נפיצה..דחוף

Jony I

New member
אני לא יודע מה רמת הידע שלך, אבל שתדע שאתה

נכנס פה לתחום לא פשוט שנקרא אקטרודינמיקה קוונטית (QED). אני יכול להמליץ לך על ספר של פיינמן "The Strange Theory of Light and Matter" (יש גם תרגום שלו לעברית, אני חושב שהוא נקרא "התאוריה המוזרה של אור וחומר") הוא מסכם ברמת ההבנה הבסיסית גם לאנשים בלי רקע נרחב בפיסיקה, על הנושא המעניין הזה. אם אתה רוצה אתה רוצה תשלח לי הודעה בפרטי, אני אשלח לך לינק לספר באנגלית. אני לא מכיר עוד ספרים בנושא, אבל אתה יכול לחפש על הנושא בגוגל. זה פשוט נושא, שאם אין לך ידע בקוונטים אז קצת קשה להבין מעבר לספר שהמלצתי לך.

BeitarMilhama

New member
נפיצה..דחוף

היי, מחפש חומר ברמה גבוהה ומקיפה בנושא נפיצה. הכוונה היא לא בשימוש באופטיקה גאומטרית אלא נקודת המבט האלקטרומגנטית של גלי האור הנשברים. תודה לכל מי שיכול לעזור..

Jony I

New member
תראה, דיספרסיה (או בעברית נפיצה)

היא תופעה שמתארת פשוט התרחבות של חבילת גלים, אם זה במעבר בין תווכים (באופטיקה, באלקטרוניקה, באקוסטיקה), וגם בתווכים רציפים, כמו דיספרסיה של חבילת גלים במים, בטלקומיוניקציה וכו'. בשביל זה הוגדר יחס הדיספרסיה. יש שיטות מסויימות לחישוב יחס הדיספרסיה. אתה יכול לחפש גם חומר על מספר abbe שהוא מדד לדיספרסיה של חומרים. בהם יש דיאגרמת abbe אם אתה מנסה לתכנן מכשיר אופטי עם דיספרסיה מסויימת. מקווה שעזרתי.

למעלה