביצועים ללא 'WIFI יהיו טובים בהרבה.

לגבי איך לשכנע את בזבל - אין לי מה להוסיף...

cheif

Member
מנהל
הסבר

ההגדרה היבשה של Jitter היא "השונות ב-Latency, כלומר בזמן שלוקח לפיסת מידע להגיע מקצה לקצה". הערך הזה צריך להיות כמה שיותר קרוב לאפס.

danik56

New member
רוב הזמן

הערך הזה נמוך מ5 אבל ראיתי כבר גם ערך גבוה מ 100 פעם אחת שבדקתי.

danik56

New member
התקדמות החקירה

היום המהירות שוב נפלה וגם אחרי שניתקתי את כל הסטרימרים והשארתי רק מחשב מחובר עדיין המהירות לא היתה תקינה.
התמיכה של בב"ל התחברו למחשב מרחוק והבחינו שבדיוק היה סינכרון של גוגל דרייב שפעל כמה דקות קודם.
בדקתי בהגדרות הסינכרון ובאמת לא היה LIMIT לרוחב הפס שהסינכרון יכול לקחת..אז הגדרתי כעת רוחב פס מקסימלי לשני הכיוונים.
מה שלא ברור לי מדוע הסינכרון לקח את כל רוחב הפס כאשר לא היה אף קובץ שדורש סינכרון?

למעלה